Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 27 отговора

София

Мнения: 3 550
Наскоро се сдобих с такава. Прочетох останалите теми, които са пускани, но не открих отговор на въпросите си.
Можете ли да споделите колко време ви отнема приготовлението на продуктите? За колко минути се сваряват картофи, карфиол, риба?
Често ли извира водата? Струва ми се, че стойките са много късички и че постоянно трябва да седя и наблюдавам да не свърши водата.
Отгоре захлупва ли се с капак цялата тази система? Или да стои полуотворен?


Цитирай

по пътеката

Мнения: 3 087
запис, имам една мрежа и имувам как   да я ползвам! за пържене не става ли да замести фритюрника?
Цитирай


Мнения: 389
Докато заври е захлупено,след това отхлупваш малко,защото има пяна особено при картофите.не е лошо да наглеждаш често,защото аз имам пластмасова и веднъж го залепих за тенджерата.Вода се сипва до  дъното на кошницата.не е много бързо не и бавно,колкото нормалното е.Аз правих на бебо храна в него и не е много бавно,но трябва да е поузахлупена защото ако е без капак няма да стане нищо.
Цитирай


Мнения: 389
запис, имам една мрежа и имувам как   да я ползвам! за пържене не става ли да замести фритюрника?

с поече олио и силен котлон,защо не?става,у  chefспех
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Кошничка или от онези джаджи,дето се разперват вътре в тенджерата?
Цитирай

София

Мнения: 580
 Ползвам такава от години, отгледах си детето с нея и съм супер доволна.
 Според мен продуктите на пара стават готови по-бързо, отколкото ако се варят във вода.Точно време не съм засичала, проверявам си ги.Водата много рядко ми е извирала (най-вече когато съм варила телешко или свинско), но си я наблюдавам и ако е нужно добавям.

Отгоре захлупва ли се с капак цялата тази система? Или да стои полуотворен?



Мойта "система" е обикновена тенджера, в която слагам металната джаджа за варене на пара.Оставям капака леко отворен, защото ако го затворя почва да подскача.

 
 
Цитирай

по пътеката

Мнения: 3 087
моето е кошница, мрежеста! мерси! и аз мисля да го пробвам за пържене!за "на пара" имам кускусиера, ама  на пара не знам как ще са на вкус нещата, сол, масло слагате  ли после?овкусяването кога е?защото аз там готвя кускус и оризи вси4ко си е овкусено с олио сол ,подправки!
« Последна редакция: пн, 29 сеп 2008, 16:24 от marsy »
Цитирай

София

Мнения: 580
ама  на пара не знам как ще са на вкус нещата, сол, масло слагате  ли после?овкусяването кога е?

 Аз слагам малко сол докато се варят продуктите.Овкусявам след варенето според зависи какво ще правя от сварените неща.Обикновено правя картофена салата, крем-супи, варя си замразени зеленчуци и после ги подправям със масло или зехтин и подправки, правя телешко на пара и после го задушавам с масло, чесън и подправки.
Цитирай

София

Мнения: 3 550
Всъщност не е кошничка, а от ония джаджи, които се разперват.  Very Happy Не знаех, че така се нарича.
Някой правил ли е риба? Трябва ли да се обръща?
А зеленчуците разбърквате ли периодично?
Докъде се пълни приспособлението - само дъното или догоре?Тия от горните етажи не остават ли сурови?
Кога се слагат зеленчуците - веднага или след като заври водата?
Кажете поне приблизително време за приготовление на нещо?
Картофите на какви парченца трябва да са нарязани - като за салата или по-ситни като за мусака? Ако са цели или на половинки, сурови ли ще останат вътре?
Могат ли да се направят на пара яйца?
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 315
парата има по-висока температура от вряща вода.
съответно всичко се сварява по-бързо.
вода се слага така, че варивото да е над водата.

може да се вари всичко.
нищо не се бърка или обръща.

аз варя яйца на пара с черупките.

картофите могат да се варят и цели, и нарязани.
както искаш. това важи и за другите зеленчуци Peace

ако вариш риба или месо, може да ползваш после бульона, защото при варене капе от месото/рибата във водата и бульонът е подходящ за супа.

за горните етажи не го разбрах newsm78
Цитирай

при любимите хора

Мнения: 45
Всичко сготвено по този начин е по вкусно и наистина става по-бързо. До сега съм варила само зелевчуци, но ще опитам и с месо.
Цитирай

София

Мнения: 3 550
Благодаря за изчерпателния отговор! Това за бульона нямаше никога да го измисля.  Very Happy Под горните етажи имах предвид продуктите, които са натрупани най-отгоре на купчинката в кошничката.
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 315
Под горните етажи имах предвид продуктите, които са натрупани най-отгоре на купчинката в кошничката.

ако капакът е плътно затворен се сварява всичко без да се бърка.
няма разлика дали са най-отдолу или най-отгоре... парата си циркулира в тенджерата Peace
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Асялейн е обяснила всичко идеално  Peace

Ние имахме такъв уред:



и всичко по горните етажи си става екстра.  Very Happy Не се бърка нищо  Smile

Обаче е обемист и ми заема място и го подарих. Взех си преди няколко дни такова:



за микровълновата, всичко става за 5-8 минути и съм много доволна  Smile
Цитирай

Варна

Мнения: 929
Аз имам така наречената "пеперуда", определено всичко се сварява много по - бързо, а и на вкус е много похубаво.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 27 отговора