Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 3 090
От 15-ти септември дъщеря ми тръгна на ясли .Педагожката каза че ако искам детето ми да свикне там е добре първият 1 месец да го водя до обяд.Аз работя и не ми е възможно , но си казах ...е ще видим как ще се развият нещата и нищо не отговорих .
През първата седмица я водих по няколко часа до обяд .Детето не плачеше , беше спокойно , през втората излизах по рано от работа , за да я вземам - в 3 , в 3.30 и в 4.30 .
Боледува няколко дни и  тази седмица във вторник , сряда и четвъртък я оставих до 5.30, защото свършвам работа в 5 и няма как да се придвижа до яслата по бързо .
Снощи бях обвинена и нападната от лелките че съм държала твърде много детето си там и съм щяла да го стресирам и че явно хората си имат различни приоритети , но за разлика от мен те действали в интерес на детето и щом съм имала дете трябва да съм се била уговорила с работодателя ми да си тръгвам от работа 15-20дни по рано , при което аз им обясних че не мога и че това реално не е възможно .Казах им че много родители все пак работят и до 6 и аз съм от тези ,който все пак смогват за много по кратък интервал да дойдат .
Бяха непреклонни в твърденията си е си наранявам по този начин детето . Tired
Питах ги дали е яла , спала и отговорите бяха - да .Питах ги дали е плакала - ми не била , но гледала стреснато , явно си го е преживявала по свой начин , не било задължително да плаче , за да разберат че страда .
Взех си я и си я гушнах и я питах дали и  харесва при децата и тя отговори че и харесва .Питах я дали е плакала и тя ми каза "Не съм,мамо" .
Объркана съм и много притеснена .
Искам да ви попитам случвали ли са ви се подобни неща , какво мислите за ситуацията и ви благодаря предварително за всички съвети и мнения .   

# 1
 • Бургас
 • Мнения: 689
Мда, позната ситуация. Истината е, че работното им време е до 18.00 часа. До този час трябва да си вземеш детето. Друг е въпросът, че повечето майки си взимат децата около 16 - 16.30 часа и когато останат едно или две деца, на персонала не им харесва особено, не могат да си тръгнат по - рано. И няма нищо общо с това, че детето се стресирало. Обясняваш спокойно, че така стоят нещата при вас, че си имаш регламентирано работно време, както и те и че твоето дете ще си го взимаш около 17.30 часа. Постепенно ще свикнат с мисълта и ще се примирят.

# 2
 • София
 • Мнения: 338
Много сложна ситуация, съчувствам ти!
Според мен няма проблем с детето ти, просто лелките искат да те накарат да си взимаш детето по-рано, защото на тях така им е по-удобно. В много детски ясли го прилагат този номер на родителите.
Ще ти кажа при нас как е - моето дете посещава ясла от миналата седмица. Първата седмица си го прибирах на обяд, от тази вече спи там. Когато го записвах разговарях с директорката за всичко, което ме интересува - за прибирането изрично ми каза, че детето трябва да се вземе най-късно в 18:45 . Персонала е длъжен да ме чака.
Тази седмица при един от разговорите с една от сестрите тя ме попита в колко ще го взимаме - аз казах 17:30. Отговорът беше "няма проблем, просто да знаете, че детето ще стои само, защото повечето ги взимат към 16:30 - 17:00". Хората могат да разчита на баби или дядовци. Или пък не работят.
Това с ранното взимане е масово манипулиране от страна на персонала към родителите. Моят съвет е първо да поговориш със сестрите и да им обясниш ситуацията, ако не стане - направо при директорката. Работното време навсякъде е до 19:00 ч., втора смяна не са се преуморили, все пак работят на две смени.
Успех и кажи какво е станало!

# 3
 • Мнения: 5 391
Да, проблемът е в това те да си тръгнат колкото се може по-рано.
Хич не ги е еня как се чувства детето.
Тук в Русе скоро бяха направили проверка на една от яслите и установили, че в 17:30ч вече били спуснали кепенците.
Явно са се посплашили, щото започнаха да обесняват как раб. им време е до 18:30ч и да не се притесняваме, ако си взимаме детето по-късно Rolling Eyes
И все пак като отида и той е последен само ми го бутват през вратата и затварят, без дори да обелят дума как е минал денят.

# 4
 • София
 • Мнения: 1 729
Много сложна ситуация, съчувствам ти!
Според мен няма проблем с детето ти, просто лелките искат да те накарат да си взимаш детето по-рано, защото на тях така им е по-удобно. В много детски ясли го прилагат този номер на родителите.
И аз така мисля. А моето работно време е до 18.30. Всеки ден си тръгвам час по-рано, за да взема малкия. Ако трябваше да съм там в 5, то тогава по-добре да напусна работа...

# 5
 • Мнения: 3 696
В нашата ясла директорката ми отговори, че работното време е до 19 часа, но реално никой стои след 18. Сестрата също каза, че децата ги вземат до 18, а после почвали някакви подготовки (за затрваряне може би). Мъжът ще може да я взема до 18, защото работи наблизо, но аз едва ли ще успея, ако се наложи. Confused
На теб ти правят проблем за първия месец или искат винаги да го вземаш толкова рано? Confused
При нас искат първите 2 седмици детето да се взема на обяд, всички казват, че е много и детето свиква да го вземат на обяд и т.н. обаче при нас се оказа перфектна тази схема, защото точно третата седмица детето започна да влиза без рев и да спи без никакъв проблем.
От друга страна пък твоето си е спокойно и сега. Това ме кара да мисля, че единственото, което целят е да се освободят по-рано от децата.
Успех и дано си променят отношението!  Peace

# 6
 • Мнения: 1 128
Вили, съчувствам ти! Не е редно, даже е жалко да ти поставят въпроса така. Не всеки има възможност да си прибере детето рано-рано. Поговори с тях, даже и с директорката, заяви им, че не можеш да излизаш по-рано от работа и не забелязваш, че детето ти е стресирано. Работното време на повечето детски заведения е до 19.00 часа, ако трябва искай им вътрешния правилник, за да прочетеш къде пише, че си длъжна да прибереш детето до 17.30.
Дано постигнете някакво съгласие.

# 7
 • Варна
 • Мнения: 793
И моето като почваше яслата и стоеше вече по цял ден  се опитаха да ми кажат, че страдала като взимат другите деца преди нея и не може ли да я вземам по- рано, но аз кротко обясних, че работното ми време е до 17,30 и няма кои друг да я взема освен мен. Повече не стана на въпрос  Peace

# 8
 • Мнения: 3 672
На нас никой не ни е правил проблем за вземането от детската градина, а го вземаме последен. Дори, напротив, казват ни да не се притесняваме, че работното им време е до 18:30, да не бързаме, а ние обикновено го вземаме около 17:30-18ч. Честно казано, като взехме решението детето да ходи на детска градина на 20 км. от София в Елин Пелин, малко се притеснявахме какви ще са отношението и обстановката, но като чета какво е в софийските ясли и детски градини, направо съм възхитена от нашата градина. Никога не е бил във фоайето, винаги са в стаята с учителката и лелката и си играят, пеят песнички, нищо, че е детето е останало последно.
Дори не са искали да го оставяме за половин ден. Стои по цял ден от самото начало, даже се учудиха, че питахме колко време да го водим за по половин ден.

# 9
 • в гори тилилейски
 • Мнения: 1 187
И при нас го има този проблем, но включих цялата рода, за да не ми се налага да моля постоянно да ме пускат. Но проблемът си съществува - моя приятелка си взима детето в 17 часа. Веднъж обаче я задържали в офиса с половин час. В 17.20 звънят от ДГ и се чува: мамо, ти забрави да ме вземеш". Използвали детето, което ще разчувства майката, а не се обадили самите учителки.
П.п  работно време - до 19 часа

# 10
 • София
 • Мнения: 338
И при нас го има този проблем, но включих цялата рода, за да не ми се налага да моля постоянно да ме пускат. Но проблемът си съществува - моя приятелка си взима детето в 17 часа. Веднъж обаче я задържали в офиса с половин час. В 17.20 звънят от ДГ и се чува: мамо, ти забрави да ме вземеш". Използвали детето, което ще разчувства майката, а не се обадили самите учителки.
П.п  работно време - до 19 часа

Нямам думи, честно!!!  Twisted Evil

# 11
 • Русе
 • Мнения: 2 090
Да, проблемът е в това те да си тръгнат колкото се може по-рано.
За съжаление е така  Confused
Нашата ясла работи до 18.30,вземала съм сина си 17.30h последен....И ако от 17.30 до 18.30 стоят заради едно дете,стават едни раздразнителни  Whistling,едва ли не трябва да се чувстваш супер виновен.... Rolling Eyes.

Поста на dididid съвсем ме разби Confused Confused Confused

# 12
 • в гори тилилейски
 • Мнения: 1 187
Мда и аз бях шокирана.

# 13
 • София
 • Мнения: 3 090
Мда и аз бях шокирана.
и аз се шокирах и ми идва да се разрева ...как е възможно , акъл не ми го побира .
Едно голямо  Hug и мерси на всички , който са ми отговорили до сега .

# 14
 • София
 • Мнения: 481
dididid - това е гадно, определено!

В нашата ясла нямаше такова нещо. Детето само първите 3 дни стоя до обед. После самите лелки ми казаха, че е спокоен и мога да го пробвам цял ден. Аз също работя до 18ч и докато се придвижа става поне 18.30ч. Яслата работи до 19ч (поне нашата). Един път се опитаха да направят забележка на мъжа ми, но той им скръцнал със зъби и оттогава - никакви изречения. Дори в 18.55ч сме го взимали.

Редакция на ключовите думи на тема

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт