Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 6 юли 2005, 12:34 ч.

Молекулярна кухня

  • 1 513
  • 4
  •   1
Отговори
  • Бургас
  • Мнения: 383
Днес рано сутринта гледах филм,в който един физик и един готвач използваха знанията си в своите области за да създадат нови ястия.Правиха сладолед като го замразяваха в съд с течен азот.Пържиха риба,но не в мазнина ,а в разтопена захар.Т.нар.молекулярно готвене е било създадено през 80-те години във Франция.Имаше и други демонстрации,но не запомних всичко.Тъй като показаното там много ме впечатли реших да споделя и с вас.

# 1
Да не ти влизат такива в кухнята Wink Laughing . Ще вземат накрая да я взривят Whistling Stop

# 2
  • на върха
  • Мнения: 6 462
Ха, ха, ха и аз го гледах, но не сутринта - имаше много весели попадения Grinning

# 3
  • Sofia
  • Мнения: 1 289
Гледах преди 1-2 месеца как един французин и жена му, българка, готвеха по този метод при Гала. Основно средство за готвене беше един капкомер и кутия с около 150 шишенца с есенции от различни храни. Гала не успя да познае миризмата на нито едно от тях. Накрая накапаха един зеленчук, не помня кой, с капки от 10-тина шишенца и казаха, че това в техния ресторант струвало 100 евро Sick. Жоро се биеше в гърдите, че специализирал притях. Че то по-добре при аптекар да беше специализирал. А порцията от яденето се събра в огнеупорна купичка за крем-карамел и имаше място за още една.

# 4
  • София
  • Мнения: 1 911
Мисля да пропусна съмнителното удоволствие да се разделя със 100 евро за накапан зеленчук.

Иначе от научна гледна точка звучи много интересно.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт