Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 7 окт. 2008, 10:36 ч.

Има ли осъдени от Топлофикация?

 • 7 551
 • 43
 •   1
Отговори
 • Мнения: 1 091
Имам дългове към Топлофикация и не съм си и мислила, че няма да ги платя. Естествено, че ще платя това, което съм ползвала /въпреки, че всички знаем колко е спорен въпросът в този случай какво ползваш и какво плащаш Close/. Съвсем изненадващо обаче получих известие от съда, че съм осъдена да платя задълженията, лихвите + 40 лв. съдебни разходи и още  около 40 и няколко лв. за юристконсултски услуги! ooooh! Възмущавам се, защото не ми е ясно как така ще ме съдят без въобще аз да имам представа за това! Без да съм предупредена, без да се чуе мнението ми, без преди това от Топлофикация да са искали по законен и надлежен ред да им платя и т. н. Аз не съм отказвала да плащам, просто закъснявам. Нали текат лихви, и тях ще си платя, заради това, че се бавя.
Та мисля си...ако има други като мен, дали да не се съберем, да наемем адвокат и да водим дела...Не заради дължимите пари, а заради съдебните разходи и юристконсултските услуги, които искат да им плащам. Не защото сумата е голяма, а заради ппринципа! Абе как ще ме съдят без и идея да си нямам за това #Crazy Да не говорим за това, че и толпломери нямаме в блока, и договор с Топлофикация аз никога през живота си не съм подписвала...

# 1
 • casa solare
 • Мнения: 2 478
То никой не е подписвал договор с Топлофикация. Фактът, че партидата се води на твое име е форма на съгласие от твоя страна. Осъдена си по бързата процедура. Явно дълго време не си плащала дори частично. Обърни се към юрист, би трябвало да можеш да обжалваш съдебното решение.

# 2
 • София
 • Мнения: 36 901
Май някой спомена, че законът в момента е направен така, че неплатените фактури са достатъчно основание Топлофикация да те осъди. Но не съм сигурна. Консултирай се с адвокат или поне се обади във федерацията на потребителите.

# 3
 • Мнения: 1 091
Хубаво де, ама защо никой не ме предупреди?! Може да съм била извън страната, може в апартамента да е имало наематели и т. н....
е, точно за закона иде реч..., за принципите...

# 4
 • Мнения: 341
Има - от времето, когато можеха да вадят изпълнителен лист и да "секвестират" без дело.

http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=3108&sectio … =2&id=0000502
Длъжник на софийското парно отърва старинни мебели
...74-годишната Павлина Анева е спряла парното си преди 5-6 години, когато откачила радиаторите си. "С електрически радиатор много по-евтино се топля, отколкото с тяхното парно", казва пенсионерката. Пенсията й е 100 лв., а за тока плащала не повече от 13 лв. на месец. Роднини и близки няма. Жената е бивша зъболекарка и благодарността на съседите й се дължи на това, че никога не е вземала пари от тях, когато ги е лекувала.
Преди около 3 месеца изведнъж в дома й се появява държавният съдебен изпълнител Светослава Ценкова, която без никакви обяснения почнала да прави опис на имуществото...

Сега си мечтаят отново за това, че и за повече (понеже горния вариант на грабителство го отмениха и в момента хората пак имат право да искат Топлофикация да доказва основанията си да ходи по къщите и да граби):

Иде нов ред за парното в София/06 октомври 2008
http://dnes.dir.bg/2008/10/06/news3445683.html
"...Другото законодателно предложение е в ГПК - за приемането на извлеченията от неплатените сметки за издаването на заповед за незабавно изпълнение на изпълнителен лист..."


Всъщност искат много повече сега - освен връщането на възможността за незабавно вадене на изпълнителен лист на основание на неплатена сметка (както беше преди и е хванало женицата по-горе) искат и нови потресаващо нагли абсурди, дето ще ги приемат с оглед на това, колко тирове л.йна е готов да изяде българинът от мързел да се защити.

Последна редакция: вт, 07 окт 2008, 11:20 от Холограма

# 5
 • Мнения: 214
Хубаво де, ама защо никой не ме предупреди?! Може да съм била извън страната, може в апартамента да е имало наематели и т. н....

Ти не си ли на ясно че в тази страна човека не значи нищо. Топлофикация се гаври с вас по всякакъв начин ... Това софиянци наистина сте големи говеда. Топлофикация ви стриже и дои както си иска а вие си търпите че даже сте навити да й плащате.
Аз ако бях на ваше място щах да си платя когато осъдят батко ви Вальо Топлото.

# 6
 • Мнения: 341
Хубаво де, ама защо никой не ме предупреди?!...

Ти какво си получила всъщност?
В момента "вземания" на Топлофикация могат да се  оспорват в съда, тъй че - или разкажи случая, или се обади на федерацията на потребителите. Може би ти текат срокове, които не бива да пропускаш, ако случаят ти е от сега.

# 7
 • Мнения: 1 091
Холограма, получих решение на съда /май Софийски градски, не е при мен документа в момента/. В двуседмичен срок мога да обжалвам решението на съда, което евентуално мое действие обезсилва издадената ми присъда. Така пише. Вероятно ще наема адвокат. Колебая се само защото това значи много разправии, неприятни емоции, губене на лично време /което излишно нямам/, финансови разходи и куп други последици.

# 8
 • Бургас
 • Мнения: 441
То заради такива като вас майка ми едвам се разминаха със спирането на топлата вода  ooooh! Ще платя,ама някой друг път.Ще платиш,като си ползвала,къде ще идеш!Трябва ли да се стигне до съд,че да се стреснете и да разберете,че не може едни да плащат,а други-не.Я влез в някой магазин и питай какво ще ти дадат без пари.Съвсем друга е темата дали си струва човек да е абонат на топлофикация днес.И аз съм на мнение,че не си заслужава.Но когато си ползвал някаква услуга,си длъжен да си платиш  Peace

# 9
 • Мнения: 1 091
 DARI_76, само не ми се карай, защото темата ми не е за плащането или неплащането, не съм казала, че не трябва да се плаща. Въпросът тук е за нещо съвършено различно, което явно ти е убягнало.

# 10
 • Бургас
 • Мнения: 441
Не ти се карам,явно и на теб ти е убегнало точно какво исках да кажа.Странно как си си натискала з...а и си се правила на разсеяна за дължимите сметки,но когато вече ти се казва,че ще платиш и отгоре за хонорари на адвокати,ревеш и си търсиш правата.

# 11
 • Мнения: 341
Кия, веднага се обърни към адвокат.
Ако ти е пратено по съответния ред, от получаването на известието започва да тече срок, не се бави.
НЕПРЕМЕННО ОБЖАЛВАЙ!
Посъветвай се и с адвокат от Федерацията на потребителите, както споменах, ако имаш възможност.

Внасянето на исканата сума ще спре изпълнението на изпълнителния лист. Ако имаш основания да смяташ обаче, че сметката ти не е коректна - обжалвай.

Това, което се канят да предлагат като промени в законодателството, е напълно подходящо за тълпа овчедушни или безмозъчни мазохисти.
Няма да се учудя, ако за пореден докажат, че сме именно това. 

DARI_76, само правилата на форума ме възпират да кажа какво мисля за такива като теб!
Освен, ако не си на заплата в Топлофикация или ресорното й министерство - за тях вече имах повод да се изкажа в друга тема.

# 12
 • Мнения: 1 091
...Странно как си си натискала з...а и си се правила на разсеяна за дължимите сметки,но когато вече ти се казва,че ще платиш и отгоре за хонорари на адвокати,ревеш и си търсиш правата.
...
Не знам какво да кажа...грубо, много грубо...Защо трябва да обиждаш, мъчно ми става от хора като теб...за съжаление. Въобще не ми е убягнало изказването ти, просто не е по темата, не я пуснах, за да ме нападат и обиждат без да ме познават.
Просто е редно да ме предупредят, че ще ме съдят преди да предприемат тази мярка!

# 13
 • Мнения: 1 091

Това, което се канят да предлагат като промени в законодателството, е напълно подходящо за тълпа овчедушни или безмозъчни мазохисти.
Няма да се учудя, ако за пореден докажат, че сме именно това. Холограма, точно от това е продикрувано възмущението ми. Защо не може да се спазват елементарни етични правила и да се пази честта и достойнството на гражданите?! Наистина ли сме една овчедушна тълпа, с робски манталитет, без достойнство, позволяваща ужасяващи манипулации?!
И въпрос към теб - мога ли да си платя задълженията /сметката колко е коректна само един Господ знае/ и после да заведа дело за нанесени морални щети и неправомерни взимания /имам предвид тези за съдебни разходи и адвокати, които ми вменяват/?

# 14
 • Мнения: 341
Кия, твърде е вероятно в задълженията, които Топлофикация твърди, че имаш към нея, да са включени и сметки с погасена давност, неправилно изчислени главници и, особено, недължими лихви! - затова е добре да се консултираш с адвокат, ориентиран именно в тази материя.

П.П. Писали сме едновременно. Какви морални щети, те си измислиха закон, който и сега е идиотски и им дава право само техните "сметки" да са основание за издаване на изпълнителен лист. Засега обаче все още имаш възможност да ги накараш да доказват, че сметките са им точни в съда.
ТЕ ТРЯБВА ДА МОГАТ ДА ДОКАЖАТ, ЧЕ ТИ ИСКАТ ОСНОВАТЕЛНО ПАРИ! А не ти - че не си камила.

Канят се да превърнат тепърва закона в още по-вибриращ инструмент за самообслужване обаче - бъдещото пълно отнемане на възможността на гражданите да търсят правата си в съда.

Последна редакция: вт, 07 окт 2008, 18:48 от Холограма

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт