Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 22 отговора

Белгия/София

Мнения: 27 528
Предлагам ви една марината за месо, която е много лесна, става много вкусно и красиво.

4 с.л. олио
4 с.л. соев сос
2 с.л. доматена салца
1 ч.л. черен пипер (смлян)
50 мл бяло вино
3 скилдики пресован чесън
2 с.л. мед
1 ч.л. червен пипер (може и лют, за любителите)
няколко дафинови листа

Смесвате всичко, става гъсто като боза. Намазвате от всички страни месото, подредено в тавичка и заливате изцяло със сместта. След това нареждате отгоре дафиновите листчета. Оставяте го така минимум за една нощ в хладилника. 24 часа е идеално. От време на време го поливате, както докато е в хладилника, така и при печенето. След това печете на 250° за около 3 часа, като тавата е завита с фолио. Като стане готово, махате фолиото и запичате, става като лакирано.  Very Happy Не забравяйте да поливате.
Правих го със заешко, с пилешки кълки, с агнешко. Безспорно ще стане без проблем и за свинко, телешко, говеждо...  Smile





Така изглежда преди печенето:

Цитирай

Varna

Мнения: 113
Браво Блонди! Пак страхотна рецепта! Ще го пробвам, само да видя какво месце имам във фризера
  bouquet  bouquet  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 453
ммм вкусно, ще се пробва Crazy
Цитирай

сред люляците

Мнения: 684
Блонди, чудесна рецепта! Ще я пробвам. А да те попитам - да си правила лакирана риба? Някъде четох и ми стана интересно каква е рецептата, но уви не открих много по въпроса...
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Не, не съм правила такава риба. Ако рибата е подходяща, може би ще стане и с тази "лакировка"  Thinking  Без чесъна обаче и без дафиновите листа.  Peace Ще пробвам  Smile
Цитирай


Мнения: 17
Блонди, пилешките кълки изглеждат много добре, а навярно са и много вкусни, но 3 часа на 250 градуса не е ли множко, нама ли да загори? И още 1 въпрос, за колко месо е предвидена тази марината?
Цитирай


Мнения: 17
Блонди, моля те за бърз отговор, защото мисля да експериментирам пред гости за утре вечер
Цитирай


Мнения: 4 279
Блонди, пилешките кълки изглеждат много добре, а навярно са и много вкусни, но 3 часа на 250 градуса не е ли множко, нама ли да загори?
Тя е написала,че слага фолио Peace
Блонди изглеждат Супер  bouquet
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Блонди, пилешките кълки изглеждат много добре, а навярно са и много вкусни, но 3 часа на 250 градуса не е ли множко, нама ли да загори? И още 1 въпрос, за колко месо е предвидена тази марината?

Албена, задължително завита тавата във фолио, така не може да загори. Наблюдавай си кълките, като месото започне да се отръпва от кокалите, махни фолиото и запечи, може да дойде и по-малко от 3 часа за пилешкото специално, за другите е ок.  Smile
Маринатата е за килограм, максимум килограм и половина месо  Peace
Цитирай


Мнения: 17
Блонди и Киара много, много ви багодаря за светкавичния отговор
Цитирай

Вече на село

Мнения: 547
Веднъж експериментирах с мед, но ми сладнеше месото. Като гледам тази рецептичка, много ми се иска да пробвам пак. Блонди, все пак да попитам - сладни ли твоето месце? Може пък да съм объркала пропорциите  Thinking
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Ау, как изглежда само! Блонди, спечели ме за тази "лакирана кауза"!  Hug
Цитирай


Мнения: 529
И на мен не ми е много по вскуса сладникаво месце ,но Блонди ще ни каже какво се получава
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Блонди, все пак да попитам - сладни ли твоето месце?

Да, сладни  Peace Аз харесвам комбинацията, но мъжът ми не я одобри  Very Happy Медът спокойно може да се пропусне, пак става идеално  Peace
Цитирай


Мнения: 17
Рецептата е страхотна. Браво Блонди!!! Аз неволно пропуснах меда и гостите ми страшно много я харесаха въпреки че не ми се получи "лаковото" покритие, по-вкусни бутчета не бях опитвала и мнението беше единодушно но присъстващите 12. Още веднъж Благодаря за чудесната рецепта. Според мен обаче има нужда от мъничко мед за да поубие киселината на салцата.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 22 отговора