Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 54
Тази година не ремонтираха нито една от детските площадки в парка "Заимов", дори не боядисаха люлките, както правят други години. Лятото мина и положението вече е повече от опасно. Когато от Федерацията на потребителите събираха сигнали за опасни детски площадки, им позвъних - нищо не се случи. Звъних в общината - от там казват, че площадките в парка не се стопанисват от тях, а от Зелени системи към Столична община. Звъних и на Зелени системи и ги попитах стъпвали ли са тази година в парка "Заимов" - обещаха да пратят някого да се радходи из парка. Според мен дори и това не направиха, защото ако човек види какво представляват площадките, веднага ще ограничи достъпа до тях.
Ето какво предлагам - ако всички, които водят децата си в този парк (според мен хиляди хора) позвънят по веднъж на Зелени системи (телефонът го има в сайта на Столична община), може би до следващата пролет ще са проумели, че площадките трябва да се ремонтират.

Последна редакция: пт, 10 окт 2008, 11:30 от Доматче

# 1
 • София
 • Мнения: 54
Е, не мога да повярвам, че никоя майка, която води детето си в този парк, не е прочела бележката ми или няма мнение по въпроса.
Или съм сбъркала мястото на темата - ако е така как се мести?

# 2
 • София
 • Мнения: 1 729
Аз водя детето си почти всеки ден там и съм съгласна с теб. Ще се обадя  Peace

# 3
 • Мнения: 798
Цитат
Когато от Федерацията на потребителите събираха сигнали за опасни детски площадки, им позвъних - нищо не се случи.
Напротив, случи се. На дървените катерушки, които бяха все още здрави бяха залепили жълти стикери, че федерацията уведомява, че съоръжението не е безопасно  Joy Joy Joy
Такива стикери се отлепват за секунда. Затова на тотално счупените играчки не си бяха направли и този труд. То е очевидно, че не става.
Мисля си, че всичко в тази държава е тотално сбъркано. Онези които продават всички боклуци по алеите: пуканки, балони и т.н. сигурно плащат на някого наем за площта, която ползват? Или пък не? Дали на някого му се е случвало да му издадат касова бележка за надуваемия замък??? - а ето ги парите за площадките, ама мисъл няма... никаква

# 4
 • София
 • Мнения: 272
Здравейте,

Аз този път го извървях май, юни и юли месец. Да, вярно е че парка е на подчинение на Зелени системи в Столична община.  Вярно е също така, че от комисията разлепиха стикери. Проведох много дълъг разговор с господина от Зелени системи, който ми каза, че кандидатства с проекти по програми за Заимов и Докторската градина. За дървената площадка нищо не можел да направи, защото било задължение по договор да я стопанисва производителя на съоръженията. Отдавна искал да премахне бетонните катерушки при жабите, защото са опасни и не отговарят на никакви изисквания и се надява да получи пари по проекта именно за това. Каза, че се надява до края на годината да отпуснат пари. Някъде август или началото на септември прочетох в някой вестник, че има предвидени пари за парка и ще почнат работа Октомври- Ноември. Отделно, жената в община Оборище ми каза, че от една година стоят на склад съоръжения, които те са издействали от някаква фирма. Но нямат право да ги поставят, тъй като Зелени системи не дават разрешение и така омагьосан кръг както винаги. Състоянието на парка с всеки ден се влошава все повече и повече и не само относно детските съоръжения, но и като озеленяване, чистота, настилка и т.н.

# 5
 • София
 • Мнения: 272
Да, освен това смятам, че трябва да се задължат по някакаъв начин наемателите в парка - например заведенията да поддържат някаква част от прилежащата им площ, а тези с въртележките да ги подменят, защото са УЖАСНО стари. И след като и някой друг е звънял и т.н, а няма много резултати, може би трябва да пуснем Жалба в писмен вид повече хора.

# 6
 • София
 • Мнения: 54
Не може Зелени системи да нямат бюджет за поддръжка и да разчитат само на проекти - според мен си е чиста проява на безхаберие от тяхна страна. И с писмени жалби не мисля, че нещо ще се промени. Затова си представих, че ако им се обадят няколкостотин пъти за този проблем, може да направят нещо.
Предполагам, че като наближат общинските избори изведнъж ще се намерят пари, но според мен не трябва да чакаме безучастно.
На мен от Общината ми обясниха, че са спечелили проект за една детска площадка и тя ще бъде в новия си вид следващата пролет -един вид площадка-образец ще си имаме. Но като се скупчат тогава децата от целия парк на нея, не съм оптимист как ще издържи на натоварването.

# 7
 • Мнения: 519
И аз ще се обадя. Ще се обадя и за едни метални пръчици, които стърчат от местата, където е имало пейки и са ги махнали . Незнам дали сте ги забелязали, но всеки път когато седна на пейка около фонтана, който е по-близо до кино Левски, изтръпвам ако дъщеря ми се спъне в нещо такова, защото това директно си пробива главата. И така си стоят от доста време, нито слагат пейки.....

# 8
 • Мнения: 4 371
И аз ще звънна. Но си мисля, че каузата предварително е обречена Confused
Аз живея до Северния парк. Знаете ли, че от моето детство нищо не се е променило - грозни,метални и ръждясали съоръжения Rolling Eyes

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт