Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 46 отговора

Добрич

Мнения: 335
Момичета,помагайте  Hug

Когато изхвърлиш първата вода на боба и го залееш с втората,каква трябва да е втората вода,гореща или студена от чешмата.Спорим с мъжа ми и направо ме ядоса вече много  #Cussing out  #Crazy Аз казвам че в отделна тенджерка си завираш вода и го заливаш с нея  Crossing Arms
Цитирай

София

Мнения: 1 341
Аз лично го заливам със студена вода и го затварям в тенджера под налягане.
Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
Аз също заливам със студена и то два пъти сменям водата преди да сложа подправките и лука и червения пипер.
Това че не е хубаво да е студена вода ,съм чувала че не е хубаво за други варива и картофи - трудно се сварявали.
Цитирай


Мнения: 7 422
Студена и сменям 2-3 пъти Peace.
Цитирай

там някъде

Мнения: 320
Като изхвърля първата вода заливам със студена чешмяна Peace
Цитирай


Мнения: 1 444
Наливам студена вода от чешмата.
Сменям 2 пъти водата на боба.
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 1 919
аз заливам с гореща  вода от каната и затварям тенджерата под налягане
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Студена  Peace
Цитирай

София

Мнения: 2 409
Зависи кога го слагам, но го кисна поне една нощ. Ври в първа вода с лъжичка сода, а после в тенджерата под налягане с топла/гореща вода за да заври по-бързо.
Цитирай


Мнения: 385
И аз със студена Peace. Сменям 2 или 3 пъти, зависи за колко имам време Wink
Цитирай

варненка от София

Мнения: 4 586
Боба се залива с топла вода, така знам от баба ми, а и свекървами така го прави и двете са царици на боба. Сменям поне 3 води. Когато го оставя с окончателната вода, слагам около супена лъжица захар, равна, олио и лук. Забравям го на бавен огън, като по някое време добавям морковче.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Заливала съм както с гореща,така и със студена...Разликата е,че като залея с гореща,завира по-бързо  Laughing Иначе не се отразява на нищо....
Цитирай

Под звездите

Мнения: 512
Заливам със студена вода и я сменям 3 пъти,варя в тенджера под налягане.
Цитирай

все тук

Мнения: 1 599
Накисвам боба в студена вода, хвърлям я и го заливам с гореща (имам електрическа кана - там я топля), варя с тази вода, пак изливам и отново заливам с гореща - с тази вече го сервирам, когато е готов. От маминка ми (лека й пръст) знам, че на боба се долива винаги гореща вода.
Цитирай


Мнения: 531
Ами и аз така зная от баба ми- че се  налива и долива топла вода,защото със студена щял да се "стресне" 35 35
Пробвала съм със студена и топла - няма отрицателни моменти,само че както сте казали с топлата завира по-бързо
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 46 отговора