Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
    Как да започна- живея с един мъж от 3год-всичко  е супер - от негова страна с изключение на парите! Още от самото начало аз получавах повече пари от него, както и да е трудно , но се примирих с това и сега проблема от 2 месеца е без работа/ходи по интервюта,но там където го одобрят, му предлагат мижава заплата и така се въртим в един кръг/- едва се оправяме с моята заплата, плюс наем плащам, плюс и на брат ми помагам, който пък работи, но и на него заплата от 2 месеца не са давали! Вече едва издържам с това безпаричие - трябва да ходя на гинеколог, зъболекар и все отлагам, защото като си резпределя заплатата, за мен нищо не остава! Ако бях сама, щях да си живея почти царски с паричките си- а така- много лошо , та все по-често почна да ми се върти из главата мисълта, да се разделя с моя приятел- защото не искам цял живот аз да се грижа за него, искъм пък и за мен някой да се грижи!!
   Всички около мен цъкат само, как се оправям да живеем трима души с моята заплата, че и  наем, сметки и кредити да плащам! Кой по-напред да изгоня брат ми или приятеля ми- защото брат ми не стига, че и той е на мой гръб, но и е нагъл при това и изобщо не се съобразява със ситуацията, пък ми става жал за него, да ходи без пари! Докато приятелят ми може да не работи, но като се прибирам след работа вкъщи ми е сготвено и изчистено- малко трагикомично звучи, но е самата истина!! От двама мъже вкъщи, само аз пари изкарвам!!!Яко ме тресяха нервите миналата седмица, но сега съм учудващо спокойна и аз незнам на какво се дължи, като няма промяна!!
   Незнам защо го споделям дали съвет  да искам, как да изляза от този кофти период в живота ми или просто да ми олекне, като го споделя!!! Rolling Eyes Rolling Eyes
  Има ли и други жени, попадали в такава ситуация  т.е да издържате вие мъжете си и как  я разрешихте???

# 1
 • без обхват
 • Мнения: 5 746
Имах един познат, с когото излизах и на който няколко пъти платих цацата и картофките, докат слушах колко е умен и кадърен.
Когато го заведох на кино вместо да ми благодари, че не беше ходил на кино, откакто закриха кино Ив. Вазов, ми дръпна лекция какви сноби ходят на кино в днешно време. Поех в противоположна посока тутакси.
В настоящия момент съм омъжена и теоретично нямам нищо против да издържам съпруга си, ако дойде такъв момент.

# 2
 • София
 • Мнения: 314
Бях омъжена за такъв мъж и то почти 10 години ooooh!...нали любовта била сляпа.
Бягай от такъв мъж, ако искаш да си щастлива.
С времето нещата се изострят. В началото нямах против и приемах, че нещата са временни и всичко ще се оправи, но уви. Той просто си свикна да си живее като цар и реши, че няма смисъл да работи, защото и без това му плащат малко. Истинският проблем за мен беше, че той се комплексира от тази ситуация и вместо да се вземе в ръце, започна да ме мачка психически.
Избрах да си гледам децата сама. Все пак е по-лесно да се грижиш за още 2-ма, а не трима.

Пожелавам ти при вас ситуацията да не е подобна. все пак само 2 месеца е без работа, а моят си стоеше у нас за повече от година, дори когато аз бях по майчинство Sick.

На отговорът на въпроса ти е: разреших я ситуацията като се разведох.

# 3
 • Мнения: 6 081
Не е приятна ситуация, но се случва в живота. Ако държиш на човека и знаеш, че можеш да разчиташ на него, просто изчакай. Щом търси работа - ще намери. А и както се казва, палачинката се обръща. Днес ти изкарваш повече, утре може да се окаже, че ти чакаш и разчиташ на него. Това, че се старае да компенсира с поемането на домакинството, говори добре за приятеля ти. Виж, ако няма амбиции въобще и това те дразни, търси друг.
Братчето е по-проблемно май. Със сигурност няма вина, че не му изплащат заплатата, но това, че не се съобразява и те използва... Не го жали чак толкова.
И им свий малко сърмите и разпредели така парите си, че да имаш за доктори Peace

# 4
 • София
 • Мнения: 7 602
Какво значи мижава заплата? Да върви да работи сред хората, като мине време ще го оценят и ще му вдигнат заплатата. Ако не - напуска и търси друга работа. Само че търси от позицията на работещ, а не на дремещ в къщи. Като се стои в къщи човек затъпява и се отпуска.
Първо - бих му спряла издръжката - никакви цигари, алкохол и джобни.
След това - да излиза сутрин рано с мене и да тръгва да обикаля да си търси работа. От  дядо ми знам - като съмне мъжът няма работа в къщи.
Трето - брата и той ако е пълнолетен да поема да си търси по-добре и редовно платена работа.
Четвърто - като взема заплата и имам  нужда от доктор - отивам да се лекувам. Ако се тръшна болна - те няма с какво да ме издържат. Ако ми останат пари си плащам сметките и си купувам нещо за есента. Мъже са - да се оправят. Нали затова са мъже, иначе рискуваш цял живот заплатата да не отговаря на умствения му потенциал, да е неоценен и да дреме на дивана. След известно време ще започне да те дразни и ще ти опротивее. Да, но ще си инвестирала доста в него до тогава.

# 5
 • Мнения: 2 437
Да, за 16 години брак сме имали и такива моменти. Той без работа , в депресия, аз от едно на друго. Имали сме и много мизерни периоди, в които сме оставали без пукнат лев дори за хляб и съм месила с брашно подарено от баба ми!!! И това не е шега.
Миналата зима също изкарахме само на моята заплата. Но нещата се въртят и напролет заради честото боледуване на детето напуснах , същевременно мъжа ми започна да работи и сега сме със сменени роли.
   

# 6
 • София
 • Мнения: 581
 Не съм изпадала в такава ситуация, надявам се да не се случва.Според мен сама си си виновна, защото им позволяваш да те доят.
  - трябва да ходя на гинеколог, зъболекар и все отлагам, защото като си резпределя заплатата, за мен нищо не остава! 
Не пренебрегвай собственото си здраве заради някакви търтеи, парите са си твои. Задоволявай първо личните си нужди.

# 7
 • Мнения: 6 198
Ммм, издържах мъжа си малко повече от година - първо беше на стипендия към една фирма, която беше по-скоро за стимул, от колкото да живее с нея. После започна работа, но  го дообучаваха и взимах горе-долу двойно на него . Скоро заплатата му придоби приятни размери и вече се чувства, че нещата в къщата са по-добре - не се дразня, че купува джаджи за колата, на мен ми остават пари за книги...Идилия.
Но тая година, докато лежахме основно на моите пари, доста се постискахме Embarassed
Но...някакси аз си знаех, че ...малки се оженихме, без професии, в началото на кариера...Все в някакъв момент единият щеше да издържа другия и не съм го виждала като потенциален проблем. За това сме заедно - да се подкрепяме и да градим живота си Simple Smile

В твоята ситуация - и двамата бих ги скастрила да се вземат в ръце. Аз и на моя мъж много мрънках, въпреки че не беше чак толкова тежко. Дразнеше ме идеята да взима по-малко от мен  Laughing
Единият да си търси работа, на която плащат редовно, другият да си попромени малко приоритетите - да се хване някъде за "мижава заплата" (все ще ви е от полза!), но да продължава да търси нещо свястно!

# 8
 • Мнения: 184
Ми да, попадала съм в такава ситуация. Всичко се случва.
Беше за период около три, четири месеца някъде.
С тази разлика, че той работеше, но парите все още не бяха започнали да идват и карахме с моите.
Не е фатално, освен, ако не става въпрос за нЕкой търтей, който съвсем умишлено се прави на ухапан, щото му е по-лесно!

# 9
 • Мнения: 194
Айде стига бе Sick

Това ли са ти критериите за мъж?

Ако няма в момента пари, не струва., баси жените Crazy

# 10
 • София
 • Мнения: 11 370
В нашата къща и аз взимам повече пари от мъжа ми. Не мисля, че това е проблем. Просто в държавната компания, в която работи такива са реалностите в момента. Но за сметка на това е на смени, гледа детето, помага вкъщи, няма проблем с взимането на болнични, а и с настоящето тръгване на сина ни на ясла ми е по-удобно той да стои там, където е сега на работа с оглед на безпроблемното отсъствие.
А и честно казано алтернатива на БДЖ в момента в България има само една и то щатовете са запълнени.

Не смятам, че по правило мъжът трябва да взима повече пари, нито разчитам на това "той да ме храни". Затова сме семейство и бюджетът е семеен. Кой колкото носи, носи. В живота много често палачинката се обръща.

# 11
 • Мнения: 1 431
Цитат
В добро и в зло, в радост и в болка, в здраве и в болест, в богатство и в бедност, докато смъртта ни раздели.

Всеки има такива моменти. И все пак - ако ситуацията продължи твърде много и ти стане прекалено тежко, мисли за алтернативите пак.

# 12
 • по пътя на светлината
 • Мнения: 2 291
Не съм попадала в тази ситуация.....,но не бих живяла с мъж който два месеца не може да си намери работа,защото работа има и пари се изкарват стига да не си мързелив.
Твоя приятел има възможност да си позволи това ,защото има на кого да разчита,но ако те нямаше теб щеше да започне на първо време каквато и да е работа-когато си притиснат и няма кой да ти помогне работиш каквото намериш.
Този мъж ,ако има желание ще ходи на Рубин ,където се събират общите работници и за деня под 30-40 лева няма да се прибере в къщи....!
Бих преглътнала тази ситуация ,ако е болен или претърпи някаква злополука,защото всичко се случва в живота и все пак ,нали за това сме партньори да си помагаме и разчитаме и в лошите моменти от живота,но при здрав и прав мъж и да не работи ,не бих се примирила! Naughty

# 13
 • София
 • Мнения: 13
Айде стига бе Sick

Това ли са ти критериите за мъж?

Ако няма в момента пари, не струва., баси жените Crazy
newsm10 Сетиш!

Имаше време, когато само жена ми работеше, никога не се е оплаквала. Не сме говорили дали и е било неприятно. Сега аз получавам повече, а нейната заплата стига за детската градина - дали не трябва да се чувствам прекаран?

Последна редакция: чт, 09 окт 2008, 06:19 от myrshavija

# 14
 • Мнения: 15 766
Всичко се случва на този свят, не мисля че е срамно мъж да взима по-малко пари от жена.
Стига това време от 3-4месеца да не продължава 3-4години не е толкова страшно. Но ако види че така повече му харесва, има кой да му дава пари за цигари и кафета, шляе се и нищо не прави може и никога да не си намери работа. Натирваш ги и двамата с брат ти да се вземат в ръце и да потърсят малко повече.
А и какво означава - не ме оценяват достатъчно, плащат ми мизерни пари? Той да не иска да му дават милиони, защото е хубав?

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт