Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 68
Прибираме се вчера с малката от ясла / по-принцип ходи с голямо желание Hug/, и така между другите обяснения как е спинкала, яла и си е играла изведнъж започна да ми обяснява, че леличката била лоша. Питам аз защо е лоша леличката и се започват обяснения, че както си е играла леличката дошла и я хванала за косата, за да стане / тя явно се е разпищяла/ след което е последвал шамар по дупето  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil. Питам коя леличка  - отговор " другата". Иди разбери сега лъже ли ме, не ме ли лъже. И започвам аз да изреждам имената на сестрите и жените, които се грижат за тях. Оказа се че става въпрос , за една от новите сестри при нас, на която малката не знае името / за всички останали категорично казваше, "НЕ , тя добичка"/. Вярно е , че са деца и правят бели от време на време, но нали затова именно са там тези жени за да се справят със възникналите ситуации. Разбирам напълно и това, че децата са много, а трудът на жените и учителките е не достатъчно заплатен, но по никакъв начин не оправдавам едно такова "възпитателно" отношение. В момента съм в чуденка как да процедирам  newsm78, спорим с мъжо. Аз съм на мнение, че трябва да говоря със старшата сестра и директорката на градината, а той - че трябва да изчакам. Какво да чакам и защо да чакам? Имам една позната, която осъди учителката в детската градина на сина си, само защото го е наказала. А тук става въпрос за физическа разправа и то с дете на 2 години и 3 месеца. Убедена съм, че не си фантазира, защото същите неща, които ми разказа вечерта, ги разказа и на татко си на следващия ден преди да тръгне за ясла.   
Благодаря ви предварително за изразеното мнение!

# 1
 • София
 • Мнения: 2 375
Сложно е,но не дай си Боже да съм на твое място веднага ще искам да се изясни ситуацията.Защото ако си е позволила тази "волност" с твоето дете,въпрос на време е да си го позволи с друго.Изясни нещата ,поговори  с директорката  и със старшата сестра,ако по принцип и е агресивно поведението със сигурност е било забелязано от колежките й Peace
Успех и нагушкай детенце

# 2
 • Пловдив
 • Мнения: 550
Според мен направо и поискай обяснение на въпросната мед.сестра! Ясно е ,че може да отрече,но за напред ще си знае мястото!

# 3
 • София
 • Мнения: 2 197
Честно да ти кажа не можеш да си сто процента сигурна, че не преувеличава или не те лъже. Моята дъщеря дълго говореше, че едно от децата удря другите деца. Проверих - питах сестрите, питах децата - няма такова нещо. А дъщеря ми говори убедително и едно и също. Накрая разбрах, че и взимал играчките и тя явно си е измислила останалото. Иначе мога да твърдя със сигурност, че моето дете лъже - любимия ми пример е отговора на въпроса "кой се наака в памперса" - отговора е "тати". Абсолютно убедително, гледайки в очите и повтаряща едно и също.
Иначе можеш да провериш и да говориш с въпросната сестра, но аз лично не бих се притеснявала чак толкова.

# 4
 • Мнения: 1 061
Бих говорила със въпросната сестра директно. Имах подобен случай с дъщеря си, но тя беше по-голяма и можех да и вярвам напълно. Говорих с госпожата, в началото отрече, аз бях категорична, че вярвам напълно на дъщеря си и не допускам възможността да си измисля, опита се да ме убеди, че децата преувеличават, но накрая призна, след като заплаших, че няма да се поколебая да отида при директорката. След това редовно питах вечер детето си, как е минало в градината, нямаше повече проблеми.
Детето ти е малко, но никога не изключвай възможността да казва истината. Склонна съм да повярвам, че толкова малко дете би преувеличило, но когато се отнася за друго дете, там нещата са малко по-сложни, особено, когато се делят играчки. Но ако става въпрос за госпожа или сестра, бих допуснала, че казва истината.

# 5
 • Мнения: 9 817
Просто поговори с въпросната леличка. Не се настройвай на 100%, че тя го е направила, както и, че детето ти лъже.
Често обаче наистина децата преувеличават /казвам го от опит/.

# 6
 • Насред хаоса
 • Мнения: 2 668
На мен ми се случи веднъж да видя с очите си как една сестра в градината хвана някаква пръчка от земята и удари едно дете с нея по дупето. Тъкмо влизах в градината да си взема детето и виждам това. Не беше моето дете, но така се вбесих, че си отворих устата, преди да помисля, и й ги наприказвах едни красоти, не ти е работа. И оправданията й: "Ама то това цял ден реве за майка си, цял ден не знам си какво!" То като реве, нейна работа е да го успокои, а не да го удря!  Заплаших я, че ще кажа на директорката и на родителите на детето. Оттогава не съм я виждала в такива войнствени настроения, но все ме гледа накриво, като се засечем.

# 7
 • Мнения: 7 836
Аз също бих разговаряла с персонала...логично е да ти обяснят как децата си измислят и прочее...не мога да се съглася в тази възраст, да има подобен род "подход" и "методи" на възпитание от "квалифициран персонал"!
 Все пак, като родител, на теб самата няма да ти дава това мира ако премълчиш, а и е по-добре въпросната сестра да има едно наум...да не си мисли, че минава метър ..утре ще е друго дете:peace:

# 8
 • София
 • Мнения: 3 244
Въпроса е много деликатен-кой крив, кой прав...Моя като не може и да говори...Радва ме факта, че всеки път за довиждане целува леличките-ако бяха се държали лошо с него надали щеше да го прави...

# 9
 • София
 • Мнения: 1 986
Децата умеят да манипулират родителите си много успешно! Peace
И винаги знаят как да напипат слабите им места!  Naughty
Но може  детето и да фантазира във въпросната ситуация, може и да не е така ....  Thinking
Провери, говори с въпросната медицинска сестра и тогава вземи и други мерки! newsm12
Не изчаквай - просто поговори с жената.  Hug

Имахме и ние подобен случай. Малкото каза, че "йея м`адата " (леля младата, превеждам! Wink ), го била докато спи, защото не спял и го боляло дупето,  много. Crossing Arms  Отидохме настроени за скандал, а се оказа, че въпросната леля не е била на работа от една седмица, не само не го е удряла, ами и хабер си няма за това.  Wink  Въпросният ден е била на работа любимата му леличка, която е и наша съседка. И никой не го е удрял, не го е докосвал даже.  Peace
Така че не се настройвай излишно, защото всичко може да се окаже фантазия и мислен балон на детето ти.  Sunglasses

# 10
Aз никога не съм вдигала ръка срещу детето си.Тя е на 1.4 г. Но в бедния си речник знае думата "бий".Не от вкъщи разбира се.Ако беше по-голяма щях да и обясня че ако слуша няма да има "бий".И щях да говоря с дадената лелка, че имам сведения за агресия, и да внимава повече ,за да неставам по-лошата аз.

# 11
 • Варна
 • Мнения: 963
И дъщеря ми много убедено разправяше как една от лелите в яслата я биела, че и по главата. Интересното е, че точно тази леля й беше любима и най се радваше, когато тя е на смяна.
С хиляди уговорки попитах сестрата дали е възможно нещо такова и тя през смях ми обясни, че въпросната леля имала навика да ги почуква с пръст по главичките, ако по време на хранене забравят за какво са седнали на масичките. По късно разиграхме ситуацията вкъщи и малката направи точно това, само че по главата на баща си.

# 12
 • София
 • Мнения: 11 370
Моят хубостник-ясленец точно днес взимайки го от ясла ми каза, че лелята била лоша, защото бие Кало Thinking
Ако бях послушала първосигналната си емоция лелята досега да беше с откъсната глава. Но се замислих, че е твърде възможно Кало да лъже или по-точно да си измисля, защото днес на смяна беше любимата леля.
Това, което знам от моята кума, която е психолог е, че при такива съмнения не е лошо да заведете детето именно при квалифициран психолог. Той има начини да познае дали едно дете лъже, измисля или казва истината. Все пак това са учили.

Допълвам се, че сега говорих с кумата. Значи нейното становище е, че деца на тази възраст - 2 години - не могат да лъжат умишлено. Могат да повтарят чуто или да си измислят допълнения, но не и да лъжат умишлено.

Последна редакция: ср, 08 окт 2008, 21:55 от nana77

# 13
 • Бургас
 • Мнения: 205
Моля Ви се,бъдете честни и кажете коя от вас не се е вбесявала и не е пошляпвала детенцето си поне веднъж,а умножени по 20-30 и всяко модел за себе си.Ако не е единичен случай,да съгласна съм.И все пак всеки доброволно си е закарал детето там,а понякога възпитането включва и по - строги мерки, но ако е системно няма как да оставиш нещата така

# 14
 • Варна
 • Мнения: 963
Моля Ви се,бъдете честни и кажете коя от вас не се е вбесявала и не е пошляпвала детенцето си поне веднъж

Аз! И след като аз не си позволявам да я пошляпвам, не бих разрешила и на никой друг. Има си и други начини за справяне с малки деца.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт