Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 4 окт. 2008, 11:07 ч.
  • Преглеждания  12 806  Мнения  42  Онлайн  1
Отговори
  • Пловдив
  • Мнения: 351
Рулото става много бързо с малко продукти и е много вкусно. Имам рецептата отдавна, вкъщи много се харесва и реших да я споделя с вас.
Продукти
1 голям пакет бисквити Закуска (бели)
около 200 мл прясно мляко
1 малък буркан шипков мармалад
1 пакет масло
1 шепа орехи

Приготвяне на крема
Мармалада се разбърква с размекнатото на стайна температура масло.
Оформяне
Бисквитите се потапят в леко загрятото мляко и се слепват по между си с крема. Редят се изправени в тавичка. Отгоре се намазват с остатъка от крема. Така полученото руло се поръсва с орехи или други ядки по избор. Реже се по диагонал, за да се получи ефекта на зебра
Ето го и крайния резултат

и парченце

Последна редакция: сб, 04 окт 2008, 18:27 от tedi80

Реклама
# 1
  • BG-Пловдив
  • Мнения: 1 269
Много вкусно и лесно!  bouquet

# 2
  • София
  • Мнения: 4 072
Помня, че навремето майка ми правеше подобно руло и ставаше много вкусно. Тя обаче го правеше с кръгли бисквити, но това няма никакво значение. Още днес или утре мисля да го спретна и аз. Grinning
Чудесно, че ме подсети. Wink

# 3
  • там някъде
  • Мнения: 320
Да интересно е, само ако може да споделиш от кои точно бисквити "Закуска" щото са няколко вида има едни квадратни други правоъгълни  Thinking

# 4
  • Пловдив
  • Мнения: 351
Да ти кажа даже не знам, че има различни видове. Мислех, че са само бели и с какао. Ще стане и с двата размера, за да има този ефект на "Зебра" трябва да са обаче бели

# 5
  • Мнения: 4 496
Аз съм правила с по-дебелите "Закуска". Но ги държа съвсем мъничко в млякото, че направо щяха да се разпаднат. Даже въобще се чудех дали да ги потапям, ама исках като за първи път да направя рецептата както си е. Вече не ги топя. Hug

Само да добавя, че се реже по диагонал, за по-красиво. Grinning

# 6
  • София
  • Мнения: 1 341
Привет!
Много приятно става ако се потапят в швепс - ягода,портокал...
пожелание.Получава се плодов аромат.

# 7
  • там някъде
  • Мнения: 320
Аз съм правила с по-дебелите "Закуска". Но ги държа съвсем мъничко в млякото, че направо щяха да се разпаднат. Даже въобще се чудех дали да ги потапям, ама исках като за първи път да направя рецептата както си е. Вече не ги топя. Hug

Само да добавя, че се реже по диагонал, за по-красиво. Grinning
Бе като гледам снимката с разреза май и тези са от по-дебелите  newsm78

# 8
  • София
  • Мнения: 11 330
Точно вчера го правих, но малко по-разлчино - бисквитите се слепват с мармалада, а отгоре рулото се маже с крем от масло, захар и едно яйце. Не ми харесва така. Кремът е ужасно мазен, не се яде, аз го остъргвам от парчето си. Бисквитите останаха сухи. Другият път ще го направя така, по този начин и мисля, че ще стане по-хубаво.

# 9
И аз приготвям подобно бисквитено руло
1пак. бисквити закуска-бели
1пак. бисквити закуска -какао
1пак.крем ванилия пудинг на д-р Йоткер
Шоколадови пръчици за поръсване.
Редуват се бели и кафеви бисквитки, слепват се с крема, а отгоре се поръсват пръчици или се настъргва шоколад. После се реже по диагонал. Става много бързо, вкусно е и изглежда красиво.

# 10
  • Пловдив
  • Мнения: 351
Само да добавя, че се реже по диагонал, за по-красиво. Grinning
Чудех се какво съм забравила Laughing, но вече го оправих  bouquet

# 11
  • Варна
  • Мнения: 421
Може ли да се направи във вариант без масло? Много калорично ми се струва така  Thinking
но ако е само с мармалад рулото дали ще може да стегне и да запази формата си?

# 12
  • Пловдив
  • Мнения: 351
Маслото служи за спойка и не знам какво ще стане без него newsm78

# 13
  • Габрово
  • Мнения: 3 036
Идеята е страхотна ,но може ли да се замени шипковия мармалад
с нещо друго(от една бригада съм го намразила)
А рулото е много хубаво и лесно са изпълнение.

# 14
  • Мнения: 1 517
Използвам кръгли бисквити и този крем
/масло и шипков мармалад + малко прясно мляко/,
разрязвам под ъгъл и се получават красиви парчета.
Това е т.н. бисквитен салам, който правя.

Последна редакция: сб, 04 окт 2008, 20:57 от Dobitu

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт