Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 278
имам 500 гр. кадаиф на конци, замразен, неопечен, неподсладен Rolling Eyes

търся рецепти.

уточнявам: в класически вид с гъст захарен сироп не става, мъжът ми не яде подобни неща.
правих си само за мен, но 500 гр. няма как да го изям сама  Tired

правих го залят с ванилов крем, докато кремът попие и кадаифът стане мек.
коментарът беше: кремчето много вкусно, но какво правеха тези конци вътре  ooooh!

търся сега идеи и рецепти какво да го правя Thinking

П.П. конците не са навити на пашкулчета.
ако някой знае тайната как да ги навия без да посипвам пода с дребни парченца - моля да я сподели  Mr. Green
Цитирай


Мнения: 707
Една гъркиня по ТВ направи една "баница" с такъв суров кадаиф. Зави по бучка сирене и направи "пашкулчета", поля с масло и пече във фурната. Преди да я извади направи заливка с яйце и пр.мляко, поръси с кашкавал и обратно за 10 мин. във фурната.
Ако не намериш нищо по-подходящо можеш да опиташ  Very Happy.
Цитирай


Мнения: 824
Künefe (taze peynirli kadayıf)

Кюнефе (кадаиф с прясно сирене)

300 гр кадаиф, пресен, бял, не опечен
1 к.ч. разтопен маргарин
2 в.ч. рендосано, бяло, безсолно, прясно сирене
1/2 с.л. лимонов сок
2,5 в.ч. захар
2.5 в.ч. вода (тук захарта не сладни много и за това е отношение 1:1, но в България го направете в отношение 2,5 в.ч. вода и 1,5 - 2 в.ч. захар! Вие си преценете, защото да не стане да не се яде от захар!)
Сваряватв водата и захарта, разбърквайки. Прибавяте лимоновия сок и след 5 минути сваляте от котлона.
Вземате тава с 25 см диаметър. Слагате кадаифа и го овалвате с маргарина. Сиренето го нареждате в средата на кадаифа, т.е. сиренето да е забулено с кадаифа. Печете в предварително за грята фурна, докато стане розово, може и да го обръщате, за да еднакво от двете старни. Вадите го от фурната и веднага го заливате с топлия захарен сироп. Сервира се горещо!
Afiet olsun! Да ви е сладко! 

рецептата е на drize от тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=254554.msg6199780

ние този сладкиш страшно го обичаме.
и лееекинко ти завижам, че имаш пресен кадаиф  Mr. Green
Цитирай

USA

Мнения: 1 777
Аз правя по тази рецепта на Марианка. И аз като теб много трудно го завивам ,а пък и така е и  по-лесно. WinkМоите капризни деца много го харесват така и му викат торта с орехи. Smile
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 278
момичета. благодаря ви, че се включихте  Hug

Таня, идеята е добра, ще пробвам така  Party

Есме, Пети  - рецептите звучат супер, но половинката не яде нищо сиропирано, нито консумира толкова захар  Tired
само като види, че е сиропирано и започва да мрънка и отказва да яде  Rolling Eyes

кюнефе правих с моцарела - друго прясно безсолно сирене не намерих, и почти си го изядах сама ooooh! вкусно беше, но чак толкова много не мога да ям Tired
а само 1-2 порции не си заслужава да приготвям  Confused
Цитирай

USA

Мнения: 1 777
asyalein ,аз също не обичам сиропирани неща ,а мъжът ми обича и тази му идва суха.Аз слагам по малко захар и повече лимонов сок в сиропа.
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 278
Аз слагам по малко захар и повече лимонов сок в сиропа.

трябва да пробвам с малко количество...
и да не казвам какво има вътре  hahaha
обаче ми е ясно, че пак аз ще си го ям  Tired

намерих една рецепта в стара българска готварска книга, където изпеченият кадаиф се залива с подсладено прясно мляко.
може и това да пробвам или с крем карамелена смес  newsm78

благодаря за идеите  Hug
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.