Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 9 окт. 2008, 23:49 ч.

Семестриално завършено висше отбелязва ли се в CV?

 • 9 011
 • 23
 •   1
Отговори
 • Мнения: 92
Имам завършено висше образование семестриално,взела съм си и последния изпит в 4 курс,но не съм полагала държавен изпит,тъй като обявиха университета за нелигитимен.Искам да ви попитам,да отбелязвам ли това в CVто и как? Confused Confused Confused

# 1
 • Мнения: 3 424
Е, ти имаш чуден късмет. Можеш да напишеш,
че е голяма гордост да си си губила времето в
нелегитимен университет. Наистина съжалявам.

Иначе се пише, разбира се, всичко се пише, все
пак показваш, че не си си бъркала предимно из
носа през последните години, а си разширявала
познанията си и си се подготвяла теоретически
за новото ти поприще. Просто кофти късмет!!!

# 2
 • В тъмната гора.
 • Мнения: 2 027
Имам завършено висше образование семестриално,взела съм си и последния изпит в 4 курс,но не съм полагала държавен изпит,тъй като обявиха университета за нелигитимен.Искам да ви попитам,да отбелязвам ли това в CVто и как? Confused Confused Confused

Ще ви издадат ли въобще дипломи? Не виждам смисъл да отбелязваш това в автобиографията си, особено ако става дума за работа в държавната администрация.

# 3
 • Мнения: 1 447
И това значи ли ,че всичките тези години отиват на вятъра?
Няма ли шанс да запишеш друг университет и там да ти признаят изпитите?

# 4
 • Мнения: 2 013
Както е казала Лиска - пише се. Всякакви курсове, които имат връзка с работата, за която кандидатстваш се пишат.
Друг е въпросът, че не можеш да напишеш, че имаш висше образование. На някои места това не е проблем, но на много е. Например в държавната администрация липсата на висше образование е пречка да заемеш някаква длъжност.
Кандидатствай в друг университет и се опитай да си признаеш повечето изпити и да завършиш за година-две.
За кой университет става дума? Славянския? 

# 5
 • Мнения: 92
Университета е Международен Славянски университет.Всичко,което се случи е наистина много неприятно.Четири години загуба на време,нерви и пари.Накрая няма дипломи,защото изведнъж решиха,че е нелигитимен.Остана ми само дипломна работа и държавен изпит,опитах да се прехвърля в друг университет,но само като чуеха че съм учила в такъв обявен за нелигитимен и отказваха.
Мисля другата година да започна отначало.А относно това да ми признаят някой от изпитите едва ли ще стане,тъй като накрая отказаха да ни издадат дори академична справка.
Дори си бях платила последният семестър през,който трябваше да се случи дипломирамето.....
 #2gunfire #2gunfire #2gunfire
А CV ми е за сегашната работа,която не е държавна,тъй като ни искат актуализирани такива по незнайни причини  Thinking

# 6
 • Мнения: 2 816
От МСУ не прехвърлиха ли студентите автоматично към НБУ?  newsm78 Т.е., ще имаш диплома от НБУ?
А, не, Славянския Ун-т си прехвърли студентите. Аз там учих една година, после ме прехвърлиха в НБУ, но така и зарязах тамошното обучение, защото не ми беше основно.

# 7
 • София
 • Мнения: 15 519
Пише се. И аз съм завършила семестриално, ама си влача дипломната вече 2 години Embarassed

# 8
 • Мнения: 3 424
Какво се прави в подобни случаи?

Тук можеш да съдиш университет,
ако не получиш място в него, ако
се почувстваш дискриминирана, ако
заради тяхна грешка ти се провали
програмата в живота. Възможно ли е
този твой университет да бъде съден?
Можело е поне да доизбутат почналите.

# 9
 • Мнения: 92
Оказа се,че не можем да ги съдим, тъй като университета е вече  несъществуваща фирма и няма кого да осъдим.Една медиаторка се беше заела да ни защитава правата и да ни прехвърли в друг университет,но това което се случи е че ни завлече с по 200 лв.и ни изпрати група от 60-70 човека в един пловдивски колеж да се явим уж на приравнителен изпит,да ни признаят някои от изпитите и да продължим обучението си там.Но когато отидохме декана на този колеж беше изумен,въобще не знаеше за какво сме там.След като се опитахме да си изискаме парите обратно от тази медиаторка,тя ни гонеше от кабинета си и се криеше........Казва се Фани Вучова.Отделно в университета си бяхме платили последната такса,но и нея нямаше кой да я върне!!!Много нерви и ходене по мъките!!!!! Cry Cry Cry

# 10
 • Мнения: 2 556
Аз завърших семестриално в СУ и чак 2 години след това си взех държавните изпити, тъй като работех и не ми оставаше време за тях. През това време винаги съм писала, че съм с висше образование и никой никога никъде нито веднъж не ми е поискал дипломата, за да се увери в това.

# 11
 • София
 • Мнения: 976
Аз съм завършила истори в СУ.Твои колеги бяха приети в нашия факултет и се сляха с групите.Излязоха си с дипломи от СУ.Ти каква специалност си учила в Славянския университет?Ти пишеш,че е международен!Май не става въпрос за същия университет.

# 12
 • Мнения: 1 668
Пише се всичко в св-то... Дори ако е курс по готварство. Не знаеш кое, къде ще впечатли някой.
Иначе много от славянския знам, че ги прехвърлиха във великотърновския и им признаха всички изпити   newsm78

# 13
 • Мнения: 92
Аз съм завършила истори в СУ.Твои колеги бяха приети в нашия факултет и се сляха с групите.Излязоха си с дипломи от СУ.Ти каква специалност си учила в Славянския университет?Ти пишеш,че е международен!Май не става въпрос за същия университет.

Специалността ми беше финанси и кредит.Незнам за СУ,но една колежка отиде в УНСС,но по другия начин с много връзки и пари.

# 14
 • Мнения: 2 013
Сигурно няма друг като мен в СУ
започнах да уча през далечната 1990 г.
през също така далечната 1994 г. реших да не се явя на лятната сесия, че имах много работа - работех фул тайм от лятото на 1992 г.. После взех да отлагам от мързел...
Завърших семестриално през също така далечната 1998 г., след като се наложи да взема и някакви допълнителни изпити, защото програмата се била променила.
Написах дипломна работа през 1998 г.
Пратих майка ми да ми вземе дипломата през 2004 г.
Резултатът бе:
Диплома - 5,43
Дипломна работа - 6.00
Никой още не ми е искал дипломата.
На лекции ходех 1 година. Защото през втората също работех, макар и не фул тайм.
То не е за хвалба, де.

По темата за Славянския университет. За съжаление, май късно си се сетила. Него го закриха преди години и наистина доста хора успяха да се прехвърлят в други университети и да получат дипломи. Макар че аз на диплома от Славянския не бих се доверила, а на способностите на човека, когото виждам срещу себе си. Когато бях бременна, почти от скука, написах една дипломна работа за студент по икономика в Славянския университет. Девойката получи 5-ца. А аз икономика през живота си не съм учила. Изкарах крупната сума от 150 долара през 1999 г. За мен си беше социален експеримент. Четивото беше оригинално. Не го преписах от интернет Simple Smile

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт