Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 27 септ. 2008, 12:21 ч.

Крайно време е някой да успее да осъди доктор

 • 610
 • 10
 •   1
Отговори
 • На 8мия етаж
 • Мнения: 233
http://www.btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=118930

Това е просто невероятно, как може да се случват такива неща. потресена съм. И видяхте ли доктора как през цялото време държеше да й вика госпожице. Тъпи, стари, закостенели схващания, че като не е женена, дай да я разпнем. Пък и тоз доктор на касапин ми прилича повече, отколкото на дицент ли там какъв е.  Sick Никакво уважение, към жената и трагедията и. Накои доктори си мислят, че заедно с дипломата си придобиват и степен на божественост. Безкрайно съм възмутена.  #2gunfire #2gunfire

# 1
 • Мнения: 524
Ау, този Милчев много нагло се обръща към родителите. Не знам кой е виновен в случая, но ако бях на мястото на бащата, този лекар щеше да си изпати. И какво значение има, че нямат брак.

# 2
 • Пловдив
 • Мнения: 1 264
Не бих се нахвърляла така към докторите без да знам за какво става въпрос. Съчувствам на родителите и им пожелавам скоро да гушкат малко здраво бебче. 

# 3
 • На 8мия етаж
 • Мнения: 233
Самият факт, че са я оставели в невидение толкова време сам по себе си говори много.  Naughty . Да не говорим за отношението на доктора по време на интервято. Той само дето не я нарече к....ва.  Sick 

# 4
 • Sofia
 • Мнения: 3 506
Не бих се нахвърляла така към докторите без да знам за какво става въпрос. Съчувствам на родителите и им пожелавам скоро да гушкат малко здраво бебче. 

В репортажа, към който има линк, много добре става ясно за какво става дума. Ако живеехме в нормална държава, само за тона и езика, които държа на майката и бащата, този "доктор" щеще да бъде свален от началническия си пост. В най-добрия случай. Нагъл, безочлив и бездушен. Не мисля, че има място в болницата, независимо от квалификациите, които има.

# 5
 • в моя свят
 • Мнения: 231
Пази боже bishopот такива нещастници като тоя директор! Потресена съм!
Господина не бил никакъв към госпожицата - е няма такава простотия! Възможно ли е толкова нискоинтелигентен "селянин" да е директор на клиника бе!!! Дано  младата двойка да преодолее мъката си и да се радват на живо и здраво бебче след време Praynig

# 6
 • Мнения: 1 980
Абсолютно нагло и арогантно поведение.
Докато има такива лекари нещата няма да се оправят.
Всъщност все повече лекари заприличват на този.
Осъден лекар в БГ няма и да има. Точно защото се имат за богопомазани. Жалка действителност.
И като се замислите, че този въпросният яко е гушкал парици от родители, при които щастливо са се стекли обстоятелствата.
Безсилна държава.
Просто нямам думи.

# 7
 • VLC/SP
 • Мнения: 3 098


В репортажа, към който има линк, много добре става ясно за какво става дума. Ако живеехме в нормална държава, само за тона и езика, които държа на майката и бащата, този "доктор" щеще да бъде свален от началническия си пост. В най-добрия случай. Нагъл, безочлив и бездушен. Не мисля, че има място в болницата, независимо от квалификациите, които има.
Много ми е жал за родителите! Sad
Но не мога да се съглася,4е в друга държава следва за такива неща наказание.
Много е трудно,мисия невъзможна дори.
Вси4ки се защитават,картони из4езват,данни и изследвания се фалшифицират...В никаква медия не би излезнал лекар,ни титлите,ни поста му.
Трябват много нерви,време и пари за добри адвокати,за да се осъди някой от мед.персонал.
Имаше подобен на този слу4ай в Испания,но и майката умира поради лекарска небрежност.Бащата след 9 години осъжда "лекаря",а през цялото това време той е работел и само Бог знае колко жени и бебета още са пострадали.И това беше прецедент,не се беше слу4вало доктор да е съден,4е и осъден.Какво е давал и колко му е струвало,само тоя 4ове4ец си знае.

Занимавах се с доказване на лекарска небрежност,дискриминация и некомпетентност.
За да мине вси4ко гладко,защото знам,4е щеше да из4езне историала,си замъл4ах и се съгласих с диагнози и ле4ение.Поисках си копие на историала,след 1 месец ми го дадоха.След това водих детето си при най_добрите,взех от тях вси4ко нужно,което доказваше,4е детето е абсолютно здраво.
Написах първо жалба,както си му е редът.Полу4их писмо,пълно с присмех и променени данни,дати на изследвания и резултати дори.Да,но аз имах ве4е каквото ми трябваше и им написах второ писмо с фотокопия на вси4ко това.Отговориха ми съвсем любезно и тона ве4е беше съвсем разли4ен. Mr. Green Обадиха ми се от дирекцията,дадоха ми дата за среща.Там изложих вси4ко и 4ак тогава се проведе вътрешно разследване.
Но до съд се стига трудно,а е и неизгодно,излиза много пари.Така 4е който има късмет да е прибрал нужните доказателства,може да натиска за обещетение.А те пък са съгласни на споразумение,тъй като всяка раздухана история води до понижение на пе4албите на дадената болница.И да разпространи максимално сред познатите си при кой да не стъпват въобще.
Такова нещо като в България да се знае кой лекар е добър и кой за нищо не става,няма.
Относно тона тука са с голямо само4увствие и ако слу4айно си по_на4етен,ооо каква злоба какви приказки ти говорят.Едва ли не трябва да пълзиш по пода и репликите ти да бъдат"Да ваше докторско вели4ие"...Въпреки 4е "вели4ието"пове4е е обикаляло около кръ4мите в университета,отколкото на лекции да е ходило.
Изобщо тия служби за защита на пациента са една тъпотия,ако нямаш  с какво да ги натискаш.
В 4астните клиники е по_бързо да осъдиш някой,но в държавните системата те смила.
Обикновенно делата се то4ат по 17 години,ако се разглеждат от МЗ,а това което плащат за смърт е една мизерия.Ако действаш сам с адвокат,в пове4ето слу4аи така извъртат нещата,4е може и длъжник да им станеш.

# 8
 • Sofia
 • Мнения: 3 506
Какво да ти кажа, Марица, значи и в Испания системата е същата, поне в това отношение. Което не значи, че така е редно, нито пък оправдава подобно поведение. И въпреки всичко, което пишеш, съмнявам се, че ще излезе там шеф на болница да каже по телевизията на бащата на починало дете, че е г-н Никой, и че това ще бъде подминато просто ей така. Най-малкото няма да си го позволи публично. Забележи - аз не коментирам лекарската небрежност, грешки и прочее, макар да съм сигурна, че ги е имало, защото не съм била свидетел на случващото се. Коментирам единствено това, което видях със собствените си очи - арогантното, да не кажа дивашко поведение, на този човек пред телевизията и това как той публично се стараеше да унижава и обижда хора, току що загубили детето си, вместо да прояви състрадание и разбиране и да се опита по човешки да им разясни процедурите. И всичко това пред камерата, пред целия народ... Нещата тук са преминали всякакви нормални граници, а институциите, отговорни за това, се опитват да отклонят вниманието с някакви недомислени действия и решения.

# 9
 • Мнения: 1 980
Коментирам единствено това, което видях със собствените си очи - арогантното, да не кажа дивашко поведение, на този човек пред телевизията и това как той публично се стараеше да унижава и обижда хора, току що загубили детето си, вместо да прояви състрадание и разбиране и да се опита по човешки да им разясни процедурите. И всичко това пред камерата, пред целия народ... Нещата тук са преминали всякакви нормални граници, а институциите, отговорни за това, се опитват да отклонят вниманието с някакви недомислени действия и решения.
Да..Оставаш с впечатление, че е много гузен и приема тактиката да напада отсрещната страна като най-добра защитна реакция. Беше направо гротеско Confused

# 10
 • VLC/SP
 • Мнения: 3 098
Мисля,4е навсякъде ве4е запо4ва да става иденти4но положението.
На мнение съм,4е трябва да сме много бдителни,да си правим винаги консултации и с други лекари.Какво да се прави,дотам сме я докарали!
За отношението на този 4овек оба4е си права,несъмнено.В такъв момент за тези хора не е редно да полу4ават такива обиди и унижения.Нито между тях самите,нито пред народа.
Аз също смятам,4е би било по_добре като е решил да прави изявление,да го направи разумно,с подбрани думи.Предвид слу4илото се,на хората им е достатъ4но тежко.Не му прави 4ест,а и
ранга който има,би трябвало да го озаптява от подобни сценки по телевизията.
Още пове4е,4е в слу4ая закона е в полза на персонала.
Какво смятат да правят родителите оттук нататък?Щото по телевизията освен сеир на техен гръб да правят,нищо друго няма да стане.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт