Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • В тъмната гора.
  • Мнения: 2 028
Имам ли право, когато съм в неплатен отпуск за отглеждане на дете до 8г. да започна работа на втори трудов договор?
Дано има запознати с подобен казус, защото съм в страхотна дилема. Благодаря  предварително!

# 1
  • Бургас
  • Мнения: 225
Побутвам темата,защото мен ме интересува същия въпрос.
Имам дете на 2 години и работя по трудов договор.Искам да си взема неплатен отпуск от настоящия работодател за да започна нова работа.
Дано се включи някой запознат!

# 2
  • София
  • Мнения: 1 352
Ако в трудовия ти договор няма клауза, която да  забранява да работиш при друг работодател, няма пречка да работиш и на друго място.
Ако питаш за неплатен отпуск за гледане на дете до 8 год. възраст имаш право на 6 месеца за всяко дете. По принцип отпуските за отглеждане на дете трябва да се използват по предназначение, но в КТ няма изрична забрана през периода когато се ползва неплатен отпуск да се работи по трудово правоотношение при друг работодател. За да ползваш този отпуск трябва да уведомиш работодателя си най-малко 10 работни дни предварително. Той е длъжен да разреши отпуска от деня, посочен в заявлението.
Ако питаш за обикновения неплатен отпуск няма изричен текст, който да указва за една календарна година какъв е максимално допустимия размер на неплатения отпуск, а понеже няма и текст, които да ограничава ползването на неплатения отпуск в рамките на единствено и само една календарна година, то колко дълго ще бъдеш в неплатен отпуск зависи от уговорката с работодателя.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт