Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 2 окт. 2008, 16:27 ч.

Вие от кои сте?

 • 3 445
 • 39
 •   1
Отговори
 • Мнения: 251
Здравейте, момичета!
От доста време съм тук, повече чета, отколкото пиша!Това е защото за повечето неща вече е писано и намирам отговори на въпроси, които ме вълнуват!
Доста прочетох за бивши и настоящи жени, за това до колко БНД взема участие в живота на детето си, колко издръжка е необходима за детето и т.н.
Установих, че има два типа бивши жени!Едните за всичко свързано с детето вдигат телефона и  осведомяват БНД, винаги казват колко и за какво им трябват пари, дори за най-дребните неща се обръщат към бившите си с претекст, ...."детето не е само мое...." И другите, които си гледат сами децата, получават си уговорената издръжка и не закачат за нищо БНД.
А вие от кои сте?
Тези, които "цуркат" за всичко бившия си!
Или тези, които се опитват за всичко да се справят сами!
 newsm12 и кое наистина е правилно?
Аз за себе си ще отговоря!
Опитвам се да се справям сама с малката, за сега успешно!
Не разчитам за нищо на БНД, отдавна осъзнах, че не мога да го правя!Не го юркам за пари, не го закачам, когато дъщеря ни е болна или и трябва нещо!Неговите задължения се простират до там да я взема на 3 месеца за по 4-5 дена и да си превежда издръжка от 100 лв./която с голям зор се съгласи при развода/.
На моменти ми е много болно, защото заради чужди деца пренебрегва своето Tired
Пример: малката имаше преди два дена рожден ден, а той не и подари нищо  ooooh! Нямал финансова възможност, а взема доста голяма заплата.Когато я взе за последно я върна с една купена от него блузка.Като го попитах, защо не и купи нещо повече? "Ами ти защо не ми казваш, че има нужда от нещо Shocked"
Ако очаква, че ще му вдигна телефона и ще му кажа дай или направи, няма да стане!Живял е с нас 4 години и много добре знае,от какво се нуждае детето и колко е нужно за това!
Имам приятелка, която е в моето положение! Но тя вдига тел. и казва "........утре отиваме да купим на детето еди какво си....., детето е болно върви и му купи лекарства. т.н.
А аз нали съм инат, мога и сама!Но дали е правилно  newsm78
Оставила съм бившият да си гледа живота!
Единственото нещо, което искам ние с малката да сме здрави и щастливи!
Получи се доста дълго объркано, за което се извинявам! Надявам се да сте ме разбрали правилно.   bouquet

# 1
 • Мнения: 481
За нищо не го търся. Оправям се сама с децата и за сега успявам.
От финансова гледна точка малко се притеснявам, че като тръгнат на училище ще стане по-сложно, но се надявам и тогава да мога да се справям.
Подаръци не носят вкъщи от баща си и неговите роднини. Каквото се купува на децата когато ги вземат (за една събота и неделя в месеца) си остава там. От време на време по нещо дребно.... и това е.

# 2
 • на 6 ет..под звездите
 • Мнения: 2 175
Засега - за нищо не разчитам на него..По-скоро е обратното - помагам на БНД-то с каквото мога..

# 3
 • София
 • Мнения: 6 317
От онези дето разчитат на себе си съм. На моменти работата ми направо ми изцежда силите, но пък съм доволна, че живея като човек и че мога да гледам добре и себе си и детето.

# 4
 • София, откъм тъмната страна
 • Мнения: 239
БНД живее все още у нас от време на време, докато разводът стане факт.
Но за в бъдеще предполагам, че ще съм някъде по средата между двата вида.
Със сигурност ще разчитам за почти всичко на себе си (защото и сега го правя), но при по-големи разходи (от сорта на колело, рожд. ден, почивка...) ще "цуркам"  Simple Smile или поне ще се пробвам, защото съм почти сигурна, че отговора ще е "нямам". Детето е голяма отговорност и определено има двама родители, всеки според мен трябва да си поеме своята част, така че няма да се откажа да му го напомням докато малкия не порасне и вземе живота си в собствените си ръце.

# 5
 • Пловдив
 • Мнения: 5 812
аз бях от онези, които се правеха на герой давършат всичко сами и даже да не искат пари, но ви казвам, че сгреших. В отговор се получи абсолютно безхаберие от страна на БНД. За това започнах даси прибирам издръжката, да му искам пари и в скоро време съм планирала да се поразходим до съда, за даси поискам увеличение на парите, които ми дава. ак не ще доброволно, ще стане доброзорно. да, децата са и на бащите им и щом не искат да поимат отговорност за отглеждането и възпитанието им, трябва да си плащат.

# 6
 • Мнения: 145
Обикновено не хленча и не мънкам та камоли да се моля на някой за пари,/т.е. имаше веднъж такъв случай при който нямах друг избор - детето беше болно и беше необходимо да го заведа на лекар в този момент нямахме никакви пари, така или иначе той отказа да съдейства/,От както сме се разделили сама си отглеждам детето. Стояли сме дълго време само на кус кус, или пък то ако е имало нещо друго съм го разделяла на толкова част само за нея, за да и стигне за по дълго време, имало е и дни когато за да има за детето, съм седяла на пилешки бульони, имало е и моменти когато сме седели и на тъмно, но това не ни стресна, оцелях ме по един или по друг начин.
Започнах да сравнявам нещата, тая от рода на АНОНИМКА/дето хленчи и се оплаква в другите подфоруми от бившата -http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=330342.0-и дето незнае за какво иде реч/ , дето все звънеше в къщи като живеехме заедно, и дето все намирах червила по ризите му, т. настоящата - си живееше живота с това което реално се полагаше на детето.Та си зададох въпроса тогава - е, що пък моето дете да бъде лишено. Но това е лична история. Общо взето, закона дава това право на даденият родител да се възползва от нормативните уредби. И когато видиш, че същия този закон не може да защити правата на дето ти, тръгваш да търсиш пътя сам - т.е, вече ставаш лоша бивша. Тъй че, клишетата /Тя използва детето или нещо от сорта -  не ги признавам./

Последна редакция: пт, 03 окт 2008, 13:05 от tobeornottobe

# 7
 • Мнения: 145
Цитат
аз бях от онези, които се правеха на герой давършат всичко сами и даже да не искат пари, но ви казвам, че сгреших. В отговор се получи абсолютно безхаберие от страна на БНД. За това започнах даси прибирам издръжката, да му искам пари и в скоро време съм планирала да се поразходим до съда, за даси поискам увеличение на парите, които ми дава. ак не ще доброволно, ще стане доброзорно. да, децата са и на бащите им и щом не искат да поимат отговорност за отглеждането и възпитанието им, трябва да си плащат.
Правилно.

# 8
 • Мнения: 317
А аз нали съм инат, мога и сама!Но дали е правилно  newsm78
Оставила съм бившият да си гледа живота!
Единственото нещо, което искам ние с малката да сме здрави и щастливи!
правилно.   bouquet
#2gunfireвсе едно аз съм го писала. С разликата, че моя не е и "бивш" -само припозна  детето, издръжка не съм търсила, е от няколко месеца започна да носи по два пакета снакс и два сока като идва Hug Дали пък единия не е за мен newsm78

# 9
 • София
 • Мнения: 6 452
Ааа, този филм - аз да гърча, а той да се фука каква страхотна дъщеря има без никаква грижа...няма да го бъде!!!! Naughty Naughty Naughty За издръжката го гоня като росомаха - така ми викаше и преди и добре ме познава - гоня ли нещо, то ще е до дупка! (За сведение росомахата е най-хищното животно, което може да преследва жертвата си и 50 км...няма естествен враг освен човека!). Така...а когато малката е болна или трябва нещо спешно да се купува за нея - просто вдигам телефона и казвам - трябваш ми тук до еди колко си време, отиваме до лекарката....или просто като го видя казвам - малката има нужда от еди какво си, аз съм до тук финансово, ти гониш! Сравнително рядко се налага да прибягвам до тези обажданки по телефона вече, но като беше по-малка редовно го вдигах "по белест да тичаме до лекарката"...и не смятам, че е кой знае колко голям гърч!
Но това с оставянето на мира на БНД - просто не е в моя стил...щото не е честно...то вярно, че от правенето на деца най-приятна е техвологията....но си има задължения!! Щом е припознал детето и го има за свое ще се грижи! Иначе за какво ми е една гола фамилия дето й е дал?! newsm78
 А и защо да не си облекча живота? В нормалните страни това го няма - гърчи майката, бащата щрака с пръсти! Просто мислете малко по-европейски, момичета!

# 10
 • Мнения: 251
Първо, благодаря за отговорите   bouquet
Там е работата, че той сам не поема каквато и да е отговорност за малката!Януари я беше взел за 5 дена, обажда ми се и казва, че нещо не била добре!Разбрахме се, че ще я заведе до позната педиатърка, оказа се вирусно.На другият ден ми води детето и ми връчва рецепта  Shocked Нямал пари, затова аз да съм и купила лекарствата #Cussing outРазвиках се .......как не те досрамя, а мен питаш ли ме, като ни заряза с 20 лв. и ни прати в друг град  ooooh! А той с цялото си нахалство............ако нямаш възможност, мога да я взема ори нашите  #2gunfire  #2gunfire  #2gunfire
От тогава не съм се занимавала с него по тези въпроси!Има бащи, който дават всичко за децата си /евала/, но има и такива като нашият, на който просто егоизма надделява над бащинството.
Било ми е трудно отначало, сигурно и в бъдеще ще срещам затруднения, но осъзнах, че на БНД не мога да разчитам  Tired
Едва ли, някой ще ми даде тиквен медал, но по-добре така, от колкото да се унижавам!Човек, ако няма акъл в главата, насила не можеш да у дадеш Naughty
А и сигурно настоящата пак си намира причини да ме оплюе  Thinking

# 11
 • Мнения: 251

За всичко това си права  Peace
Но на него, като не му иде на ум!
Или като каже.........ама аз сега нямам!
А за разходки с другата и децата й има, за нов тел. има, за подарък от 300 лв. за другата има  Sick
И какво излиза?
Я по-добре да си се оправям сама, от колкото да си образувам нерви с него!
Убедила съм се, че просто не си заслужава  Stop

# 12
 • София
 • Мнения: 9
Аз никога нищо не съм искала от бившия, но сигурно съм една от малкото, на които бившия е прекрасен баща. Винаги се е грижил за детето ни, независимо, че има още две деца от настоящата. И не само материално, а с реално присъствие в живота му и адекватно отношение към проблемите му. Явно е въпрос на интелект и възпитание. Нашите отношения са едно, не се е получило, но децата ни заслужават най-доброто, което можем да им дадем.

# 13
 • Географския център
 • Мнения: 648
Вижте сега, момичета, няма да се молите. Няма да викате: Ама моля ти се, ако имаш възможност, ще можеш ли ... Казва се: За училище им искат пари за тетрадки, или няма анцунг, ботуши ще трябва да се купуват... Това не е молене, а начин да го накарате малко да поеме отговорност. Вие пак си бъдете горди, ама защо трябва сами да теглите? Хайде, моля ти се! То и аз бях такава в началото - нищо няма да му искам, сама ще се оправям. Да, ама при родители-пенсионери, сестра с много кредити и т.н. просто нямах избор и станах по-отракана. Въпреки че той ми излизаше с репликата, че сама съм си избрала да го напусна, следователно нямам право да се оплаквам, че не ми стигат. Сега сме в добри отношения горе-долу, знам как да подходя към неговия чепат характер и си искам. Ако ми направи някаква реплика, му казвам: Добре де, аз ще дам половината. И така.
Никой няма да ви каже "браво", ей каква жена - с всичко сама се справя, браво на нея, възхищаваме й се ... Да де, ама вие какво печелите?

# 14
 • NL
 • Мнения: 1 559
Да бъдеш или не..сериозно бих те посъветвала (понеже всички твои теми ги заключват и докато се включа...)да се обърнеш към един психотерапевт.Или ако наистина бившият и настоящата му те психясват към полицията.Просто не видях да пишеш едно и също в този форум..първо той не искал детето...после той пък се обърнал към вас,ходели сте задно на разходки..поебавали сте се newsm78..апартамент ти купил,джип ти купил..после пък сте стоели на кус кус,щото си нямала кво да сложиш на масата..,че и на тъмно newsm78.После някой пръстен ти беше пратил. newsm78.Ходила си до апартамента на настоящата. ooooh!Жена наистина приличаш на психично болна Tired.И ако си мислиш ,че така създаваш илюзия на настоящата ,че си много щастлива,НЕ  е вярно,напротив ставаш още по жалка.Вземи се малко в ръце.Остави ги(дори и да те е наранил жестоко..ето имаш възможност да започнеш наново живота си...откъсни се от тях,иначе наситина ще влезеш в болница..пиша ти наистина от приятелски чувства вече,защото виждам ,че проблема ти е доста сериозен..и не искам да се заяждам но ако ти не си помогнеш,няма кой ...да знаеш)

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт