Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 29 септ. 2008, 11:29 ч.

Трябва ми рецепта за агнешко месо ?

  • 586
  • 7
  •   1
Отговори
  • България
  • Мнения: 295
Имам около 3 кг месо нарязано на порций.Искам да го приготвя със сос печено вув фурната Досега не съм готвила агнешко.А имам и глинен гювеч .Благодаря ви !

# 1
  • там някъде
  • Мнения: 320
Ами осоляваш порцийките, нареждаш ги в тава, слагаш на всяко парченце масълце и печеш, а когато станат почти готови можеш около тях да сложиш и нарязани картофки осолени и поръсени с червен пипер стават невероятни  Peace

# 2
  • София :(
  • Мнения: 193
Не е във фурна , но е много вкусно, пък и не иска много врътня
http://www.bghelp.net/forums/showthread.php?t=5515
Аз го правих с месо от плешката и също се получи добре

# 3
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 527
Аз си накисвам порциите с много лук, джоджен, чубрица, черен пипер и сол или вегета (пикантина). Оставям така в хладилника 24 или 48 часа (може и по-малко, разбира се). След това слагам в тавичка с малко олио и бира и вода и завивам с фолио. Пека на умерена фурна 3-4 часа. Когато месцето стане почти готово, махам фолиото и запиам отгоре хубаво, като често поливам със сосчето. Става страшна вкусотия и е много лесно  Simple Smile

# 4
  • Варна
  • Мнения: 2 168
Друга изпитано вкусна рецепта за агнешко на систъра:
Разбъркваш в дълбок съд брашно, червен пипер, сол, джоджен, чубрица, черен пипер и доливаш бира до получаването на гъста каша. Слагаш малко олио в една тавичка топиш всяко парче в кашата, нареждаш ги в тавичката, ако е останала смес я доливаш. После фолио и във фурната. Много е лесно и вкусно.

# 5
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 527

Това по селските книги е рецепта за заешко, аз така го правя, става вкусно, да  Peace

# 6
  • България
  • Мнения: 295
Благодаря ви момичета ще го приготвя по рецептата на Катюша .Дано се справя.

# 7
  • Мнения: 331

Подобна - на моето село го наричат "По сборжииски"
От брашно, сол, черен и червен пипер (на око) правиш кашичка с бира или вода, топиш всяко парче и редиш в тавичка с мазнина - плътно, ако остане от кашичката - заливаш с нея. Покриваш с фолио (на село го правеха с вестник поръсен с вода и сол) и за 2 часа на 200 градуса във фурната.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт