Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Млека за кърмачета, захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 1 597
Здравейте момичета,
моят син много обича царевичен грис.
Само че аз му го правя със сирене,малко масло и 1-2 лъжички АМ.
Да ви попитам сещате ли се други рецепти с царевичен грис ,че искам да му разнообразя.
Знам,че ще предложите и плодово пюре,а нещо друго? newsm78
Цитирай

Пловдив

Мнения: 286
Аз лично обичам качамак, но то си е това, което ти правиш. Бих пробвала да добавя пасирано сварено месо.
Цитирай

Бургас

Мнения: 1 032
Скоро попаднах на една рецепта тук в нета- кекс от грис. Гледам, че детето ти е над годинката така че мисля ще е подходящо. Разтопяваш 100 грама масло и в него изсипваш една чаша грис. Отделно разбиваш кофичка кисело мляко с лъжичка сода, добавяш една ванилия и сол по твой вкус. Изсипваш гриса в млечната смес и печеш до златисто. Става много вкусен и приятен солен кекс. Пробвах рецептата и с чаша захар вместо сол и се получи лек и приятен сладкиш.
Цитирай

София

Мнения: 1 597
Благодаря момичета,че се включихте Hug
Цитирай


Мнения: 223
Каша с грис
От десетия месец
Време за приготвяне: 30 мин.

Продукти:
100 г месо
2 с. л. грис
30 мл адаптирано мляко

Начин на приготвяне:
От месото се сварява бульон, който се прецежда. Обира се тлъстината от месото и отново се слага да кипне. Бавно се прибавя грисът, като се бърка непрекъснато. В готовата каша се прибавя млякото.
   
__________________________________________________________________
още:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=278843.msg6960634
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ЦАРЕВИЧНА СУПА
Кипват се около 20 мин. 2-3 нарязани картофа, парче целина, корени от магданоз, 1-2 моркова, глава кромид лук и шепа прясна или сушена коприва. Претриват се през гевгир и се връщат обратно във врящата вода. Размиват се 2-3 с. л. царевичен грис с хладка вода и се прибавят към врящата супа. Бърка се до сгъстяване. Прибавят се щипка сол, чубрица, лимонов сок, кубчета сухар и прясно нарязан магданоз. Комбинира се с прясна салата според сезона и с 2 филийки препечен черен хляб.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

« Последна редакция: пт, 26 сеп 2008, 19:10 от Lambrina »
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.