Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Младост-2

Мнения: 669
Една приятелка ми услужи с чушкопека си. Но, след изпичането на чушките, на дъното му се образува черен загар. Стъргах, но не се махна.
Имали начин "черното" да се махне?
Цитирай

София

Мнения: 5 000
И аз имам чушкопек.След първото ползване се нацапват керамичните плоскости от печенето на чушките.Ама какво от това...Нали е чушкопек?! Изтичат си сокове при печенето,цапа се от запечените люспи......Забърсвам му само емайлираните части отвън.
Този чушкопек на приятелката ти не е ли бил ползван,че се притесняваш,че е изцапан?Не би трябвало да е беличък отвътре,ако е използван....
Цитирай


Мнения: 1 876
На нашия чушкопек изпекохме 30 кила чушки.И той има нагар отдолу,ама никой не си е правил труд да го чисти - само яка експлоатация Smile.Не се притеснявай,мисля,че това е нормално!
Цитирай

София

Мнения: 10 816
Абсолютно нормално е да има загар. Няма как да го изчистиш, а и при всяко печене ще се получава така.
Цитирай


Мнения: 4 279
Да получава се загар няма начин Mr. Green
Цитирай

Пловдив

Мнения: 2 158
Няма начин да няма загар нали е чушкопек , не се тревожи  Peace
Цитирай


Мнения: 1 445
Една приятелка ми услужи с чушкопека си. Но, след изпичането на чушките, на дъното му се образува черен загар. Стъргах, но не се махна.
Имали начин "черното" да се махне?
Не е необходимо/винаги се получава почерняване на керамиката от изтеклите сокове/
Почиства се само външната емайлирана част
Цитирай

Младост-2

Мнения: 669
Благодаря за отговорите, момичета. Понеже не е мой, и за това се притесних.
Цитирай

София

Мнения: 5 783
30 години вече  го ползваме, загара изгаря и после идва нов  и така.  Ако искаш по-малко загар печи чушките без да им махаш семките. Тогава пускат  по-малко сок.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.