Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 30 септ. 2008, 08:50 ч.
  • Преглеждания  7 099  Мнения  6  Онлайн  1
Отговори
  • все тук
  • Мнения: 1 625
Здравейте, търсих и в архива, но не намерих такава рецепта. Можете ли да ми кажете как точно се прави боб по манастирски. Благодаря!

Реклама
# 1
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Боб по манастирски - 1-ви вариант

500гр боб
1 гл. лук
1 морков
1 чушка
2 с.л. олио
1 ч.л. червен пипер
черен пипер и сол
1/2 връзка джоджен
1/2 връзка магданоз

Накисваш боба от вечерта. Вариш го заедно с лука, морковите и чушките. След сваряване поръсваш със ситно нарязаните магданоз и джоджен + солта и пипера. При поднасяне поръсваш всяка порция с малко студено олио, червен и черен пипер.

Боб по манастирски - 2-ри вариант

500гр боб
1 домат
2 червени чушки
1 морков
2 гл. лук
1 връзка магданоз
2 листа целина
3-4 с.л. олио
сол и черен пипер

Измиваш боба, заливаш със студена вода и вариш. След завиране изхвърляш водата и пак кипваш. Пак хвърляш водата и пак слагаш да кипне. Добавяш нарязаните зеленчуци. Сипваш и олиото, посоляваш, захлупваш и вариш на бавен огън.


# 2
  • Пловдив
  • Мнения: 2 158
Аз накисвам боба от вечерта , някъде около половинка 500 гр.Измивам боба и го слагам да ври.След завиране изхвърлям водата и пак кипвам , новата.Добавям олио, чушка , домат , морков,лук , магданоз и варя на бавен огън до пълното му увиране.

# 3
  • все тук
  • Мнения: 1 625
Благодаря ви за бързите отговори и за рецептите. ще се възползвам от тях и ще докладвам.

# 4
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 251
.............

Боб по манастирски - 2-ри вариант

500гр боб
1 домат
2 червени чушки
1 морков
2 гл. лук
1 връзка магданоз
2 листа целина
3-4 с.л. олио
сол и черен пипер

Измиваш боба, заливаш със студена вода и вариш. След завиране изхвърляш водата и пак кипваш. Пак хвърляш водата и пак слагаш да кипне. Добавяш нарязаните зеленчуци. Сипваш и олиото, посоляваш, захлупваш и вариш на бавен огън.



Така го готвя и аз!  Peace

# 5
  • все тук
  • Мнения: 1 625
Да се отмета - сварих боба, като хвърлих двете води, прибавих нарязани зелена и червена пиперка, лук и морков. Като се свари почти до готовност всичко, запържих два обелени нарязани домата с 1 лъжица брашно и 1 лъжица червен пипер, прибавих запръжката към пипера, добавих джоджен и чубрица и накрая поръсих с магданоз. Стана чудно. Благодаря за съветите.

# 6
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
То така, със запръжката, си става най-вкусен боба, спор няма. Ама не е по манастирски  Grinning

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт