Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора


Мнения: 2 131
Здравейте. Ако може, да се консултирам с вас по един въпрос, свързан с правенето на палачинка с пълнеж. Замислила съм това за вечеря, но първото, което ми изниква в лишения от кулинарни фантазии мозък, е да сложа задушени гъби и лук в комбинация с месце. Е, да, обаче на моя мъж лукът му прави киселини, а тази седмица на два пъти правих гъби и май му поомръзнаха. Та си мисля дали бих могла да направя плънката от пилешко месо, бекон, маслини и кашкавал. Как мислите, дали ще се получи? Приемам и други идеи  Hug
П.п. За пръв път ще правя подобно нещо  Embarassed и не бих отказала и някоя и друга тънкост...
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Става  Peace
Пълниш палачинката,завиваш на плик,потапяш в брашно,яйце,галета и пържиш.Става сууупер.


П.П. Може и топено сиренце да сложиш към плънката....

Ето откъде е идеята
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=274478.0
Цитирай

София

Мнения: 1 075
Изпържва се кайма с доматен сос,кисели краставички,царевица. Запича се във фурна и върху тях се настъргва кашкавал.
Цитирай


Мнения: 4 437
Може и като торбичка да си вържеш,вързопчета такива,вътре пълнени с царевичка,грах,шунка примерно,омесено с малко крема сиренце.Става супер.Както и да пробваш,все е хубавко.
Цитирай


Мнения: 2 131
 newsm51  food002
Цитирай

Torino,IT

Мнения: 1 812
Може и като торбичка да си вържеш,вързопчета такива,вътре пълнени с царевичка,грах,шунка примерно,омесено с малко крема сиренце.Става супер.Както и да пробваш,все е хубавко.

Ето и пример как изглеждат
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=320407.0

Аз бих направила плънка от запържени в малко масло пилешко месо, кисели краставички, царевица, маслини и топено сирене  Peace
Цитирай


Мнения: 4 437
Ето за какви говоря http://www.vecheria.tv/participants_view.php?season=3&w=2&am … ;p=318&r=1182
Цитирай


Мнения: 2 800
Аз слагам нарязано на ситно пил.месо, кис.краставички наситно и пушено сирене. Правя вързопче и запичам. Настъргвам кашкавал отгоре.
Цитирай

Варна

Мнения: 4 128
аз си правя различни комбинации - запържвам лук, слагам шунка или пилешко роле, задушени гъби, царевица...топено сирене... много варианти.
Завивам палачинките и ги слагам в тавичка, поръсвам с настърган кашкавал и запичам леко до разтопяването на кашкавала.
Цитирай


Мнения: 2 131
Направих ги! С "разрешението"  Mr. Green на мъжа ми сложих гъби. Споделям: задуших последователно пилешкото месо, гъбите, маслини, бекон и един настърган домат, накрая сложих кашкавал. И от това направих плънката. Отгоре - пак кашкавал. Аз вече вкусих и си облизах пръстите. Сега чакам одобрението на половинката  Mr. Green.
Благодаря на всички, които се включиха със съвет   bouquet
Цитирай

Пловдив

Мнения: 3 304
Ето тези миниатюрни бохчи са пълнени със ситни накълцано задушено пилешко месо + гъби, малко черен и червен пипер и след като се сложи топлата смес в палачинката се настъргва кашкавал





А тук по средата на масата има палачинки бюрек (сори за снимката но е поне отпреди 5 години) . Те са с плънка от ситно накълцано филе, бланширани гъби, кис. краставички и кашкавал. Загъва се на плик и се панират. Същите може само да се подредят в тава и да се запекат докато се затопли добре плънката и оторе да им се насрърже кашкавал, и да се сложат обратно във фурната само колкото да се разтопи.

Цитирай

София

Мнения: 6
Палачинки със сьомга.
1. в самото тесто за палачинки  слагаш наситно нарязан спанак,бъркаш и  палачинките стават със зелен цвят и много приятен вкус.
2.пълнеж:наситно нарязана сьомга  200гр,копър,сирене крема(или рикота)1 опаковка-аз ползвам "Филаделфия"със зелени подправки,2 супени лъжици лимонов сок,1 с.л. водка.Всичко се разбърква много добре.Може да се сложи и 1 с.л лека майонеза.


Пържиш палачинките,намазваш със сместа,навиваш на стегнато руло и режеш по диагонал на хапки.Подреждаш в плато като пънчета-с разреза нагоре.Много е вкусно и ефектно.
Цитирай

София

Мнения: 3 747
Ако беше пуснала търсачката- със сигурност щеше да намериш много идеи и предложения. Точно преди 3 седмици имаше същата тема Crossing Arms
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Аз си ги правя най-вече с шунка и кашкавал  Smile
Иначе палачинката носи на всякакъв пълнеж  Very Happy

Цитирай

Бургас

Мнения: 253
В нашия дом много се тачи палачинкова торта с пълнеж от руска салата. Wink
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора