Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 6 окт. 2008, 21:20 ч.
  • Преглеждания  2 824  Мнения  46  Онлайн  1
Отговори
  • Добрич
  • Мнения: 335
Момичета,помагайте  Hug

Когато изхвърлиш първата вода на боба и го залееш с втората,каква трябва да е втората вода,гореща или студена от чешмата.Спорим с мъжа ми и направо ме ядоса вече много  #Cussing out  #Crazy Аз казвам че в отделна тенджерка си завираш вода и го заливаш с нея  Crossing Arms

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 1 341
Аз лично го заливам със студена вода и го затварям в тенджера под налягане.

# 2
  • Габрово
  • Мнения: 3 036
Аз също заливам със студена и то два пъти сменям водата преди да сложа подправките и лука и червения пипер.
Това че не е хубаво да е студена вода ,съм чувала че не е хубаво за други варива и картофи - трудно се сварявали.

# 3
  • Мнения: 7 471
Студена и сменям 2-3 пъти Peace.

# 4
  • там някъде
  • Мнения: 320
Като изхвърля първата вода заливам със студена чешмяна Peace

# 5
  • Мнения: 1 517
Наливам студена вода от чешмата.
Сменям 2 пъти водата на боба.

# 6
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 003
аз заливам с гореща  вода от каната и затварям тенджерата под налягане

# 7
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Студена  Peace

# 8
  • София
  • Мнения: 2 477
Зависи кога го слагам, но го кисна поне една нощ. Ври в първа вода с лъжичка сода, а после в тенджерата под налягане с топла/гореща вода за да заври по-бързо.

# 9
  • Мнения: 385
И аз със студена Peace. Сменям 2 или 3 пъти, зависи за колко имам време Wink

# 10
  • варненка от София
  • Мнения: 4 656
Боба се залива с топла вода, така знам от баба ми, а и свекървами така го прави и двете са царици на боба. Сменям поне 3 води. Когато го оставя с окончателната вода, слагам около супена лъжица захар, равна, олио и лук. Забравям го на бавен огън, като по някое време добавям морковче.

# 11
  • София
  • Мнения: 5 001
Заливала съм както с гореща,така и със студена...Разликата е,че като залея с гореща,завира по-бързо  Laughing Иначе не се отразява на нищо....

# 12
  • Под звездите
  • Мнения: 572
Заливам със студена вода и я сменям 3 пъти,варя в тенджера под налягане.

# 13
  • все тук
  • Мнения: 1 625
Накисвам боба в студена вода, хвърлям я и го заливам с гореща (имам електрическа кана - там я топля), варя с тази вода, пак изливам и отново заливам с гореща - с тази вече го сервирам, когато е готов. От маминка ми (лека й пръст) знам, че на боба се долива винаги гореща вода.

# 14
  • Мнения: 704
Ами и аз така зная от баба ми- че се  налива и долива топла вода,защото със студена щял да се "стресне" Joy Joy
Пробвала съм със студена и топла - няма отрицателни моменти,само че както сте казали с топлата завира по-бързо

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт