Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 3 окт. 2008, 13:32 ч.

Счупена ръка в ясла-мълчние и безотговорност!!

 • 4 052
 • 38
 •   1
Отговори
 • велико търново
 • Мнения: 199
Здравейте.Искам да во помоля за мнение и най -вече ако има адвокати да си кажат мнението си.
Пуснах дъщеричката си а ясла ,която е на 1,3 месеца.Ходи точно 5 дена.Два дена се прибираше със синини по челото на третия ден се прибра със счупена ръка.НО най-лошото р,че госпожата и не ме уведоми.Прибрах я,веднага заспа и след като се събуди ,ми направи впечатление,че нещо не и както трябва.Докато накрая видях,че не си движи ръчичката и забелязвах ,че е подута в лакътя.Веднага отидохме в болницата и се установи ,че е счупена ръката и.От болницата в яслата да искаме обеснение,как е станало.Но учителката и твърди следното."Не е падала,не е плакала,беше спокойна цял ден.Цял ден била плътно до нея ''и тем  подобни работи.За капака ни каза,че трябвало да забележа още докато съм я вземалаи ,че си  е счупила ръката на път за в къщи.И според вас ,ако е така бих ли ходила да се разправям в яслата и да го повдигам на въпрос Confused
Та искам да попитам дали мога да съдя яслата и къде мога да подам жалба.

# 1
 • София
 • Мнения: 36 901
Детето на моя позната е било така преди години в ДГ. Учителките и директорката са отричали да имат нещо общо със счупената ръка. Твърдяли са това, което и ти си чула. А детето е било по-голямо и си е казало, че е паднало от катерушката. И накрая - нищо. Ужасно е. Не мога да разбера от немарливост ли го правят или от хитрост.

# 2
 • София
 • Мнения: 606
Съжалявам много за случилото се! Дано се оправи по-бързо мъничето и да не го боли много!
На моя приятелка детето и си беше счупило ръчичката вкъщи и тя не беше забелязала...не че ги оправдавам.
Разбирам колко ти е мъчно и колко си ядосана.

# 3
 • Мнения: 2 002
Не мога да разбера от немарливост ли го правят или от хитрост.

По-скоро от страх.

Големия ми беше на градина. Прибирах си го нормално, всичко било наред и така.. У дома го помилвах по челото и като му повдигнах косата се оказа, че има една отворена рана. Той е с гъста коса и до тогава не съм я видяла. Не стигнахме до лекар, но аз на друтия ден питах госпожата, а тя като ми кресна, че не знае за какво става въпрос /ама вика и крещи/. Аз и говорих съвсем нормално, че няма къде другаде да се е случило, а тя ми отвръща да не съм си мислела, че могат да ги наблюдават постоянно.
Е, накрая се оказа, че трябвало аз да и се извиня. Така го изкара тази жена.   Tired

maslinka, щом си решила да съдиш яслата, значи си решила и да отпишеш детето от нея, нали? С директорката разговаря ли?

# 4
 • Берковица
 • Мнения: 1 859
Това е ужасно! Оставяш детето си там и очакваш, че то ще бъде гледано а накрая си го прибираш с счупена ръка, крак или с рана на главата. Преди години аз паднах от една пързалка в детската. Спомням си, че имах голяма рана на главата и много ме болеше. Не си спомням обаче майка ми как постъпи тогава.

# 5
 • София
 • Мнения: 925
Много неприятно наистина, хайде да речем може да се случи детето да падне, колкото и да го гледат случва се, но мълчанието им и това че се правят на приятно разсеяни и не видели и не разбрали всеедно не се е случило при тях е вбесяващо, тъжно и жалко Sad.
Каквото и да решиш да предприемеш ти пожелавам успех и бързо оздравяване на детенцето  Peace Hug

# 6
 • София
 • Мнения: 7 071
а тя ми отвръща да не съм си мислела, че могат да ги наблюдават постоянно.

Ето това е което не ми дава мира от вчера. Встрани от темата, но като доказателство, че наистина не ги гледат на моменти и децата са на самотек.
Ето я случката - отивам вчера в градината на родителска среща. Влизам в двора и търся с поглед дъщеря си, при което я забелязвам с още 2-3 момиченца да се заливат от смях при някакъв тип, който седеше на една пейка по-настрани от площадките им за игра и им се лезеше нещо. Стомахът ми се обърна направо, защото въпросният се държеше адски неестествено и подозрително. Забравих накъде съм тръгнала и се насочих право натам. Госпожата им стоеше съвсем настрани от мястото и разговаряше с родители на деца и изобщо  не ги и виждаше какво правят. Като ме видяха, децата хукнаха към мен, защото видяха позната майка и типът остана сам, но продължи да се държи адски странно - едно такова напрегнато и притеснено /буквално не смееше да мръдне и да ме погледне в очите/, след което се пръждоса и се оказа, че не е родител на нито едно от децата. Като попитах дъщеря ми какво им говореше, тя каза, че им говорел много тихичко и не могла да разбере, но мен ме потресе видът му, докато децата бяха около него и от вчера не ми излиза от главата тази случка.

По темата - съжалявам за детенцето ти и му желая бързо възстановяване  Hug

# 7
 • Мнения: 2 002
Говорихте ли с госпожите? Наистина си е повод за притеснение. Трябва да има контрол - кой влиза, родител ли е, не е ли, за какво влиза...

А иначе имахме и случка, пак в градината - бяха избягали няколко деца. Намерили ги на другия край на улицата.

Какво да ви кажа, като си спомня и аз в детската градина бях избягала и се бях прибрала у дома. Баша ми беше изумен, а другарките от градината с побелели коси.  Whistling
Наистина не е възможно постоянно да ги наблюдават, но това, което зависи от тях,  да го сторят.

# 8
 • София
 • Мнения: 7 071
Говорихте ли с госпожите? Наистина си е повод за притеснение. Трябва да има контрол - кой влиза, родител ли е, не е ли, за какво влиза...

Не, не говорих, защото започна родителската среща, а се наложи да си тръгна преди края й, но мисля да говоря, защото не мога да се успокоя...
Сега ме е яд, че не обърнах внимание на госпожата още докато беше там този тип, защото тя може и изобщо да не го е видяла  Thinking

Иначе и ние имаме случка - дъщеря ми и още едно момченце от групата бяха излезли сами на двора, а тогава оградата беше отворена широко на едно място...Госпожата й издърпала ухото после и всъщност така разбрах какво е направила - оплака ми се, че са й дърпали ухото в сборната.

Съжалявам, малко се отклонихме от темата, но общо-взето причината за различните случки е една и съща...

# 9
 • София
 • Мнения: 5 815
Съжалявам за това, което преживявате, дано се оправи бълзо детенцето!

Иначе за бягството - на една приятелка детето два пъти бяга от градината почти веднага щом го заведат. Съответно бабата, която си е вкъщи, го връща отново в градината и познайте - следва луд скандал от госпожите - защо бабата води детето в чак 9 часа, те въобще не са забелязали, че детето е било там, да не говорим за липсата му.

# 10
 • София
 • Мнения: 7 071
Иначе за бягството - на една приятелка детето два пъти бяга от градината почти веднага щом го заведат. Съответно бабата, която си е вкъщи, го връща отново в градината и познайте - следва луд скандал от госпожите - защо бабата води детето в чак 9 часа, те въобще не са забелязали, че детето е било там, да не говорим за липсата му.

Ужас, думи нямам...

Една колежка ми разправяше как навремето децата й /близнаци/ не искали да ходят на градина и тя започнала да ги оставя сами от 4-годишна възраст в къщи и аз много се възмутих, ама като гледам те и в градината сами се отглеждат до известна степен и какво излиза, че сутрин като ги оставяме трябва да се молим да си ги приберем живи и здрави.

Държа да отбележа, че като цяло съм много доволна от госпожите на дъщеря си - проявяват загриженост и демонстрират ангажираност, но като чета какви случки стават...

# 11
 • Нови Искър
 • Мнения: 4 186
предполагам ти си мамата на Шоши от отчетната
днес питах нашата госпожа и тя каза - ако детето ти си счупи ръката при мен, по закон можеш да ме вкараш в затвора ooooh!
тя само това каза, а и аз знаех такива неща от преди. И понеже при нас в детската има медицинско лице само 3 дни в седмицата по 2 часа, самите гопожи казват, че стане ли нещо - директно могат да си идат на съд
аз и на Шоши казах, и на теб ще кажа - децата падат и си чупят ръцето ( моя син включително, у дома, при вечно треперещата над него баба), но мълчанието им в случая си проси за жалба. Извади медицинско на детето и ако ти се занимава ( а според мен - трябва да ти се ) иди при директорката и в инспектората.
Нати настръхнах, честно, представям си какво ти е минало през главата.
И в нашата детска са бягали деца, през дупка в мрежата, бяха се разхождали из квартала, съблекли се по гащички и се плискали с някакъв варел с вода - Госпожата не беше забелязала че ги няма, когато след около час хора, които ги познават ги върнали в детската.
Госпожата беше пред уволнение, но нищо не стана, защото родителите просто се отказаха да дълбаят, но си мисля - а као нещо с ебеше случило, познавам децата - тогава бяха на 4 години, сами са пресичали доста оживена откъм коли улица ooooh!

# 12
 • Мнения: 185
Здравей маслинка,

по принцип детската градина трябва да е застрахована при подобни случаи. Не знам дали цялата история няма да ти струва пари, за лечение, гледане и пр.

Може да си извадиш медицинско свидетелство точно при този лекар, преглеждал детето ти, като от степента на подуване на ръката, да предположи кога, часът на/ се е случило счупването.

Много е гадно, че не си признават грешките. Аз бих говорила и с други възпитатели, родители и помощен персонал за случката, може някой да е подочул нещо.

# 13
 • София
 • Мнения: 36 901
Учителката може да е казала така, но кой ще доказва къде детето си е счупило ръката? В градината винаги могат да кажат, че не е станало при тях, а майката да трябва да доказва, че не е станало при нея. Не съм адвокат, но нещо не ми се вижда вероятно да има последици от жалба или съд.

# 14
 • Бургас
 • Мнения: 192
От всички тези случки ми се изправи косата - как да си пусна детето на ясла сега? Още  повече, че точно в яслата са на възраст, когато още не говорят и няма как да ти кажат ако някой ги е наранил или са паднали. Maslinka, дано детенце да не го боли много, а ти да успееш да направиш така, че виновната/ите в тази ясла да бъдат наказани подобаващо

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт