Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора

Перник

Мнения: 34
За малкия искам да направя някакъв десерт - мислих,мислих какво да е и реших........ да е крем ! Сега пък голямият ми въпрос е какъв да е? Моля дайте някоя рецептичка за вкусно кремче. Малчо папка всичко, така че нямам претенции за определени продукти !!!!!!!! Предварително ви благодаря   bouquet
Цитирай

все тук

Мнения: 1 599
Първото, за което се сещам, са готовите пудинги без и със варене на Д-р Йоткер - доста са сполучливи. Другото - нишесте с прясно мляко, крем ванилия...Много са.
Цитирай

сред люляците

Мнения: 684
Пудингите и нишестетата аз разнообразявам с Крем ванилия. А ако добавиш и какао към сместта, ще получиш крем какао. Какаото можеш да дообогатиш с разтопен шоколад и малко масло накрая Peace
Цитирай


Мнения: 1 444
Кремче от нишесте с прясно мляко.
Ако към порцията добавиш 2 с.л. плодов сироп,
се получава чудесно малеби.

Крем от банани
4 бр. банани
2-3 с.л. пудра захар
4-5 с.л. сметана
1 с.л. лимонов сок
Всичко се разбива с пасатор, разпределя се в чаши и се охлажда. При поднасянето се гарнира с плодове, пурички, бишкоти и други. Може да се замрази и да се поднесе като сладолед.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Слагаш да заври подсладено прясно мляко(подслаждането-на вкус).Като заври млякото прибавяш нишесте ванилия,размито в малко вода.Бъркаш с телта,за да стане гладко кремче.След сгъстяването наливаш в купички и оставяш да изстине.
Цитирай

сред люляците

Мнения: 684
Сетих се и още един вариант с пудинг. Слагаш млякото да заври. Разбъркваш пудинга със захарта, малко студено мляко и един жълтък. Изсипваш във врящото мляко и бъркаш да стане гладък крем, докато заври отново. По желание може да разбиеш белтъкът от яйцето на сняг и да добавиш към кремчето.
Цитирай


Мнения: 6 784
Правиш карамел. Наливаш студено прясно мляко. Като се разтвори карамелът, сгъстяваш с брашно или нишесте. Добавяш разбит на сняг белтък и вариш още малко. Ааа, да и захар да добавиш, че само от карамела не стига.
Цитирай

сред люляците

Мнения: 684
Мадам Х, това с карамела не го знаех, но ми хареса. Ще го пробвам в най-скоро време. Благодаря ти за идеята!  bouquet
Цитирай


Мнения: 6 784
Мадам Х, това с карамела не го знаех, но ми хареса. Ще го пробвам в най-скоро време. Благодаря ти за идеята!  bouquet

Радвам се  bouquet Получава се много лек и приятен нюанс на карамел. Много различно от стандартния крем-карамел.
Цитирай

София

Мнения: 4 257
Ако намериш /вече съм виждала да продават/ обелена и нарязана на парчета тиква. Сваряваш я в тенджера под налягане 8 мин. след като започне да свири. Пасираш я на пюре, прибавяш прясно мляко и захар и става много вкусно и хранително пюренце /е, не е кремче, но за сезона е много подходящо/.  Peace
Цитирай

София

Мнения: 2 635
колко е голямао детенцето ти? Аз правя много лесен и вкусен бадемов крем и малката го яде, но не знам дали е подходящ и за вас.
Цитирай


Мнения: 8 584
Кремчето с грис на МАЙКА - много вкусно, и големите му налитат Very Happy  bouquet



Цитат
От една приятелка - българка, която живее тук, нау4их следния на4ин за приготвяне на грис и само така го приготвям ве4е. И двамата ми мъже много го харесват по този на4ин. По-вкусен е наистина.
В тенджерка се слага масло да се разтопи, сипва се грис с бъркане до златисто да стане. /за 1 литър мляко 4-5 супени лъжици; аз слагам понякога само лъжица и половина за 1 порция/. Редом с гриса се слага и захарта /на вкус, аз слагам малко по4ти толкова, колкото и грис/ и се бърка да станат златисти - не много тъмно, 4е ще гор4и. През това време в отделен съд се загрява млякото - аз го правя в микровълновата. Сгорещеното мляко се изсипва с бъркане при златистите грис и захар, намалям малко котлона и бъркам ... Става сууууууууууууууууууууупер!!! И после /без дори да съм прибавяла някакви аромати, има вкус на нещо между карамел и препе4ено брашно. Томи с голям кеф си хапва цяла купа от така приготвения грис.
Цитирай

София

Мнения: 479
И аз правя по тази рецепта грис с прясно мляко, но слагам млякото в тенджерата на котлона и добавям гриса и захарта. Не слагам масло. Добавяла съм и намачкан банан понякога.
Цитирай


Мнения: 4 279
Можеш и крем карамел да му направиш
Цитирай

София

Мнения: 2 635
ето и рецептата на моят Бадемов крем:
100гр печени бадеми(няма значение, че са солени)
4с.л брашно
1л. прясно мляко
1ч.ч захар
1 ванилия
Бадемите се счукват или смилат(заради детето е по-добре да са смлени), слагат се в тенджера заедно със захарта, брашното, ванилията и млякото. Тенджерата се слага на огъня и се бърка непрекъснато до завиране на сместа. Налива се в купички, които може да се покрият с домакинско фолио, за да не става коричка. Като поизстинат с еприбират в хладилника да стегнат добре.
Става супер вкусно  Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора