Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • на брега на морето
 • Мнения: 248
Ще се опитам да съм кратка, макар че винаги ми е много трудно и отсега зная, че няма да се получи  Laughing
Вече съм с 11 годишен стаж като снаха и никак не й се стягам. Постоянно ме изумяват разни нещица, но тревогите, които ми докарваше преди години (тогава и мъжът ми пътуваше и бях сама на фронта) отдавна са в миналото и нямам никакви проблеми. Не защото е прекрасен човек, а защото когато става дума за моето семейство съм категорична.
Ето и случаят, който ме хвърли в оркестъра. Бих искала да чуя какво мислите?
Синът ни е 4-ти клас. Умно, но будно и палаво дете. В никакъв случай разлигавено, защото аз съм повече от строга  Sad. Тя е пенсионирана даскалица и когато в началото на уч. година се наложи да пътуваме заедно с мъжа ми за 6 дена, три от които учебни, й оставихме детето на нея. Върнахме се, взехме си го веднага, чувахме се с нея по телефона редовно, виждахме се на някаква семейна вечеря - абе, комуникация е имало.
Снощи (минали са вече 10 дена, откакто сме се върнали), докато аз и детето си обяснявахме нещо по английски в неговата стая, тя звъннала да ни чуе и м/у другото казала на мъжа ми, че през дните на нашата липса намерила нещо в ученическата му раница, което я потресло, не било за възрастта му, но щяла да ни каже какво е като сме се видели, че не било за телефона.
#Cussing out ами ние сме се виждали след нашето връщане! Тогава говорихме за това как са прекарали докато нас ни няма. Като е толкова потресаващо, след 10 дена ли се сети за него, че и се опитва да ме направи трепетна за следващата ни среща? Ядосах се, признавам.
Мислех да й звънна още тогава и да й обясня колко не приемам подхода й към мен, но се спрях. Емоционалността ми, въпреки, че си я харесвам, никога не ми е била добър съветник.
Сега мисля, като се срещнем следващия път и милата като понечи да изплюе камъчето, да се усмихна и да й кажа: "щом чак сега го казваш, явно не е доза хероин, така че айде да не се тровим излишно Wink. Нека не забравяме, че той е дете и вече пораства" и да изляза от стаята.
А?
Коментирайте, моля.
- Трябва ли да погледна малко по-позитивно на случката (може пък да съм изнервена и чувствителна, заради това че чакам бебе)?
- Това, което съм си намислила да направя достатъчно гадничко ли е, или може и още, или нема нужда?  Laughing

# 1
 • София
 • Мнения: 2 175
Е,да,ама още не знаеш какво е намерила.Чуй първо за какво става на въпрос.Може първоначално да не е искала да ти казва и чак след 10дни да е размислила.Споко.И после да кажеш какво е намерила.Какво ли може да е?Имам дъщеря в 3-ти клас.Ако свекърва ми/или някой друг/ми каже такова нещо ще му извадя душата да ми каже какво е и хич няма да чакам докато се видим другия път.

# 2
 • Мнения: 1 921
Диагнозата е "Любимият ми сериал свърши."
Сега сериозно - поговори със сина си.

# 3
 • Brokenpromiseland
 • Мнения: 1 428
Може би е очаквала удобен момент да го сподели само със съпруга ти.... newsm78
Аз не бих се ядосала на такова нещо....все пак е пенсионерка, а и е бивша учителка......все пак всички след време професионално се деформират... Mr. Green
Приеми нещата с усмивка....може да нещо съвсем обикновено, което просто в очите на възрасните изглежда като "слон"

# 4
 • В света на една приказка
 • Мнения: 612
Ами мила и аз да бях щях да се ядосам и това дето си го замислила го кажи, защото е ем шеговито ем хапливо. За мен не е постъпила правилно, но може жената да има склероза пък.

# 5
 • Мнения: 279
Отникъде не е явно, че не е доза хероин.Преди да се посмееш на страховете и, изслушай я Peace. А това, че сте се виждали, а не ти е казала нищо, е обяснимо, ако тя смята, че е нещо сериозно и се чуди как да ти го каже, предвид евентуалната ти реакция. Пиши все пак какво, за бога, я е потресло толкова. Peace

# 6
 • Мнения: 14 965
Трябва ли да погледна малко по-позитивно на случката (може пък да съм изнервена и чувствителна, заради това че чакам бебе)?Си.  Mr. Green

Не виждам защо се вкарваш в такива драми? Може жената да не е искала да ви тревожи, но да е размислила, може приятелките й да са й дали съвет да не мълчи, може да не иска да тревожи ТЕБ и чак сега да е намерила сгоден случай да поговори със сина си... Много може да са причините.
Но даже и грешката да е в нея, не мисля, че ситуацията изисква чак такива пъклени кроежи за отмъщение и поставяне на мястото й, чак пък и съвети да искаш тук. Защо се ядосваш, че се тревожи за внука си ли?
Пази си нервите, тепърва ще ти трябват.  Laughing
На твое място ще пратя мъжа си да говори с нея, а аз ще насвия синковеца да си признае сам - няма начин да не знае какво е намерила бабата в чантата му.

# 7
 • на брега на морето
 • Мнения: 248
Всички сте прави. Премислила съм всичко, което ми казвате:

Ако свекърва ми/или някой друг/ми каже такова нещо ще му извадя душата да ми каже какво е и хич няма да чакам докато се видим другия път.
- не обичам да се вързвам, когато тя си придава важност. Допускам, че тя прави точно това.

Диагнозата е "Любимият ми сериал свърши."
Сега сериозно - поговори със сина си.
- И това си мислех. Той е будале и още всичко си казва. Аз на неговата възраст скатавах доста информация от родителите си. Някак сме успели да го убедим през годините, че няма страшно да каже на мен, или татко си каквото и да е било. Но не искам да го фокусирам в/у случката преди още да зная за какво става дума.

Може би е очаквала удобен момент да го сподели само със съпруга ти.... newsm78
- Абсолютно възможно. Често, през седмицата, когато и двете снахи сме на работа, отправя покани към синовете си за семеен обяд. "Да се съберем семейството, че отдавна не сме се виждали в такъв състав"

......  но може жената да има склероза пък.
- тц  Naughty даскалица - хиена. Всичко е добре премислено.
 
Отникъде не е явно, че не е доза хероин.Преди да се посмееш на страховете и, изслушай я Peace. А това, че сте се виждали, а не ти е казала нищо, е обяснимо, ако тя смята, че е нещо сериозно и се чуди как да ти го каже, предвид евентуалната ти реакция. Пиши все пак какво, за бога, я е потресло толкова. Peace
- май наистина ще поговоря с него и хич няма да я чакам да ми преценява удобните моменти за казване на важните неща за моето дете

Как' Сийке, и ти си много права. Яд ме е, че се вързвам и че хабя нерви заради това, че не се стърпях и тука клюквам.

Последна редакция: пт, 03 окт 2008, 13:00 от suncholina

# 8
 • Мнения: 2 814
Може жената да не е искала да ви тревожи,
И с тези думи хич няма да я разтревожи. При това става въпрос за бременна жена.
На мен така преди години ми бяха изкарали акъла по телефона - стринка ми реве, ела да си поговорим, аз питам какво е, ама не било за телефона, откачих. Помислих, че нещо с баба и дядо. Както и да е.
Поговори с детето наистина, и дано си спомни какво е носил в раницата си.  Wink

# 9
 • Мнения: 14 965
И с тези думи хич няма да я разтревожи. При това става въпрос за бременна жена.


Е, тя го е казала на бащата, не на майката.  Wink

А и като прочетох следващия пост на авторката на темата, ми хрумна, че може жената да го използва като претекст да види сина си насаме, без да очаква, че той, вместо да хукне към мама, ще отиде и ще изпее всичко на жена си.  Laughing

# 10
 • Варна
 • Мнения: 5 330
Аз драма не виждам/сега/. Да беше изчакала да разбереш за какво става дума, тогава да анализираме, така сугестираш и не е честно. Peace

# 11
 • Стара Загора
 • Мнения: 109
Обикновен телефонен разговор става повод за гореща дискусия.............
Ей тва жените сме страшно чудо-угодия няма-ако каже нещо неприятно още като те види сигурно темата щеше да е "Мрази детето ми"..........я се вземи в ръце

# 12
 • без обхват
 • Мнения: 5 746
Решила е да те хвърли в оркестъра.
Аз ако бях на твое място при такава 'вметка' направо ще цъфна на вратата й по късни доби.
Ако има нещо сериозно - ще съм й благодарна, ако е тъпотия поне ще се почувства виновна, че ме е притеснила и разкарала.

# 13
 • Мнения: 340
Обикновен телефонен разговор става повод за гореща дискусия.............
Ей тва жените сме страшно чудо-угодия няма-ако каже нещо неприятно още като те види сигурно темата щеше да е "Мрази детето ми"..........я се вземи в ръце

И аз така мисля.  Звучиш доста нахъсано и озлобено без дори да знаеш какво е станало.  Струва ми се от написаното от теб самата за това колко си "категорична", че редовно строяваш горката свекърва в две редици за щяло и нещяло.  Сигурно я е дострашало жената веднага да ти каже какво я е притеснило...

# 14
 • Някъде там на ничия земя
 • Мнения: 285
Абсолютно възможно. Често, през седмицата, когато и двете снахи сме на работа, отправя покани към синовете си за семеен обяд. "Да се съберем семейството, че отдавна не сме се виждали в такъв състав"
newsm12

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт