Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 7 окт. 2008, 10:36 ч.

Има ли осъдени от Топлофикация?

 • 7 632
 • 43
 •   1
Отговори
 • 1
 • 2
 • 3
 • Всички
 • Мнения: 1 091
Имам дългове към Топлофикация и не съм си и мислила, че няма да ги платя. Естествено, че ще платя това, което съм ползвала /въпреки, че всички знаем колко е спорен въпросът в този случай какво ползваш и какво плащаш Close/. Съвсем изненадващо обаче получих известие от съда, че съм осъдена да платя задълженията, лихвите + 40 лв. съдебни разходи и още  около 40 и няколко лв. за юристконсултски услуги! ooooh! Възмущавам се, защото не ми е ясно как така ще ме съдят без въобще аз да имам представа за това! Без да съм предупредена, без да се чуе мнението ми, без преди това от Топлофикация да са искали по законен и надлежен ред да им платя и т. н. Аз не съм отказвала да плащам, просто закъснявам. Нали текат лихви, и тях ще си платя, заради това, че се бавя.
Та мисля си...ако има други като мен, дали да не се съберем, да наемем адвокат и да водим дела...Не заради дължимите пари, а заради съдебните разходи и юристконсултските услуги, които искат да им плащам. Не защото сумата е голяма, а заради ппринципа! Абе как ще ме съдят без и идея да си нямам за това #Crazy Да не говорим за това, че и толпломери нямаме в блока, и договор с Топлофикация аз никога през живота си не съм подписвала...

# 1
 • Мнения: 2 478
То никой не е подписвал договор с Топлофикация. Фактът, че партидата се води на твое име е форма на съгласие от твоя страна. Осъдена си по бързата процедура. Явно дълго време не си плащала дори частично. Обърни се към юрист, би трябвало да можеш да обжалваш съдебното решение.

# 2
 • София
 • Мнения: 36 893
Май някой спомена, че законът в момента е направен така, че неплатените фактури са достатъчно основание Топлофикация да те осъди. Но не съм сигурна. Консултирай се с адвокат или поне се обади във федерацията на потребителите.

# 3
 • Мнения: 1 091
Хубаво де, ама защо никой не ме предупреди?! Може да съм била извън страната, може в апартамента да е имало наематели и т. н....
е, точно за закона иде реч..., за принципите...

# 4
 • Мнения: 341
Има - от времето, когато можеха да вадят изпълнителен лист и да "секвестират" без дело.

http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=3108&sectio … =2&id=0000502
Длъжник на софийското парно отърва старинни мебели
...74-годишната Павлина Анева е спряла парното си преди 5-6 години, когато откачила радиаторите си. "С електрически радиатор много по-евтино се топля, отколкото с тяхното парно", казва пенсионерката. Пенсията й е 100 лв., а за тока плащала не повече от 13 лв. на месец. Роднини и близки няма. Жената е бивша зъболекарка и благодарността на съседите й се дължи на това, че никога не е вземала пари от тях, когато ги е лекувала.
Преди около 3 месеца изведнъж в дома й се появява държавният съдебен изпълнител Светослава Ценкова, която без никакви обяснения почнала да прави опис на имуществото...

Сега си мечтаят отново за това, че и за повече (понеже горния вариант на грабителство го отмениха и в момента хората пак имат право да искат Топлофикация да доказва основанията си да ходи по къщите и да граби):

Иде нов ред за парното в София/06 октомври 2008
http://dnes.dir.bg/2008/10/06/news3445683.html
"...Другото законодателно предложение е в ГПК - за приемането на извлеченията от неплатените сметки за издаването на заповед за незабавно изпълнение на изпълнителен лист..."


Всъщност искат много повече сега - освен връщането на възможността за незабавно вадене на изпълнителен лист на основание на неплатена сметка (както беше преди и е хванало женицата по-горе) искат и нови потресаващо нагли абсурди, дето ще ги приемат с оглед на това, колко тирове л.йна е готов да изяде българинът от мързел да се защити.

Последна редакция: вт, 07 окт 2008, 11:20 от Холограма

# 5
 • Мнения: 214
Хубаво де, ама защо никой не ме предупреди?! Може да съм била извън страната, може в апартамента да е имало наематели и т. н....

Ти не си ли на ясно че в тази страна човека не значи нищо. Топлофикация се гаври с вас по всякакъв начин ... Това софиянци наистина сте големи говеда. Топлофикация ви стриже и дои както си иска а вие си търпите че даже сте навити да й плащате.
Аз ако бях на ваше място щах да си платя когато осъдят батко ви Вальо Топлото.

# 6
 • Мнения: 341
Хубаво де, ама защо никой не ме предупреди?!...

Ти какво си получила всъщност?
В момента "вземания" на Топлофикация могат да се  оспорват в съда, тъй че - или разкажи случая, или се обади на федерацията на потребителите. Може би ти текат срокове, които не бива да пропускаш, ако случаят ти е от сега.

# 7
 • Мнения: 1 091
Холограма, получих решение на съда /май Софийски градски, не е при мен документа в момента/. В двуседмичен срок мога да обжалвам решението на съда, което евентуално мое действие обезсилва издадената ми присъда. Така пише. Вероятно ще наема адвокат. Колебая се само защото това значи много разправии, неприятни емоции, губене на лично време /което излишно нямам/, финансови разходи и куп други последици.

# 8
 • Бургас
 • Мнения: 441
То заради такива като вас майка ми едвам се разминаха със спирането на топлата вода  ooooh! Ще платя,ама някой друг път.Ще платиш,като си ползвала,къде ще идеш!Трябва ли да се стигне до съд,че да се стреснете и да разберете,че не може едни да плащат,а други-не.Я влез в някой магазин и питай какво ще ти дадат без пари.Съвсем друга е темата дали си струва човек да е абонат на топлофикация днес.И аз съм на мнение,че не си заслужава.Но когато си ползвал някаква услуга,си длъжен да си платиш  Peace

# 9
 • Мнения: 1 091
 DARI_76, само не ми се карай, защото темата ми не е за плащането или неплащането, не съм казала, че не трябва да се плаща. Въпросът тук е за нещо съвършено различно, което явно ти е убягнало.

# 10
 • Бургас
 • Мнения: 441
Не ти се карам,явно и на теб ти е убегнало точно какво исках да кажа.Странно как си си натискала з...а и си се правила на разсеяна за дължимите сметки,но когато вече ти се казва,че ще платиш и отгоре за хонорари на адвокати,ревеш и си търсиш правата.

# 11
 • Мнения: 341
Кия, веднага се обърни към адвокат.
Ако ти е пратено по съответния ред, от получаването на известието започва да тече срок, не се бави.
НЕПРЕМЕННО ОБЖАЛВАЙ!
Посъветвай се и с адвокат от Федерацията на потребителите, както споменах, ако имаш възможност.

Внасянето на исканата сума ще спре изпълнението на изпълнителния лист. Ако имаш основания да смяташ обаче, че сметката ти не е коректна - обжалвай.

Това, което се канят да предлагат като промени в законодателството, е напълно подходящо за тълпа овчедушни или безмозъчни мазохисти.
Няма да се учудя, ако за пореден докажат, че сме именно това. 

DARI_76, само правилата на форума ме възпират да кажа какво мисля за такива като теб!
Освен, ако не си на заплата в Топлофикация или ресорното й министерство - за тях вече имах повод да се изкажа в друга тема.

# 12
 • Мнения: 1 091
...Странно как си си натискала з...а и си се правила на разсеяна за дължимите сметки,но когато вече ти се казва,че ще платиш и отгоре за хонорари на адвокати,ревеш и си търсиш правата.
...
Не знам какво да кажа...грубо, много грубо...Защо трябва да обиждаш, мъчно ми става от хора като теб...за съжаление. Въобще не ми е убягнало изказването ти, просто не е по темата, не я пуснах, за да ме нападат и обиждат без да ме познават.
Просто е редно да ме предупредят, че ще ме съдят преди да предприемат тази мярка!

# 13
 • Мнения: 1 091

Това, което се канят да предлагат като промени в законодателството, е напълно подходящо за тълпа овчедушни или безмозъчни мазохисти.
Няма да се учудя, ако за пореден докажат, че сме именно това. Холограма, точно от това е продикрувано възмущението ми. Защо не може да се спазват елементарни етични правила и да се пази честта и достойнството на гражданите?! Наистина ли сме една овчедушна тълпа, с робски манталитет, без достойнство, позволяваща ужасяващи манипулации?!
И въпрос към теб - мога ли да си платя задълженията /сметката колко е коректна само един Господ знае/ и после да заведа дело за нанесени морални щети и неправомерни взимания /имам предвид тези за съдебни разходи и адвокати, които ми вменяват/?

# 14
 • Мнения: 341
Кия, твърде е вероятно в задълженията, които Топлофикация твърди, че имаш към нея, да са включени и сметки с погасена давност, неправилно изчислени главници и, особено, недължими лихви! - затова е добре да се консултираш с адвокат, ориентиран именно в тази материя.

П.П. Писали сме едновременно. Какви морални щети, те си измислиха закон, който и сега е идиотски и им дава право само техните "сметки" да са основание за издаване на изпълнителен лист. Засега обаче все още имаш възможност да ги накараш да доказват, че сметките са им точни в съда.
ТЕ ТРЯБВА ДА МОГАТ ДА ДОКАЖАТ, ЧЕ ТИ ИСКАТ ОСНОВАТЕЛНО ПАРИ! А не ти - че не си камила.

Канят се да превърнат тепърва закона в още по-вибриращ инструмент за самообслужване обаче - бъдещото пълно отнемане на възможността на гражданите да търсят правата си в съда.

Последна редакция: вт, 07 окт 2008, 18:48 от Холограма

# 15
 • Мнения: 1 091
...те си измислиха закон, който и сега е идиотски и им дава право само техните "сметки" да са основание за издаване на изпълнителен лист. ...
Канят се да превърнат тепърва закона в още по-вибриращ инструмент за самообслужване обаче - бъдещото пълно отнемане на възможността на гражданите да търсят правата си в съда.

За какви права говорим тогава...тъжна, много тъжна държава...

# 16
 • София
 • Мнения: 36 893
Кия,

В правото няма чест и достайнство, нито етични правила. Просто забрави за морал и етика, защото битката се води на полето на правото с оръжие - закона. Закона сам по себе си не мога да го коментирам, защото не съм запозната с него. Реакцията ти е емоционална, а не конструктивна. Много хора в темата ти казаха какво да правиш - търсиш адвокат и обжалваш, ако той ти каже или ако ти прецениш.

# 17
# 18
 • Мнения: 1 532
Същото ми се случи и на мен миналата година. Майка ми има една гарсонира в която никога не е живяла. Аз живях там няколко години, сметките се плащаха през разплащателна сметка в ДСК. Миналата година майка ми получава същата като твоята честитка, с която я уведомяват, че Топлофикация е завела дело срещу нея през 2003 г.- за което научаваме през 2007 - за неплатена сметка от 70 лв. през 2000. Една единствена сметка. Вероятно е нямало наличност по сметката точно в този момент.

Питам се, при положение, че години наред след това в сметката са постъпвали пари, защо тези 70 лв не са си ги взели оттам и защо никой не ме е уведомил, че тази сметка виси, преди да заведат дело срешу нас. И защо не знам аз за това дело, а научавам чак през 2007 г. когато сметката с лихвите надвишаваше 250 лв.

Обжалвахме, няколко месеца чаках решение от съда, междувременно съдия-изпълнителя ни предложи да си изберем - да продаде на търг колата на майка ми, да й направи запор на пенсията или да продаде апартамента на търг.

Накрая платих набъбналата сметка от 350 лв, вкл. и сметката на съдия-изпълнителя, защото той каза, че повече не може да чака и ще предприеме споменатите действия.

Това е историята съвсем накратко, междувременно имаше и други абсурди.

# 19
 • Мнения: 19 252
Калин@  Shocked
Имам едни задължения към Топлофикация, от няколко месеца са, откакто чух за Вальо Топлото. И все се чудя дали да ги платя или не.Не за друго, ми ме е яд.Не че не ползвам- ползвам. И искам да си плащам колкото ползвам. Искам да плащам реално.Искам както могат да осъдят мен за неплащане, така да осъдят и такива като Вальо.Струва ми се справедливо.
Иначе входа ни е с 51 % несъбираемост на дълговете за парно. Очаквах го.

# 20
 • София
 • Мнения: 5 271
Kиа, откога са ти наплатените сметки към топлофикация? Питам, защото скоро и нашите ще се окажат в това положение, да знам кога да чакат честитката.

# 21
 • Мнения: 341
... Обжалвахме, няколко месеца чаках решение от съда, междувременно съдия-изпълнителя ни предложи да си изберем - да продаде на търг колата на майка ми, да й направи запор на пенсията или да продаде апартамента на търг...

Обжалвахте или заведохте ново дело - срещу Топлофикация?

Съветвайте се с адвокати, които са водили дела точно по тази материя.
Има много юридически детайли, които хората не знаят и нагли типове се възползват от това.Kиа, откога са ти наплатените сметки към топлофикация?...
Да това е съществено. Подозирам, че са отпреди 2006 г. Тогава в закона имаше възможност да се издава незабавно изпълнителен лист само въз основа на "сметките" на Топлофикация.

Ето едно добро описание на ситуацията тогава:
http://www.capital.bg/show.php?storyid=278115

После това се промени.
Но сега отново се предлагат абсурдни за претенциите на една "правова държава"  Laughing нови поправки, които да върнат, че и да циментират третирането на хората като крепостни или просто като овце:

http://dnes.dir.bg/2008/10/06/news3445683.html
...Бойко Борисов и Андрей Иванов ще бъдат упълномощени да преговарят с МИЕ за изпълнението на решението на СОС за искани промени в законодателството.
На 25 септември съветът реши да предложи в Закона за енергетиката да бъдат уредени отношенията между топлопреносното предприятие на ниво “граница на собствеността“ - абонатната станция, където е поставен топломерът.
С друга искана промяна в закона топлопреносното предприятие може да има право да спира топлоподаването към цяла сграда, когато повече от две трети от потребителите не заплащат задълженията си.
Съветниците искат с промяна в наредбата за регулиране на цените на топлинната и електроенергията промените на цените на топлинната и електроенергията да са на три месеца, както това става с природния газ...

Другото законодателно предложение е в ГПК - за приемането на извлеченията от неплатените сметки за издаването на заповед за незабавно изпълнение на изпълнителен лист....


Т.е. лишаването на хората от възможността да се защитят в съда при надписани сметки и всякакви "грешки" в исканията на Топлофикация (и другите подобни на тях) им е харесало много и желаят да си върнат сладката привилегия.

Ако никой нищо не направи, ще си въведат тези абсурди, щото явно някой вече чака на опашка да си ги ползва.
Разбираемо е - всички нови собственици на парчета от държавата ни свикнаха на лесно - да им се подарява българска земя, цели дялове от промишлеността, от каквото се сетиш. Но най гот е да ти подарят смазана, работеща гилотина, щото тя държавата попривърши и останаха само хората в нея все още "недоразпределени" както трябва като източник на лесни печалби.


Последна редакция: ср, 08 окт 2008, 11:49 от Холограма

# 22
 • Мнения: 341
Ето идиотизмите, заради които беше циркът със спирането и пускането, с "онзи списък" и с насъскването на хората един срещу друг от играчите във властта като в кучешки бой:


Всеки блок ще получава обща сметка за парно. Абонатите сами да определят помежду си, кой каква част от общата сметка за парно и топла вода ще плати.
http://dnes.dir.bg/2008/10/08/news3450480.html

Всъщност това беше ясно в самото начало.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=331385.msg8633077#msg8633077

# 23
 • Мнения: 19 252
Аре бегай бе, живея в блок на военни, познай как ще си разпрределяме сметките, сигурно ще се изпозастреляме ooooh!  Joy

# 24
 • Мнения: 341
Ми то това е целта на умниците.
Ако хората си траят и го приемат - ОК! Пари като река.
Ако се сбият помежду си - Пак ОК! Няма "да се бият" с властта.

Ако всичко зацикли - пак ОК! Добър аргумент за продажбата и на това.
Играчите горе се бият за кокала, но кой ще ги гледа тях?! -  хората долу ще внимават как OD се изпотрепват по входовете си самите те.


http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2008-10-07&article=250818
След препирнята между държава и кметство
БОЙКО ВЗИМА ПАРНОТО, ПРОДАВА ГО НА ПАРЧЕ
"Газпром", ЧЕЗ и френската "Далкия" се точат на софийското топло

# 25
 • София
 • Мнения: 36 893
Изобщо не виждам как комшиите ще си поделят общата сметка на входа. Те не могат да се разберат за сметките за асансьора и чистачката, да не говорим за ремонти на общите части или сметките за парно! И това е така, защото всички ще знаят, че по никакъв начин няма да могат да принудят някой комшия да си плати сметката.

# 26
 • Мнения: 1 532
... Обжалвахме, няколко месеца чаках решение от съда, междувременно съдия-изпълнителя ни предложи да си изберем - да продаде на търг колата на майка ми, да й направи запор на пенсията или да продаде апартамента на търг...

Обжалвахте или заведохте ново дело - срещу Топлофикация?


Обжалвахме. Адвокат формулира жалбата. Каза ни, че в повечето случаи изходът е благоприятен. Ние обаче имахме лошия късмет да улучим съдийската ваканция миналото лято, която е дългичка. Предполагам че междувременно са им се натрупали милиарди дела и накрая са ги очаткали без много да му мислят. Нямахме право да обжалваме повече. Ако апартаментът беше лично мой, може би щях да действам по друг начин, но милата ми мама много тежко преживя самата терминология със запорирането, продаване на търг и прочие.

# 27
 • Мнения: 1 091
Сметките ми са от началото на зимата на 2007 т. е. имам неплатен един отоплителен сезон.

# 28
 • На верандата, под ореха
 • Мнения: 4 389
Изобщо не виждам как комшиите ще си поделят общата сметка на входа. Те не могат да се разберат за сметките за асансьора и чистачката, да не говорим за ремонти на общите части или сметките за парно! И това е така, защото всички ще знаят, че по никакъв начин няма да могат да принудят някой комшия да си плати сметката.
Интересно мнение по темата на един блогър /като изключим някои залитания, има много истина/:

http://templar.blog.bg/viewpost.php?id=241865

# 29
 • Мнения: 341
От всичко, което видях в горната отпратка към "блогъра", вярно е само това:

Единственото, от което има нужда злото, за да тържествува, е добрите хора да не правят нищо.

Исканите изключително нагли промени в законодателството най-вероятно ще завършат с ново доказателство за тези думи.

# 30
 • Mediterraneo
 • Мнения: 20 722
И моя дядо го осъдиха така. Един ден получи известие, че е осъден и в продължение на година и половина му бяха запорирали някакъв процент от пенсията. Добре, че пенсията му по принцип е голяма. Въпреки това двамата с баба ми много тежко преживяха факта, че изобщо се е стигнало до там.

# 31
 • Мнения: 341

Сега ще върнат тази възможност, ако никой не им попречи.


# 32
 • Мнения: 5 373
Коментарите под написаното в блога са......самата истина. Искат тези, дето не се подчиняват и не търпят да ги правят на луди, да се изнесат.
Отдавна съм казала, че:
Неук, болен, беден и предимно ВЪЗРАСТЕН народ по-лесно се управлява. Това се случва....бавно и методично.

# 33
 • Мнения: 596
Сметките ми са от началото на зимата на 2007 т. е. имам неплатен един отоплителен сезон.Това мисля са 2 отоплителни сезона,защото и аз оттогава не съм плащала,снощи точно идва до нас служителка на Топлофикация,нищо не подписах по съвет на Федерецията на потребителите,тя каза,че и да не подпиша,ще ми го пусне в пощата и пак ще ме осъдят и ще ми вземат багажа(това бяха думите и),днес взех това уведомление,че имам неплатени сметки и долу вляво написала :"Отказва да подпише,иска да плати без лихвите",което си е така,защото аз лихви на абсурдните им сметки няма да платя.  Имам подадени 2-3 жалби до Техем и Топлофикация за невероятно големите сметки,които бяха в края на 2006 и началото на 2007 год. и се интересувам не мога ли аз да ги съдя.

Кия наистина още утре наеми адвокат,от Федерацията на потребителите дори мисля,че могат да се заемат безплатно с това,но срокът за обжалване трябва да се спази,мен ме бяха посъветвали никъде нищо да не подписвам и веднага да ги потърся на място,ако имам проблем,става въпрос за зимата на 2007г.,тогава спрях да плащам и напусках жалбите,дано успееш,ще следя темата за резултати. Peace

# 34
 • София
 • Мнения: 7 669
Там, където работех до скоро дойде писмо от съдия-изпълнител за налагане на запор на 2 работници, неплащали дълго време на Топлофикация. Осъдени - дължима сума + съдебни разходи+разходи за адвокат - ако не удържам парите ще наложан запор на сметките на фирмата. Удържаме от месец март, след всеки превод по сметка на съдя-изпълнител им  давах копие от платежното нареждане. Да, ама миличкия частен съдия-изпълнител си получавал парите по сметката, но не ги превеждал на Топлофикация. Проверили през август, няма постъпили пари и идват да се карат с директора и с мене като касиерка. Обяснихме им, че ние парите ги превеждаме всеки месец преди да изплатим заплатите. Ходиха, проверяваха и се оказа, че съдията засега си ги прибира, а кога ще плаща - друг път.
Да се смееш ли, да плачеш ли?

# 35
 • Мнения: 580
съдията засега си ги прибира, а кога ще плаща - друг път.
Да се смееш ли, да плачеш ли?
   ShockedАй стига бе...

# 36
 • София
 • Мнения: 906
Искам да разтурят дружеството и да дойдат нови хора ползващи се с доверието на народа. Тъй като това няма да стане, търся вариант за друг вид отопление.
Пет месеца ходихме по мъките за надписана сметка, имам огромна папка с хартийки по темата и накрая ми казаха в заключителното писмо, че поради този и онзи член няма да ми преизчислят сметката. Какво да коментирам повече?
Няма да си гоня съседите, ако видя съдия изпълнител - ще го пребия. С камъни. Ако видя политик просто ще го удуша с голи ръце, сваря жив, разчекна между цигански каруци, ще му извадя мозъка през носа и ще го хвърля на бездомните кучета и те да хапнат.
Принудиха ме насила да си напусна любимата работа като учител, сега ме принуждават, пак насила, да се махам от страната си?! Що за безумие е това.

Никой не помни май руските детски приказки на Чуковски за хлебарката, от която се бояли всички животни. Децата им поискала да изяде и те ругаят, сълзи ронят, ама дават ли дават. И ние така. В джобовете на Топлофикация потъва добрата храна и образованието на моето дете. Няма ли да долети врабчето и да клъвне гадината?

ВИНАГИ ЛИ НЕЩАТА СЕ РЕШАВАТ САМО С ГРАЖДАНСКА ВОЙНА? Не е ли време и за това да помислим?

# 37
 • София
 • Мнения: 36 893
Доверие ли? Не виждаш ли какво става с електроразпледелителните дружества? Дето има една приказка, ще стане от трън на глог.

# 38
 • Мнения: 5 373
Искам да разтурят дружеството и да дойдат нови хора ползващи се с доверието на народа. Тъй като това няма да стане, търся вариант за друг вид отопление.
Пет месеца ходихме по мъките за надписана сметка, имам огромна папка с хартийки по темата и накрая ми казаха в заключителното писмо, че поради този и онзи член няма да ми преизчислят сметката. Какво да коментирам повече?
Няма да си гоня съседите, ако видя съдия изпълнител - ще го пребия. С камъни. Ако видя политик просто ще го удуша с голи ръце, сваря жив, разчекна между цигански каруци, ще му извадя мозъка през носа и ще го хвърля на бездомните кучета и те да хапнат.
Принудиха ме насила да си напусна любимата работа като учител, сега ме принуждават, пак насила, да се махам от страната си?! Що за безумие е това.

Никой не помни май руските детски приказки на Чуковски за хлебарката, от която се бояли всички животни. Децата им поискала да изяде и те ругаят, сълзи ронят, ама дават ли дават. И ние така. В джобовете на Топлофикация потъва добрата храна и образованието на моето дете. Няма ли да долети врабчето и да клъвне гадината?

ВИНАГИ ЛИ НЕЩАТА СЕ РЕШАВАТ САМО С ГРАЖДАНСКА ВОЙНА? Не е ли време и за това да помислим?


Занда, помниш ли колко майки имаше на първия протест за парите за майчински???? По-малко от 30!!!! Щото всеки си натиска натиските и се надява друг да му извади горещите кестени.
Апропо, под всяка твоя дума се подписвам. А, да. Прочети по-горния ми постинг. Мислещи и образовани и подскачащи граждани на тази държава не са и нужни. Точка.

# 39
 • Мнения: 341
Както казах - българинът винаги е готов да изяде по няколко тира лайна, само от мързел да се защити от нагли и продажни управляващи.

Кой да го защити, ако не той сам. И не на избори - както му внушават, че "трябвало".
А при всеки конкретен повод, при който му вземат нещо, което му принадлежи.
Защото на избори никой не обещава, че ще те краде и мори. Нещата се случват, докато обещанията се изпълняват или напротив. Тогава и трябва да се защитиш като поне кажеш мнението си.

Нас ни мързи дори да кажем мнението си (освен ако не е култовата реплика "Има ли смисъл?")

А ако случайно го направим, все ще се намери някой разбрал-недоразбрал обяснявач "как е навсякъде по света" да ти пръска слюнка и да те поучава какво е "редно" да правиш, за да му е удобно на наглеца, довлякал трътка от някоя незнайна дупка на планетата, от някоя родна канцелария или новозабогатял "бизнеснем" от "офиса си".

За пръскащите слюнка по други причини - да не говорим.# 40
 • Мнения: 596
Искам да разтурят дружеството и да дойдат нови хора ползващи се с доверието на народа. Тъй като това няма да стане, търся вариант за друг вид отопление.
Пет месеца ходихме по мъките за надписана сметка, имам огромна папка с хартийки по темата и накрая ми казаха в заключителното писмо, че поради този и онзи член няма да ми преизчислят сметката. Какво да коментирам повече?
Няма да си гоня съседите, ако видя съдия изпълнител - ще го пребия. С камъни. Ако видя политик просто ще го удуша с голи ръце, сваря жив, разчекна между цигански каруци, ще му извадя мозъка през носа и ще го хвърля на бездомните кучета и те да хапнат.
Принудиха ме насила да си напусна любимата работа като учител, сега ме принуждават, пак насила, да се махам от страната си?! Що за безумие е това.

Никой не помни май руските детски приказки на Чуковски за хлебарката, от която се бояли всички животни. Децата им поискала да изяде и те ругаят, сълзи ронят, ама дават ли дават. И ние така. В джобовете на Топлофикация потъва добрата храна и образованието на моето дете. Няма ли да долети врабчето и да клъвне гадината?

ВИНАГИ ЛИ НЕЩАТА СЕ РЕШАВАТ САМО С ГРАЖДАНСКА ВОЙНА? Не е ли време и за това да помислим?


Занда, помниш ли колко майки имаше на първия протест за парите за майчински???? По-малко от 30!!!! Щото всеки си натиска натиските и се надява друг да му извади горещите кестени.
Апропо, под всяка твоя дума се подписвам. А, да. Прочети по-горния ми постинг. Мислещи и образовани и подскачащи граждани на тази държава не са и нужни. Точка.

И аз съм абсолютно с вас момичета!
Прост и страхлив народ много по-лесно се управлява,това е!

# 41
 • на брега на морето
 • Мнения: 2 573
Там, където работех до скоро дойде писмо от съдия-изпълнител за налагане на запор на 2 работници, неплащали дълго време на Топлофикация. Осъдени - дължима сума + съдебни разходи+разходи за адвокат - ако не удържам парите ще наложан запор на сметките на фирмата. Удържаме от месец март, след всеки превод по сметка на съдя-изпълнител им  давах копие от платежното нареждане. Да, ама миличкия частен съдия-изпълнител си получавал парите по сметката, но не ги превеждал на Топлофикация. Проверили през август, няма постъпили пари и идват да се карат с директора и с мене като касиерка. Обяснихме им, че ние парите ги превеждаме всеки месец преди да изплатим заплатите. Ходиха, проверяваха и се оказа, че съдията засега си ги прибира, а кога ще плаща - друг път.
Да се смееш ли, да плачеш ли?

Направо да му е... м..... #Sniper #Sniper #Sniper #Sniper #Sniper #Sniper

# 42
 • София
 • Мнения: 36 893
Стига с това нарицателно "българинът", "народът"... Няма олицетворение нито на българин, нито на народ!  Не разбрахте ли, че няма такова животно "българин", "германец", "патагонец" и т.н.?!

 Независимо дали един закон е добър или лош, хората не от вчера знаят за съдия-изпълнителите и за делата, които може да заведе Топлофикация. Много хора просто са си мислели, че няма да ги хванат или ако ги хванат няма да има никакви последствия.
Тук не коментирам колко са верни сметките, колко справедлив е законът и т.н. Ако някой мисли, че е решението на съда не е справедливо за него има право да обжалва. Има си срокове, има си адвокати.

# 43
 • София /Абсурдистан
 • Мнения: 4 776
съдията засега си ги прибира, а кога ще плаща - друг път.
Да се смееш ли, да плачеш ли?
   ShockedАй стига бе...

 #Crazy Това само в БГ може да се случи ...

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт