Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 26 септ. 2008, 17:22 ч.
  • Преглеждания  1 888  Мнения  4  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 1 597
Здравейте момичета,
моят син много обича царевичен грис.
Само че аз му го правя със сирене,малко масло и 1-2 лъжички АМ.
Да ви попитам сещате ли се други рецепти с царевичен грис ,че искам да му разнообразя.
Знам,че ще предложите и плодово пюре,а нещо друго? newsm78

Реклама
# 1
  • Пловдив
  • Мнения: 286
Аз лично обичам качамак, но то си е това, което ти правиш. Бих пробвала да добавя пасирано сварено месо.

# 2
  • Бургас
  • Мнения: 1 032
Скоро попаднах на една рецепта тук в нета- кекс от грис. Гледам, че детето ти е над годинката така че мисля ще е подходящо. Разтопяваш 100 грама масло и в него изсипваш една чаша грис. Отделно разбиваш кофичка кисело мляко с лъжичка сода, добавяш една ванилия и сол по твой вкус. Изсипваш гриса в млечната смес и печеш до златисто. Става много вкусен и приятен солен кекс. Пробвах рецептата и с чаша захар вместо сол и се получи лек и приятен сладкиш.

# 3
  • София
  • Мнения: 1 597
Благодаря момичета,че се включихте Hug

# 4
  • Мнения: 223
Каша с грис
От десетия месец
Време за приготвяне: 30 мин.

Продукти:
100 г месо
2 с. л. грис
30 мл адаптирано мляко

Начин на приготвяне:
От месото се сварява бульон, който се прецежда. Обира се тлъстината от месото и отново се слага да кипне. Бавно се прибавя грисът, като се бърка непрекъснато. В готовата каша се прибавя млякото.
   
__________________________________________________________________
още:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=278843.msg6960634
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ЦАРЕВИЧНА СУПА
Кипват се около 20 мин. 2-3 нарязани картофа, парче целина, корени от магданоз, 1-2 моркова, глава кромид лук и шепа прясна или сушена коприва. Претриват се през гевгир и се връщат обратно във врящата вода. Размиват се 2-3 с. л. царевичен грис с хладка вода и се прибавят към врящата супа. Бърка се до сгъстяване. Прибавят се щипка сол, чубрица, лимонов сок, кубчета сухар и прясно нарязан магданоз. Комбинира се с прясна салата според сезона и с 2 филийки препечен черен хляб.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Последна редакция: пт, 26 сеп 2008, 19:10 от Lambrina

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт