Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!



запомни ме Забравена парола Активация на акаунт





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma



1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 75 отговора
Снощи пробвах да направя домашна мойонеза в кухненският ни робот и по-специално там където се прави шейк, но нищо не стана. Реших да я направя там, защото преди съм правила с пасатор и при издигането му от сместа тя се сгъстяваше и ставаше много хубава майонеза, но сега с това чудо нищо не се получи   Sad Някой ползвал ли е такава машинка и пробвал ли е да направи домашна майонеза в нея? Blush
А ето и робота
Цитирай


най-добрия вариант да правиш домашна майонеза е с миксер... с кухненски робот единственото което можеш да постигнеш е да я пресечеш... и нали знаеш... бъркаш само в една посока  Smile
Цитирай


А за да не се притесняваш дали ще се пресече и не,просто я правиш с пасатор.Никога няма издънки и се прави мигновено....
Цитирай


А за да не се притесняваш дали ще се пресече и не,просто я правиш с пасатор.Никога няма издънки и се прави мигновено....
с пасатор не съм пробвала ... ама ще опитам... мерси  Smile
Цитирай


Просто слагаш продуктите в дълбоката чаша,която си е към пасатора.Пъхваш до на дъното(пасатора) и като натиснеш копчето,само изтегляш бавно нагоре.Майонезата захваща веднага,понеже се върти на много бързи обороти...
Цитирай


Просто слагаш продуктите в дълбоката чаша,която си е към пасатора.Пъхваш до на дъното(пасатора) и като натиснеш копчето,само изтегляш бавно нагоре.Майонезата захваща веднага,понеже се върти на много бързи обороти...
миси миси  Very Happy
Цитирай


Аз от 3 години имам робот и оттогава винаги я правя в него, но не в блендера, а в основния съд на робота, само че не слагам ножа за рязане, а плоския диск, който е леко накъдрен и застава на дъното. Чуквам 3 яйца, слагам по 1 каф. лъчичка сол и лимонтозу, малко черен пипер, затварям, пускам робота, да се разбият яйцата и започвам да сипвам олио, но не направо през отвора, а в тази "чашка", която всъщност е за притискане и запушване на отвора, но на дъното има една малка дупчица. За 3 яйца пълня тази "чаша" 2 пъти с олио и чакам докато изтече през дупчицата. И е готова. Ако яйцата са по-големи, обикновено сипвам и още малко олио, но след като изтекат двете "чаши", спирам робота, отварям и опитвам как е на вкус и на гъстота. Ако не е достатъчно гъста, затварям, пускам и доливам още малко олио. По тази технология не съм имала случай да не се получи.
По същия начин правя и млечна майонеза, само че в началото вместо 3 яйца, сипвам 1 чаена чаша прясно мляко (от тези големите, керамични чаши, с дръжките) и нататък - по същата процедура.
Цитирай


А за да не се притесняваш дали ще се пресече и не,просто я правиш с пасатор.Никога няма издънки и се прави мигновено....

 Peace
Цитирай


Валя, много ти благодаря за рецептата  bouquet, описала си всичко много добре и ще я пробвам щом малката заспи! Аз нямам пасатор и снощи на съпруга ми му се прияде домашна майонеза и резултата беше 5 яйца и 500 мл олио на боклука, просто стана на сироп всичко, но тази ми вдъхва доверие и смятам, че за робота това е начина на правене на майонеза Wink Много те моля, прати и други рецепти ако можеш или някакъв линк с такива за робот, защото аз търсих, но нищо не намерих.
П.П. Пробвала съм да правя тесто за питка например,но пак не се получи и то с тази представка, с която правиш майонеза, знаеш ли това как става?
Цитирай


аз само да добавя, ако за пръв път ще правиш... не се слагат целите яйца... а само жълтъка  Smile
Цитирай


Аз винаги си правя майонеза,защото не обичам купена.В блендера  става .Но аз слагам винаги студени яйца от хладилника.Не ги оставям да станат със стайна температура.А много често ,ако олиото не е читаво   ,също се пресича.
Цитирай


Как става в блендера? Моите яйца също бяха от хлаилника... Thinking
Цитирай


Винаги когато правя майонеза и ми трябва по-голямо количество слагам  1.по-едно яйце и през дупката на капака наливам бавно тънка струя олио на вече включен робот на средна степен.2.повтарям процедурата ако искам още.
Когато се пресече, понякога  - сипвам тази смес в чаша и повтарям всичко с още едно яйце,но вместо олио използвам сместа.А преди това измивам каната.
Рядко ,но се случва да не стане.
Цитирай


Винаги когато правя майонеза и ми трябва по-голямо количество слагам  1.по-едно яйце и през дупката на капака наливам бавно тънка струя олио на вече включен робот на средна степен.2.повтарям процедурата ако искам още.
Когато се пресече, понякога  - сипвам тази смес в чаша и повтарям всичко с още едно яйце,но вместо олио използвам сместа.А преди това измивам каната.
Рядко ,но се случва да не стане.
Благодаря!
Цитирай


Момичета, редовно правя  майонеза. От 15 години не съм купувала майонеза, а от 10 год. я правя вместо с яйца с прясно мляко.  Винаги преди се чудех защо купената майонеза е толкова светла на цвят. С яйца никога не става светла заради жълтъците. Вече знам - явно и тя е с прясно мляко. На една част мляко се слагат 2 части олио. Ето и рецептата в оригинален вид:

1 ч.ч. сварено прясно мляко
2 ч.ч. олио
1 ч. л. /равна/ сол
1/2 ч.л.   лимонтозу

Продуктите ми не са с еднаква температура - олиото е от шкафа, а млякото от хладилника. За тези 10 години до сега само веднъж не ми се е сгъстила. Правя я с  домашно мляко, но моя близка пробвала с купено от магазина и каза, че също става. На вкус е хубава, а и избягвам стабилното количество холестерол от жълтъците.
Цитирай


1-14 от 75 отговора