Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

anywhere

Мнения: 3 302
Как се правеше? Че имам тук едно парче телешко и ми се ще да го направя така... Върти ми се из ума сметана и кисели краставички, ама не помня изобщо какво беше...  Embarassed
Цитирай

София

Мнения: 1 771
Имах рецептата на Звездев, но трябва да потърся.
Цитирай

София

Мнения: 3 231
Ето това открих, но е разновидност на прочутата рецепта: http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=date&id=1440
Цитирай

anywhere

Мнения: 3 302
Мерси, но това е с кайма, а аз имам филе... Освен това си го харесвам класически.  Wink
Цитирай

Бургас/София

Мнения: 166
Имам тази рецепта, но не съм  я пробвала.
 Бьоф Строганов
ПРОДУКТИ:
700 г телешко бонфиле
2 глави лук, големи, нарязани на ситно
280 мл сметана
1 с. л. брашно, препълнена
2 с.л. доматено пюре
85 г краве масло
сол, черен пипер на вкус
 
ПРИГОТВЯНЕ:
Месото се нарязва на тесни ивички (5-6 см дължина, 1 см дебелина) напречно на мускулите влакна. В съд смесете сметаната и доматеното пюре и добре разбъркайте. Сгорещете маслото в тиган, добавете лука, нарязан на тънко на дъното, леко запържете, добавете ивиците месо, поръсени със сол и черен пичер и запържете съвсем леко за да не се втвърди месото. Поръсете с брашното, разбъркайте и пържете още 2-3 минути. Изсипете отгоре сметановата смес и задушавайте за 10-на мин на слаб огън.
Ястието се поднася с гарнитура от пържени картофи или пресни домати, но задължително горещо.
 
Цитирай

anywhere

Мнения: 3 302
Мерси, но не е това...   Rolling Eyes Няма ги киселите краставички и има доматено пюре...   Shocked
Целия интернет обърнах, не мога да я намеря...
Цитирай

Бургас/София

Мнения: 166
Имам и една друга рецепта, но в момента съм на работа и няма как да ти я напиша по подробно. Месото се нарязва на ивици и се запържа, прави се сос "Бешамел" и към него се добавят гъби и кисели краставички нарязани на ситно добавя се месото и се задушава 10 -15 минути.  Smile
Цитирай

София

Мнения: 1 771
Тази рецепта намерих, но не е на Звзздев Embarassed. Не съм я правила лично аз. Ако решиш да я правиш кажи долре ли стана.


продукти:
1,400кг телешко
80гр   брашно
150гр  олио, маргарин
50гр прясно масло
300мл бульон /добре е да бъде домашен/
50гр доматено пюре
150гр крумид лук
125гр лимон
150гр сметана
магданоз
сол
черен пипер


приготвяне:

Почиства се от ципите и жилите на месото и се нарязва на продълговати ивички с дължина 6-7см и ширина 4-5мм, които се поръсват със сол и черен пипер, овалват се в брашно и се пържат в загрята мазнина на малки дози. В същата мазнина след изваждане на месото се задушава до омекване дребно нарязания лук, а после и последователно дом.пюре и брашното. Като се запържи брашното, се връща месото, залива се с бульон и се задушава до омекване. След това се прибавя сметаната и сокът от лимона. Ястието се опитва на сол, подправя се с едро смлян черен пипер, Кипва се и се изсипва в или нещо подходящо. Отгоре се поставя нарязаните на сламки и изпържени картофи. Тимбалчетата се похлупват с капак и се слагат в предварителнозагрята фурна. След като кипне отново, ястието се поднася.
Добър апетит Smile    


 
Цитирай

anywhere

Мнения: 3 302
Стана супер!  Very Happy Но без доматите и си прибавих киселите краставички! Препоръчвам!  Wink
Цитирай

До хладилника, който обичам

Мнения: 21 837
Стана супер! Very Happy Но без доматите и си прибавих киселите краставички! Препоръчвам! Wink
По коя рецепта действа?
Цитирай

anywhere

Мнения: 3 302
По тази на Goldenova... Най се доближава до оригинала, такъв какъвто го знам. Ааа, и още две неща - след запържването на месото и лука, се прибавят две супени лъжици бренди или уйски (аз сложих чичо Джак, че нямах друго   Mr. Green ) и изключих магданоза също.   chef Страшно стана!  Very Happy Обожавам телешко!  Flutter
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.