Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
1-14 от 158 отговора

Sofia

Мнения: 7 112
  За тази невероятна вкусотийка ви трябват:
 
  около 500 г шайби от свински бут
  2-3 големи(6-7 малки) глави лук
  200 г кашкавал
  около половин опаковка(може и повече) майонеза+ няколко с.л. кисело мляко.

  За предварителното мариноване на месото:
  универсална(или друга ,каквато обичате) подправка
  оцет (много ценна забележка на TheNMaster:Който желае може да замени оцета с вино,незвисимо бяло или червено.)
 
  Количествата на продуктите могат да варират според вкуса ви.
  Много е важно!Да начукате и мариновате месото предварително(примерно,сутрин,ако ще го печете вечерта,а най-добре е, да престои в маринатата едно денонощие).
   И така начукваме всяка шайба и от двете страни.Поръсваме я с подправката,пак от двете страни.Напръскваме хубаво с оцет.Така правим с всичките шайби,като ги нареждаме една върху друга в някоя тенджерка с капак.Слагаме ги в хладилник.
   Подготовка за печенето:
   1.една тава намазваме с олио и в нея нареждаме  лука,който е нарязан на колелца

   2.отгоре нареждаме месото(не е задължително да е в един слой,може и повече),маринатата,която е останала, изсипваме върху него.

   3.върху месото настъргваме кашкавала

   4.отгоре слагаме сместа от майонезата и киселото мляко
 
   5.Печем на умерена фурна до готовност.Аз пека повече от 1 час,като постепенно намалявам фурната.
      На снимката не е гарнирано с нищо,но иначе прекрасно върви и с картофки,и със спагети,и със ориз.....,а може и само със салатка..... Smile

   

    Готовото месо е толкова крехко,че го разделям на парчета без нож,а само с една лопатка за тефлонови съдове.Много е вкусно!А как апетитно ухае,не мога да ви опиша!Пробвайте и ще разберете!
    Бон апети! Love
« Последна редакция: чт, 09 окт 2008, 19:47 от Селма »
Цитирай

Бг-мама

Мнения: 1 229
Прекрасно представена рецепта , с удоволствие ще я пробвам .
 bouquet за труда ти!!!!
Цитирай

Пловдив

Мнения: 374
Чудна рецепта  bouquet
Задължително ще я пробвам!
Цитирай


Мнения: 4 280
Мерси,че сподели с нас Hug bouquet
Цитирай

weltweit

Мнения: 4 825
Аз правя нещо подобно, но с пилешки гърди, наистина е крехко и много вкусно. Рецептата я има в рецептурника на бг-мама. Мисля, че майонеза и кашкавал+свински бут ще стане тежичко  Rolling Eyes
Цитирай

Varna

Мнения: 112
Селма, много апетитно изглежда! Благодаря!
Цитирай

София

Мнения: 2 320
Аз го правя без лука и наистина става много крехко. Но слагам вратни пържоли, защото бута ми идва малко сух.
Цитирай

out of space

Мнения: 6 235
Много добре звучи, но няма да я направя....яко калорично!
Цитирай

София

Мнения: 3 268
Хммм,веднъж сложих пържоли в оцет.Станаха ужасно жилави.Няма ли опасност това да стане и при тази рецепта?
Цитирай

Zlata Praha

Мнения: 4 358
Правя тази рецепта с пилешки гърди в йенски съд. Става много бързо и е супер вкусно Peace
Обикновенно сервирам с картофено пюре Love.
Селма добре ,че ме подсети пак да го приготвя bouquet
stefani6   - аз оцет не слагам.Иначе всичко друго правя като Селма.По принцип знам ,че киселината от домати и т.н прави месото по жилаво, но Селма ще каже как е при свинското.
Цитирай

Дива Индия

Мнения: 526
Бъни, а мариноваш ли пилешките гърди и с какво? А колко време печеш? А в микловълнова фурна ще се получи ли? ... от известно време търся рецепта с пилешко месо и майонеза в микровълнова, но нещо удрям на камък  newsm78. Та, Бъни, ако можеш да дадеш жокерче ще бъда благодарна много.
Цитирай

София

Мнения: 4 994
Хубава рецепта.Един съвет от мен.Който желае може да замени оцета с вино,незвисимо бяло или червено. Peace Peace Peace
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 505
Хммм,веднъж сложих пържоли в оцет.Станаха ужасно жилави.Няма ли опасност това да стане и при тази рецепта?

Зависи от месото. По принцип киселина се слага на мускул, тя прави тогава месото по-крехко - за сърчица най-вече. Но за месо може би не трябва, защото тя стяга и свива същевременно и не омеква добре месото. Затова доматите например при ядене се слагат накрая, след като е увряло месцето  Smile
Цитирай

Zlata Praha

Мнения: 4 358
Jumanji - по принцип обработвам пилешкото в най различни варианти.
Когато любимия иска класически вкус натърквам пилещките гърди хубаво само с черен пипер и кимион смлени.Кимиона не е за пиле много, но главата на семейството тачи всичко що мирише на луканка hahaha.
Мариновала съм пилешкото с черен пипер, чесън на прах, куркума - това като втори вариант.Обикновенно нямам време да чакам много  - най много да ми престой 1 час в хладилника преди готвене.
Пека за силно загрята фурна - моята на 300 градуса около 1 час - пилешкото е крехко и става бързо.Проверяваш - ако пилето е готово и лука поомекнал значи си готова Peace
За микровълнова нищо не мога да ти кажа - не ползвам такова чудо Sick.
По повод на киселината веднъж сложих лимонов сок на пиле и хич не стана - не се опече добре.
Но пък съм правила рецепта Пиле с 2 лимона вътре в пилето - рецептата беше от Гответе с мен и стана направо Peace оближи пръсти.
TheNMaster   - това за виното си е точно така.Дава такъв аромат...... Love ех.....
Цитирай

София

Мнения: 4 994

TheNMaster   - това за виното си е точно така.Дава такъв аромат...... Love ех.....
Мдааааам....верно  си е Laughing Laughing Laughing,но и допринася също за крехкостта(заради алкохола)...
Цитирай
0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
1-14 от 158 отговора