Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 42 отговора

Пловдив

Мнения: 351
Рулото става много бързо с малко продукти и е много вкусно. Имам рецептата отдавна, вкъщи много се харесва и реших да я споделя с вас.
Продукти
1 голям пакет бисквити Закуска (бели)
около 200 мл прясно мляко
1 малък буркан шипков мармалад
1 пакет масло
1 шепа орехи

Приготвяне на крема
Мармалада се разбърква с размекнатото на стайна температура масло.
Оформяне
Бисквитите се потапят в леко загрятото мляко и се слепват по между си с крема. Редят се изправени в тавичка. Отгоре се намазват с остатъка от крема. Така полученото руло се поръсва с орехи или други ядки по избор. Реже се по диагонал, за да се получи ефекта на зебра
Ето го и крайния резултат

и парченце

« Последна редакция: сб, 04 окт 2008, 18:27 от tedi80 »
Цитирай

BG-Пловдив

Мнения: 1 268
Много вкусно и лесно!  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 3 966
Помня, че навремето майка ми правеше подобно руло и ставаше много вкусно. Тя обаче го правеше с кръгли бисквити, но това няма никакво значение. Още днес или утре мисля да го спретна и аз. Very Happy
Чудесно, че ме подсети. Wink
Цитирай

там някъде

Мнения: 320
Да интересно е, само ако може да споделиш от кои точно бисквити "Закуска" щото са няколко вида има едни квадратни други правоъгълни  Thinking
Цитирай

Пловдив

Мнения: 351
Да ти кажа даже не знам, че има различни видове. Мислех, че са само бели и с какао. Ще стане и с двата размера, за да има този ефект на "Зебра" трябва да са обаче бели
Цитирай


Мнения: 4 496
Аз съм правила с по-дебелите "Закуска". Но ги държа съвсем мъничко в млякото, че направо щяха да се разпаднат. Даже въобще се чудех дали да ги потапям, ама исках като за първи път да направя рецептата както си е. Вече не ги топя. Hug

Само да добавя, че се реже по диагонал, за по-красиво. Very Happy
Цитирай

София

Мнения: 1 341
Привет!
Много приятно става ако се потапят в швепс - ягода,портокал...
пожелание.Получава се плодов аромат.
Цитирай

там някъде

Мнения: 320
Аз съм правила с по-дебелите "Закуска". Но ги държа съвсем мъничко в млякото, че направо щяха да се разпаднат. Даже въобще се чудех дали да ги потапям, ама исках като за първи път да направя рецептата както си е. Вече не ги топя. Hug

Само да добавя, че се реже по диагонал, за по-красиво. Very Happy
Бе като гледам снимката с разреза май и тези са от по-дебелите  newsm78
Цитирай

София

Мнения: 9 112
Точно вчера го правих, но малко по-разлчино - бисквитите се слепват с мармалада, а отгоре рулото се маже с крем от масло, захар и едно яйце. Не ми харесва така. Кремът е ужасно мазен, не се яде, аз го остъргвам от парчето си. Бисквитите останаха сухи. Другият път ще го направя така, по този начин и мисля, че ще стане по-хубаво.
Цитирай
И аз приготвям подобно бисквитено руло
1пак. бисквити закуска-бели
1пак. бисквити закуска -какао
1пак.крем ванилия пудинг на д-р Йоткер
Шоколадови пръчици за поръсване.
Редуват се бели и кафеви бисквитки, слепват се с крема, а отгоре се поръсват пръчици или се настъргва шоколад. После се реже по диагонал. Става много бързо, вкусно е и изглежда красиво.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 351
Само да добавя, че се реже по диагонал, за по-красиво. Very Happy
Чудех се какво съм забравила Laughing, но вече го оправих  bouquet
Цитирай

Варна

Мнения: 393
Може ли да се направи във вариант без масло? Много калорично ми се струва така  Thinking
но ако е само с мармалад рулото дали ще може да стегне и да запази формата си?
Цитирай

Пловдив

Мнения: 351
Маслото служи за спойка и не знам какво ще стане без него newsm78
Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
Идеята е страхотна ,но може ли да се замени шипковия мармалад
с нещо друго(от една бригада съм го намразила)
А рулото е много хубаво и лесно са изпълнение.
Цитирай


Мнения: 1 440
Използвам кръгли бисквити и този крем
/масло и шипков мармалад + малко прясно мляко/,
разрязвам под ъгъл и се получават красиви парчета.
Това е т.н. бисквитен салам, който правя.
« Последна редакция: сб, 04 окт 2008, 20:57 от Dobitu »
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 42 отговора