Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 25 септ. 2008, 18:14 ч.

Дали мога да направя пържен ориз от печен

  • 1 273
  • 8
  •   1
Отговори
  • Мнения: 4 279
Момичета мъжлето ми купил ориз Бланширан(не чидял,че пише бланширан Twisted Evil и аз го сготвих във фурна със пиле.
Но не се яде Close
Та въпроса ми е може ли от този печен ориз да направя пържен.
Да добавя купих зеленчуци за китайски ориз.
Мерси за тези които се включат  bouquet

# 1
  • Мнения: 959
Не разбирам само, защо не се яде newsm78 Не е готов ли ?

# 2
  • Мнения: 5 593
Защото явно има бланширан, дето за нищо не става  #Cussing out

Аз по същия начин преди 2 седмици купих нарочно бланширан, в супата вря 30 мин и остана несварен, пълних заек с ориз и пекох 2 часа - имаше още сос при заека, но вътре си беше направо хрупкав. На зеленчуци с ози пак остана полутвърд.
В понеделник правих супа с него и нарочно засякох кога ще уври - точно 1,40 мин вря, з ада се свари нормално.

Така че, Силве - или го свари на супа с част от месото, или нещо друго ако се сетиш.

# 3
  • Мнения: 4 279
Сега го пържа със зеленчуци Grinning
Дано да стане
Муцката не се яде защото аз го пекох а той е бланширан Peace
И нали знаеш бланширания как не стои сочен Stop

# 4
  • София
  • Мнения: 5 001
Ми аз мисля,че ще трансформацията.Все пак ще има двойна термична обработка....Все ще стане ми се струва...

Иначе от моя приятелка,която е женена за китаец знам,че пържения ориз се прави от сварен и добре охладен....Най-добре става ако се свари от предния ден и се държи в хладилника....

# 5
  • Мнения: 959
Извинявай, че не разбрах проблема, но това е така, защото аз купувам винаги само бланширан, пека го и става страхотен Но пък аз обичам зрънцата да стоят отделно, а не да е като каша. На 1 чаша ориз, слагам 4, 5 чаши вода и го пека около 40 мин и става супер. Може би ,ако добавиш още малко вода и го попечеш още малко, ще стане Peace

# 6
  • Мнения: 4 279
Извинявай, че не разбрах проблема, но това е така, защото аз купувам винаги само бланширан, пека го и става страхотен Но пък аз обичам зрънцата да стоят отделно, а не да е като каша. На 1 чаша ориз, слагам 4, 5 чаши вода и го пека около 40 мин и става супер. Може би ,ако добавиш още малко вода и го попечеш още малко, ще стане Peace
Няма нищо,че не разбра отначало аз пък така обясних Mr. Green Аз сложих 1:4 не съм свикнала да ям такъв ориз
Обичам сочничък да е Grinning Все пак накрая го направих пържен със зеленчуци Stop

# 7
  • На небето
  • Мнения: 5 521
Аз редовно си купувам и за първи път чувам за такъв проблем.  newsm78 Никога не съм имала проблеми с него. Сварява се сравнително бързо и никога не ми е ставал твърд, единственото предимство е, че не се слепва и примерно за оризови кюфтета не е много подходящ.  Само да добавя, че купувам всичко на IZZI

# 8
  • Пловдив
  • Мнения: 2 158
И аз купувам на изи , но и на арива не е лош.Аз пък слагам на обикновен ориз 1:2.5 и понякога го разварявам а 1:4  newsm78

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт