Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 29 септ. 2008, 12:29 ч.
  • Преглеждания  5 261  Мнения  7  Онлайн  1
Отговори
  • Там някъде......
  • Мнения: 196
Моля за изпитана рецепта за крем Brule ,такава каквато сладкарите правят с него торти.Ако някой е изпитал тази рецепта нека ми е прати.

Реклама
# 1
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
За 4 човека:

5 жълтъка
100гр захар
500мл течна готварска сметана за разбиване
1 ванилия

Разбиваш жълтъците със захарта до побеляване. Слагаш ванилията. Добавяш постепенно и бъркайки сметаната. Слагаш крема в малки глинени панички (става и в йенско). Слагаш в предварително загрятата фурна на 100 градуса за около час. Оставяш да се охладят на стайна температура и след това слагаш в хладилника за не по-малко от 2 часа.

За тортите обикновено се ползва течен крем, с този не знам дали ще стане, след като се пече?  Thinking

Ето ти и нагледно как се прави:  Grinning

http://www.linternaute.com/video/8923/pratique-la-creme-brulee/

Последна редакция: пн, 29 сеп 2008, 19:10 от Блонди

# 2
  • в гори тилилейски
  • Мнения: 1 187
Ей, Блонди, не спираш да ме изненадваш, тенкю

# 3
  • in the middle of the nowhere
  • Мнения: 1 173
Блонди да не би сметаната да е 500мл- 50мл нещо много малко ми се струва?

# 4
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Да, изяла съм една нула, поправям се, мерси  Simple Smile

# 5
  • все тук
  • Мнения: 1 616
Крем Брюлле
7-8 жълтъка
-1/2 чаена чаша захар
-2 чаени чаши течна сметана (неподсладена)
-1 чаена лъжичка ванилия
-1/4 чаена чаша захар за коричката отгоре

Загрейте фурната на 150-160 градуса (ако е слаба, максимум на 175).
В голяма купа разбийте с телче (може и с миксер) жълтъците и захарта. Междувременно загрейте течната сметана отделно на котлона и я махнете точно преди момента на завиране. Прибавете я бавно към купата с жълтъците и захарта, като непрекъснато бъркате. Прибавете ванилията. Разбъркайте отново.
Готовата смес се разпределя в плитки керамични или други подходящи, например стъклени съдчета, но такива които да са огнеустойчиви във печката и не метални.
Важно е да не препълвате съда (съдчетата), не трябва да е до ръба, по-скоро някъде между 2 и 3 пръста да запълва от дъното.
Въпросния съд (чета) се слага в по-голям метален, в който предварително сте налели на дъното 2-3 пръста вода.
Поставете го внимателно в предварително загряната печка и го дръжте около 40 мин, може и малко повече (наблюдавайте го да започне съвсем леко да розовее отгоре и ако разклатите леко съда, да не клати много, в смисъл вътре да не е все още течно).
Извадете от фурната и го оставете да изстине на стайна температура. Поставете го в хладилника за най-малко 2 ч, а за предпочитане- 1 нощ.
Половин- един час преди сервиране: загрейте бройлера на фурната на максималната възможна темп., или ако нямате бройлер, просто завъртете на най-високата възможна темп. Поръсете равномерно 1/4 чаена чаша захар на повърхността на крем брюлето, трябва да покрие равномерно. Сложете го във фурната възможно на най-високо и го наблюдавайте внимателно през прозорчето на фурната. Изчакайте докато захарта започне да се карамелизира, но не да пуши или става черна- някъде около 2-3 мин, супер максимум 4-5 (за по-слабите фурни).
Извадете веднага. Изчакайте няколко минути и после поставете обратно в хладилника да се охлади, мин. 30 мин, макс. 2 часа.

По тази рецепта съм го правила аз. Малко е завъртяно, но става много вкусно.

# 6
# 7
  • София
  • Мнения: 276
Привет момичета, вече два пъти правя крема, става много вкусен но незнам от какво се получава една 1/2 см дебеличка коричка най отгоре,която седи доста маслена , много го запичам или....под нея кремчето си е супер, но ми си иска да я няма тази коричка...помагайте със съвети!

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт