Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 3 окт. 2008, 00:22 ч.

Интересно ми е...

 • 4 125
 • 44
 •   1
Отговори
 • Нейде тук из НЕГОВИТЕ фантазии
 • Мнения: 575
Не съм самотна майка, но съм пределно наясно с това как бих се държала, ако със съпруга ми решим , че пътищата ни се разделят. Имаме дъщеричка и съм взела решение от сега, никога , при никакви обстоятелства да не поставям своето мнение за него, пред детето. Не вярвам мъжа , който съм допуснала да стане баща на детето ми, да ме нарани толкова. Пък и дори да ме нарани- наранява мен , а не НАШЕТО дете. Не знам как ще ни завърти живота, но четох тук напоследък и забелязах два типа жени: едните са склонни да преглътнат обидата и огорчението нанесено им от бившия и преглъщат себе си в името на детето и контаките му с родния баща  (поклон момичета, аз като тотален егоист признавам, че това наистина е трудно и достойно за уважение). И втория тип: които един вид казват: тоя простак , ме изостави, направи живота ми ад , ето аз ще му го върна с детето, или по точно чрез това да му взема детето. И много се чудя, що за човек трябва да си , за да препишеш твоята обида на плещите на детето. Някъде из темата за "Бившите жени" прочетох репликата "той се развежда с жената , не с детето". Може ли някоя от вас , бивши, да ми обясни как егоизма се оказва по силен от майчинското чувство? И колко голяма трябва да е болката , за да я пренесем и на детето (съзнателно или не...)И как това, че жената имаща провалена връзка с мъж,  се превъща в житейско и емоционално камикадзе?

П.П.
Тук не визирам бащи които физически и психически са опасни за децата си. Тук визирам онези мъже, които просто са избрали други жени да топлят леглата им, да перат чорапите им, но в никакъв случай не са избрали да забравят децата си.

Последна редакция: пт, 03 окт 2008, 00:32 от Ориентация

# 1
 • Между гори и планини
 • Мнения: 4 263
Трудно е да се опише - колкот хора, толкова истории.
Пожелавам ти никога да не разбереш от собствен опит.
Преди и аз се чудех, как двама души които са се обичали, създали са семейство и дете могат да се намразят, да не искат да се видят, да искат да забравят времето в което са били заедно.... уви, разбрах. Няма само черно и бяло.

# 2
 • на 6 ет..под звездите
 • Мнения: 2 175
Не вярвам мъжа , който съм допуснала да стане баща на детето ми, да ме нарани толкова. Пък и дори да ме нарани- наранява мен , а не НАШЕТО дете.

Това бяха и моите мисли, в годините преди да ми се случи..
Реалността е следната: не ограничавам контактите, както и нямам намерение да го правя..Напротив..опитвам се  по всякакъв начин да запазя усещането, че все още сме семейство, макар и разделени..За баща му-или добро или нищо. Но е малко трудно в този случай да обясниш на детето - защо след като добре се разбирате, няма скандали и посягания и тн - това се случва? Защото явно добре  съм те опазила от всички останали проблеми.. newsm78
Случилото се все още е твърде прясно, та ще видим..
Предупредила съм мъжа си, че все още не съм готова и не искам, когато се срещат двамата, да присъства и "другата"..
Предвид досегашното ми "благородство"..спазава правилата засега.. Sunglasses
Мисля, че ключът към отношенията след раздялата, е в отношенията преди това..
Ако самата раздяла успее да се преживее културно и без вадене на "кирливи" ризи, няма причина да има проблем в комуникацията между детото и баща му..
На мен лично ми е под достойнството да правя каквито и да е "сценки" и да изнудвам БНД-то.
Живяла съм с него дълго -значи можем да се разбираме без драми..Избрала съм го за баща на детето си..Да съм гледала..)))

# 3
 • Мнения: 145
Не си го пожелавай. Дано никога не попаднеш в тази ситуация или най-малко да чуеш думите от устата на мъжа си / ами исках да разбера какво значи да имаш семейство/ #Crazy #Crazy #Crazy

Последна редакция: пт, 03 окт 2008, 13:17 от tobeornottobe

# 4
 • Варна
 • Мнения: 937
"Не съм самотна майка, но съм пределно наясно с това как бих се държала, ако със съпруга ми решим , че пътищата ни се разделят"
Не, мила, никой не е наясно.
"Имаме дъщеричка и съм взела решение от сега, никога , при никакви обстоятелства да не поставям своето мнение за него, пред детето".
То не е и необходимо, децата разбират всичко.
"Не вярвам мъжа , който съм допуснала да стане баща на детето ми, да ме нарани толкова."
Ох....
"Пък и дори да ме нарани- наранява мен , а не НАШЕТО дете."
Такъв филм няма! Колкото и да сте всепрощаващш, всеразбиращи, всеприемащи и милодумащи- детето ще е наранено!
"Не знам как ще ни завърти живота,... "
Да, така е.
"...но четох тук напоследък и забелязах два типа жени: едните са склонни да преглътнат обидата и огорчението нанесено им от бившия и преглъщат себе си в името на детето и контаките му с родния баща  (поклон момичета, аз като тотален егоист признавам, че това наистина е трудно и достойно за уважение...
Нищо не съм преглътнала и нищо не съм приела - просто съм добре възпитана (за което често ме е много яд!!!). Да, много ми е трудно, защото не вярям, че срещите на бившия (и особено на новата му жена) са най-доброто за детето. И не бих ги допуснала, ако имаше начин и не ми пречеше горепосоченото възпитание. От уважението се отказвам, спокойствието на детето е по-важно. (Бившият не е никак опасен нито физически, нито психически. За жена му не сън сигурна.)
"И втория тип: които един вид казват: тоя простак , ме изостави, направи живота ми ад , ето аз ще му го върна с детето, или по точно чрез това да му взема детето. И много се чудя, що за човек трябва да си , за да препишеш твоята обида на плещите на детето. "
Като те набутат в нескончаема латинка, и тебе и детето, дето краят й се не види, нищо човешко вече не ти е чуждо. Обикновено ти носиш и обидата на детето на своите плещи. Бившия често аз ръчкам да вземе дъщеря ни, слугувайки отново на някакви мои разбирания за справедливост и "редност".
"Тук визирам онези мъже, които просто са избрали други жени да топлят леглата им, да перат чорапите им, но в никакъв случай не са избрали да забравят децата си. "
След осем годишна връзка никак не ме е заболяло най-много от това, че някой друг му топли леглото, а че най-близкият ми човек обърна и собствената си същност, за да докаже, че аз не съм му оставила друг избор...
И при най-цивилизованата раздяла страдат всички - затова стой надалеч от подобни размисли!!!

Последна редакция: пт, 03 окт 2008, 14:41 от Rexy

# 5
 • София
 • Мнения: 1 351
Rexy, по хубаво не бих могла да отговоря.
Ориентация, пожелавам ти да запазиш илюзиите си за брачния живот и да не ти се случи
нищо, което да ги разруши.   bouquet

# 6
 • РусЙе
 • Мнения: 5 300
Отключвам темата, НО ще я следя.

Последна редакция: нд, 05 окт 2008, 13:19 от БеБето

# 7
 • Нейде тук из НЕГОВИТЕ фантазии
 • Мнения: 575
Rexy, по хубаво не бих могла да отговоря.
Ориентация, пожелавам ти да запазиш илюзиите си за брачния живот и да не ти се случи
нищо, което да ги разруши.   bouquet

Да, илюзиите...наясно съм с това че за да има брак трябва да има много компромиси и ..илюзии. Но наистина ми е чудно , какво не можете да простите.. дори в името на детето?

# 8
 • На големия южен залив
 • Мнения: 903
Ориентация, първо да кажа че 100% заставам зад коментара на Rexy - макар и да не влизам в точно същия сюжет, който тя бегло загатва за себе си, напълно съм съгласна с посоката на разсъжденията й.

Никак не ти трябва да се затормозяваш с въпроси как евентуално би се държала в ситуация подобна на нашите /ако опрете до раздяла/ - първо, защото ако във вашите си отношения всичко е наред е много по-здравословно да извличаш максимума хубави неща и същевременно да даваш най-доброто от себе си за да могат те да се случват, отколкото да си фиксираш вниманието върху негативни размисли /при това съвсем хипотетични/..; второ, защото вариантите един брак да се съсипе са толкова много и обхващат такъв низ от отделни ситуации и детайли, при всеки от които просто не би могла да предвидиш нито своята, а още по-малко неговата реакция...  Абе изобщо не се трови с подобни догадки без нужда.

Що се отнася до последния ти въпрос ----->
Но наистина ми е чудно , какво не можете да простите.. дори в името на детето?
-----> Ще ти отговоря, че аз съм от тия с високия праг на търпимост и толерантност... Но едно е да простиш, а съвсем друго е да забравиш и да продължиш, оставайки със същия човек или правейки избора да продължиш напред сам/а. Аз съм от тия дето са простили практически всичко, но никога няма да забравя и съответно никога няма да допусна този човек /бившия ми/ да има възможността отново да оказва негативното си въздействие над мен.., т.е. простих, надживях и продължих напред сама.

# 9
 • София
 • Мнения: 6 452
Ориентация, и друг път съм чела провокативни твои теми.
Много неща може да не могат да се простят...колкото хора, толкова истории....
Животът е един - поне в този вид и форма, така, че всеки решава може или не да стане изкупителна жертва и в името на какво. А моето отношение е - или добро или нищо. Ако имаме да се разправяме с БНД то не е пред малката и така спазваме доброто възпитание. Аз лично не мога да прощавам предателствата и съм безкомпромисна....Because I am Unforgiven too...

# 10
 • София
 • Мнения: 1 351
Аз лично не мога да прощавам предателствата...
Ето това е! Всичко друго съм и бих простила, но това не мога. Искам, ама не става.  Rolling Eyes

# 11
 • somewhere... over the rainbow
 • Мнения: 165
Ориентация, без да искам нарочно да следя мненията ти по разни въпроси, но така се получава. Ще ти кажа, че или летиш в облаците, или прекалено си вярваш, или просто не си видяла трудностите, за които говорят повечето жени в този форум. И в тази връзка и аз също мисля, че коментарите ти са повече провокативни, отколкото нещо друго. Не се сърди за това, което ти казвам, но повече от ясно е, че не разбираш проблемите и чувствата на самотните майки. Нито пък са ти познати начините, по които се стига до това състояние. Дано не е пресилено или пък прекалено самоуверено от моя страна, но съм абсолютно сигурна, че нито една от нас, които се борим с живота сами, не сме помисляли някога, че ще сме в това положение. Всички сме започнали връзките (не казвам семейства, защото някои от нас нямат брак) си с надежда за щастие, с мечти. Всичко, което ми е минало през главата като горчив опит в последно време, ме е научило на едно нещо - никога не се заричай за нищо! Животът може да бъде и гадно нещо понякога, може да разбие представите ти на пух и прах с един замах, за една минута дори! Не ти пожелавам да ти се случи подобно нещо! Но на фона на другите теми и многото мнения на загубили кураж самотни майки, коментарите ти дразнят с наивността си!
Не искам да звуча назидателно, но се надявам да си ме разбрала правилно!

# 12
 • Мнения: 1 527
Ориентация, ти по-добри забавления нямаш ли си та пускаш провокативни теми точно в този подфорум?
Разбрала си, че бракът е компромиси и илюзии, а как не успя да разбереш, че хората са хора, а не ангели небесни.
Аз пък много се чудя как може млада, щастлива, добре образована и уверена във всяко свое настоящо и бъдещо действие жена да задава такива наивни въпроси  newsm78

# 13
 • Мнения: 448
Малко спам, ама не съвсем. За първи път четох тема на Ориентация, в която се чудеше защо при раздяла майката не давала детето на баща му. После се оказа, че тя е новата на тоя баща, като майката пише и чете във форума. Тоест темата на Ориентация се оказа Провокация!
Сега е същото. Тя не е самотна майка, тя е тази, която е от другата страна. И това, дето и е интересно точно на нея, не е ли малко нахално?!И не е ли пак нападка към конкретна личност?
 Ориентация, гледам те на снимката, симпатична изглеждаш.Но поведението ти...нямам добри думи за него. Дори и подписът ти е отговор на подписа на оная, майката, за която ти е толкова интересно.

# 14
 • на 6 ет..под звездите
 • Мнения: 2 175
Малко спам, ама не съвсем. За първи път четох тема на Ориентация, в която се чудеше защо при раздяла майката не давала детето на баща му. После се оказа, че тя е новата на тоя баща, като майката пише и чете във форума. Тоест темата на Ориентация се оказа Провокация!
Сега е същото. Тя не е самотна майка, тя е тази, която е от другата страна. И това, дето и е интересно точно на нея, не е ли малко нахално?!И не е ли пак нападка към конкретна личност?
 Ориентация, гледам те на снимката, симпатична изглеждаш.Но поведението ти...нямам добри думи за него. Дори и подписът ти е отговор на подписа на оная, майката, за която ти е толкова интересно.

 Shocked
Дано не  вярно това  Praynig
Адски..гадно е ако е истина..брр
Някои хора наистина падат от доста високо..
 Twisted Evil

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт