Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
 • 3 окт. 2008, 15:32 ч.
 • Преглеждания  37 258  Мнения  23  Онлайн  1
Отговори
 • Географския център
 • Мнения: 646
Правих си микробиологичен анализ на влагалищен секрет и цитонамазка. Резултатът на влагалищния секрет е: Вагинит от Streptococcus agalactiae. Изписано ми е лечение с антибиотици на база този резултат.
Но резултатът от цитонамазката е следния: PVCU – суперфициални и интермедиерни клетки в норма. Преобладаваща флора – пръчковидна. Оскъдно левкоцити.
C.C. – на фона на цилиндрични епителни клетки се откриват клетки с плоскоклеъчна метаплазия с умерен ядрен полиморфизъм. Умерено левкоцити в каналис цервикалис.
Какво ще рече това? Знам, че цитонамазките са РАР 1, 2 и т.н. А тук не знам за какво става дума. Изписаното ми лечение е само относно стрептококите: Tantum Rosa - за промивки, Clindamycin “Actavis” капсули от 150 mg, Dalacin VTM, Polygynax, Floragyn в съответния ред. Смятам, че ще излекувам инфекцията, но дали цитонамазката е нормална, ето това се чудя.
Благодаря!

Реклама
# 1
 • Belgium
 • Мнения: 7 237
Milenna след като ти е изписано лечение, значи резултатите са били видени от лекар нали така?

Защо не попиташ лекара дали цитонамазката ти е добра?  Thinking

# 2
 • БУРГАС
 • Мнения: 229
Не пишеш коя група ти е цитонамазката най вероятно  3а ,а след лечението трябва да я повториш
Според мен няма нищо страшно,но лекувай възпалението това е важно за сега

# 3
 • Географския център
 • Мнения: 646
Защото правих тези изследвания в друг град, докторът е много зает и не ми вдига телефона. А вероятно няма да ходя скоро там. Резултатите и назначеното лечение получих по ел.поща.

# 4
 • Географския център
 • Мнения: 646
Ами точно това е въпроса - коя група ми е цитонамазката, като се има предвид резултатите и това, че имам инфекция. Иначе са ми ясни групите коя какво означава, но в моите резултати няма такова означение. Вероятно е трета А група.

# 5
Според мен е по-скора 2 група, напоследък си правя често изследвания и за съжаление взех да поназнайвам. Значи първо явно е направена от кадърен гинеколог, защото имаш и двата вида изследване - порцио вагиналис - това ти е първата част, т,е пробата е взета извън канала на шийката - там нямаш нищо съмнително, защото пръчковидните бактерии вече ги знаеш какви са, а левкоцитите е нормално да са повишени след като има и бактерии. Второто обяснение се отнася за канала на шийката - и там нямаш особен проблем. Така че спокойно си проведи лечението - друг е въпроса Тантум Роза от какъв зор, като се знае че промивките са противопоказни при вагинит.

# 6
 • Географския център
 • Мнения: 646
Ами да - доста кадърен лекар и доста добра лаборатория.
Благодаря за отговора!
Да допълня - че от доста време имам едно кървене, което го отчитах като хормонално. А хормоните са ми в ред. Може ли да е от инфекцията? Освен кървенето, което започваше от средата на менструалния цикъл и се сливаше с реалната менструация, други симптоми нямах. Последната цитонамазка беше първа група, но този същия доктор каза, че много не вярва на други лаборатории. А знаете - без причина никой гинеколог не назначава микробиология. Освен ако не извадиш пари да си го поемеш. Изследванията правя по друг повод, за целта трябва да съм напълно здрава.
Промивки не знам защо ми е изписал. Първо два дни трябва да ги правя. После започвам антибиотика, наред с него вагинално трябва да прилагам 7 дни този крем. След това Полижинакс - 6 дни с промивки, 6 дни - без. И най-накрая Флоражил.
Знам също, че имам раничка, която никой доктор не вземаше насериозно.
Видях, че по-горе има закована тема за цитонамазките. Но смятам, че и тази ще е полезна.
Микробиологичния анализ на влагалищен секрет струва 25 лв, а цитонамазката 15. Така че при някакви съмнения е хубаво да си направиш.

# 7
Напълно съм съгласна, защото трябва да се гледа малко по-комплексно на нещата, в смисъл че са свързани. Ясно е, че бактериалния вагинит, който не се лекува /в моя случай защото нямаше симптоми/ води до раничка или така наречената ерозия на шийката, а когато вече има ерозия много по-лесно е да се прихванат каквито и да е вируси, защото лигавицата е вече увредена - в случая със закованата тема - HPV и оттук нататък ходене по мъките. Така че момичета освен профилактична цитонамазка винаги си правете и микробиология, защото симптоми може и да няма, а инфекцията да си действа.

# 8
 • Географския център
 • Мнения: 646
Позволявам си да копирам моето изследване, за да видят повече момичета за какво става дума и как се изписва лечение. Смятам, че ще е интересно да се прочете.

Ето резултатът от микробиологичното изследване:
Епителни клетки – норма
T. vaginalis: (-) отр.
Candida albicans (-)  отр.
Липсват лактобацили. Около 20-40 Грам (+) коки на поле, епителни клетки. Не се наблюдават полиморфонуклеарни левкоцити.
Културелно изследване: 1. Streptococcus agalactiae
Mикробно число 105
Заключение: Вагинит от Streptococcus agalactiae.
Направена е и антибиограма към Streptococcus agalactiae, съобразно която Ви изписвам и лечение.
От полученият резултат се прави извода, че страдате от стрептококова инфекция.
Терапията, която Ви предлагам е следната:
1. Първоначално е необходимо да си направите промивка на влагалището с  Tantum Rosa: 1пакетче в 500 ml преварена вода в дамския душ: 2 дни само промивка сутрин и вечер.
2. Започвате приложение на Clindamycin “Actavis” капсули от 150 mg (16 капсули в опаковка). По една капсула след хранене през 8 часа в продължение на 5 дни. За да се намали местният дразнещ ефект на препарата върху лигавицата на хранопровода се препоръчва капсулите да се поглъщат със 150-200 мл вода.
Dalacin VTM  (Pharmacia & Upjohn) – вагинален крем 2% 40 г в туби със 7 апликатора за еднократна употреба. Кремът съдържа 20 mg/g clindamycin, респ. 100 mg/пълен апликатор. Кремът се прилага вечер преди лягане, като е необходимо да се въведе дълбоко във влагалището. Лечението се започва с приема на капсулите и продължава 7 дни. Отначало се отвива капачката на тубата с вагиналния крем. След това на нейно място се завинтва апликаторът. После тубата с крема се притиска внимателно в основата до изпълване на апликатора докрай (респ с 5 g крем, съдържащ 100 mg клиндамицин). Следва отвиване на апликатора и затваряне на тубата с капачката. Необходимо е апликаторът да се въведе максимално дълбоко във влагалището. Бавно се натиска буталото на апликатора, докато то спре да се движи. После се изважда и се изхвърля. Измийте ръцете си, за да не попадне част от крема върху очите или кожата. По време на лечението следва да се избягват половите контакти.
3. След 5 дни от последната апликация на Dalacin V следва приложение на Polygynax – две опаковки (в една опаковка има 6 вагинални глобули): по една глобула дълбоко във влагалището вечер 6 дни след промивка с препарата от точка 1 (вж. точка 1) и 6 дни без промивка.
4. Следва еднократна промивка на влагалището с препарата от точка 1 (до тук Вие вече сте клинично здрава) и започвате приложението на препарата с Floragyn – ovulae – по 1 овула дълбоко във влагалището през ден, в продължение на 12 дни.
През време на лечението не бива да имате полови контакти или те да се осъществяват само с презерватив.
Можете да използвате продуктите от серията Lactacyd Femina или Floragyn – грижа за интимната хигиена.
На 3-ят месец или при неповлияване от горепосочените препарати е добре да се направи контролно микробиологично изследване.
Резултат от цитонамазка: PVCU – суперфициални и интермедиерни клетки в норма. Преобладаваща флора – пръчковидна. Оскъдно левкоцити.
C.C. – на фона на цилиндрични епителни клетки се откриват клетки с плоскоклеъчна метаплазия с умерен ядрен полиморфизъм. Умерено левкоцити в каналис цервикалис.


От направената проверка разбрах, че антибиотикът струва 8-10 лв., вагиналния крем е по-скъп - към 30-35 лв., следващото е 13-15 лв., а за последното - не знам. Ще отидат към стотина лв., но няма как иначе.

# 9
Здравейте момичета! За пръв път пиша в подобен форум, но вече незнам дали да имам доверие на какъвто и да било лекар. Ще се опитам накратко да Ви разкажа за проблема ми и се надявам да ми помогнете. Преди повече от година имах болки ниско долу в ляво. Отидох на гинеколог и диагнозата беше Аднексит. Направих курс на лечение с азитрокс, полижинакс, след което не беше излекувано съвсем, изписаха ми Ципрофлоксацин, цитанамазката беше нормална, не ми направиха микробиология и така спряха болките временно, уж се бях излекувала и спрях да ходя по доктори. Последно ходих преди повече от половин година, пак имаше възпаление, пак антибиотик, този път дурацеф, пак полижинакс, по същото време страшно дълго боледувах от гнойна ангина, бронхит и въобще всякакви грипове и вируси, които върлуваха. По-късно гинеколожката каза,че неотминаващата болка може да се дължи на проблем с дебелото черво. Отидох на Гастоенеоролог, оказа се, че нямам проблем с дебелото черво и така дойде лятото, болките отшумяха и спрях да ходя по доктори. Но за съжаление преди около месец отново се появи тъпа постоянна болка ниско долу в ляво. Реших да отида на профилактичен преглед и оттам се започна моя кошмар. Държа да отбележа ,че съм ходила винаги при различни доктори, защото държа да имам мнението поне на двама. Диагнозата ми е салпингит и оофорит. Докторката каза,че видно от ехографа нещата не са добре, заболяването съвсем не е от скоро. Имах бяло течение, гъсто и жилаво, с леко жълт цвят,без неприятен мирис, оскъдно. Назначи ми лечение 9 дни Азитрокс 500мг, Полижинакс 6 глобули. Резултатите от микробиологията са следните: Изследване:  Влагалищен секрет
Микроскопски препарат:  лактобацили масово, левкоцити оскъдно, ПЕК, коки отрицателно
Резултат:  Липсва бактериален растеж.Candida /-/ отр.  
 Отидох на втори преглед, при което тя каза,че не е доволна от резултата, изписа ми Арилин 500мг 10 дни на 12 часа заедно с ципрофлоксацин пак 10 дни на 12 часа и макмирор 12бр. вагинални глобули. Също така ми даде направление за физиотерапия 7 дни. Физиотерапията приключи, изпих всички тези антибиотици, лекарства и т.н., разбира се взех витамини В комплекс и комбинирани витамини. Притесняват ме няколко неща. Едното от тях е ,че болка все още имам, особено след самите физиотерапии болката беше по-силна, сега е тъпа, но постоянна. Второто нещо, което ме притеснява е,че все още имам течение, не е толкова обилно както преди, но още го има. Третото нещо е, че пия противозачатъчни, имам приятел и докторката не ме предупреди да нямам полови контакти по време на лечението, разбира се не толкова често, но поне 2-3 пъти по време на лечението имах полови контакти. Също така вече имам чувството, че психясвам на тая тема, изчетох сума ти статии и форуми и навсякъде пише,че най-често причинител на салпингит и оофорит е хламидията. Докторката не ми назначи изследване и дори не спомена, че се съмнява в нещо подобно. Възможно ли е да имам и след всички тези антибиотици да се заразявам отново и отново от приятеля си, който не се лекува, защото докторката нищо не каза.....Възможно ли е да е толкова безотговорна, или просто не се съмнява , че може да имам..Моля Ви помогнете и кажете какво мислите..Наистина вече си развалих и стомаха и всичко от тези антибиотици, тва са 7 опаковки за няма и 20 дни и пак не се чувствам съвсем добре. Предстои ми преглед в понеделник и се страхувам ,че пак ще ми изпише антибиотик....Незнам какво да правя и какво да си мисля вече..Страх ме  е дори да си помисля, че може да имам хламидия...Но все пак микробиологията е съвсем добре, няма изолирани бактерии, няма коки, няма гъбички...Незнам, може би поне левкоцитите би трябвало да са повече след като тя твърди,че имам салпингит и оофорит??Благодаря предварително.

# 10
 • БУРГАС
 • Мнения: 229
Milenna мисля че си попаднала на свестен доктор ,което май е рядкост вече,вярвам че си се излекувала вече,но трябва да знаеш че стрептококите са доста сериозни бактерии.
А при теб липсват лактобацилите които са нормална микрофлора

# 11
 • Мнения: 13 164
Силвия22222 , от кой град си? Няма ли начин да отидеш и при друг лекар?
Виж в Здравния справочник, има теми, в които препоръчват добри лекари или пиши тук - може някой да те насочи към по-добър специалист. 

# 12
От София съм. Ходих при 3, явно нито една, от които не е достатъчно компетентна...Незнам, страхувам се главно от хламидия, навсякъде пише,че няма някви определени симптоми, или са неясно изразени...И за съжаление ако е хламидия означава, че приятеля ми кръшка, защото аз съм с него от доста време и не съм имала други контакти..И другото, което ме интересува е , възможно ли е друга да е причината за това възпаление, защото миналата зима както споменах доста боледувах и дали е възможно да е от настинка, простуда, грип и т.н.

# 13
 • През девет земи в десета
 • Мнения: 1 982
Силвия,мога само да ти препоръчам щом си от София да отидеш при доктор Красимира Жекова,която е завеждащ родилно отделение в Окръжна болница-София,има частен прием един път седмично в кабинет на бул"Дондуков",жената е невероятно отговорна и изключително компетентен лекар.Телефон за записване на час 0886 09 61 37-акушерка Павлова,адреса е ул."Панайот Волов"74 А,сградата е на Дондуков на спирката на 20,21,влиза се отстрани откъм "Панайот Волов",петък от15.00 до 19.30ч.Аз лично смятам,че изписването на толкова много и различни антибиотици е абсолютно безотговорно ooooh!  Ако не ти е писнало да се разправяш с доктори и да ходиш от един в друг кабинет,отиди при нея,вземи си всички изследвания и обясни всичко което каза тук на нас,мисля,че това е човека,който може да ти помогне. Peace

# 14
 • Мнения: 100
Здравейте,някои получавал ли е следният резултат:

Не се изолира патогенна аеробна флора,не се изолира анаеробна флора, това е сложено с печат и с химикал е добавено и Кандида.

Отдолу на графата директна микроскопия пише: не се видяха /не мога да го разбера какво пише,нещо като ленс или ,написано на латиница/ и ,масово лактобацили

знаете ли дали това микробиологично изследване вкл. и хламидия?

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт