Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 10 окт. 2008, 23:25 ч.

Когато един пътен полицай ...

 • 1 591
 • 17
 •   1
Отговори
 • welcome to the Jungle
 • Мнения: 955
Подхващам една болна тема за българската действителност...

Искам само да отбележ с няколко встъпителни думи, че до днес(защото получих дългоочаквания отговор на моя жалба) силно вярвах в законите, уважавах българския полицай, защото съм си изкарала двете държавни практики в столично полицейско управление, а пък и работя в общинска структура съвместно с полицаи от детска педагогическа стая. Д

Но да продължа директно за какво иде реч:
На 30.08. към 10:30, в последния ни плажен ден от почивката ни в Поморие, запътени към плажа с нашия автомобил, решаваме да купим на децата закуски. Спирам ето тук, някъде успоредно на белия бус, след зебрата:
Колата е със запален двигател, аз шофирам, отзад двете ни деца се забавляват с надуваемата лодка, дето се подава от багажника, а аз чинно изчаквам мъжът ми да мине 3 метра до павилиончето и да купи две закуски. В този момент в страничните огледала видях как единственият паяк в Поморие спря зад мен. Слезе едно младо момченце, запъти се към баничарницата и приклекна да види дали има пътници в колата, в този момент видях как и униформеният полицай се опита да подаде краченце и да понечи да слезе от паяка. Реших, още преди полицаят да е стъпил и с единият си крак даже, да потегля, за да не стават излишни евентуални конфузни ситуации от някакъв въображаем род. Колата бе запалена, както отбелязах, а аз просто включих на първа и тръгнах към квартирата. Бях си оставила мобилните телефони там, защото така или иначе сме заедно и не исках никой да ме безпокои, но си рекох, че след като тръгвам, поне да ида да си ги взема и да звънна на мъжа ми къде да ни чака.
 Паякът потегли след мен и направи забранен обратен завой на следващото дъгообразно кръстовище, а аз си продължих към квартирата. На входната врата помолих бащата на хазяите да чака при децата и да ги наглежда докато изприпкам до 5тия етаж и наопаки. Междувременно щом взех телефона, звъннах на мъжа ми, но той не вдигна. Звъни ми след минутка той с думите " ИДВАЙ ДО ПАРКИНГА НА ПАЯКА ДА ДОНЕСЕШ ОЩЕ 2 ЛЕВА , ЧЕ НЕ МИ СТИГНАХА!!  Shocked
Аз паля към паркинга, пристигам и О! НЕБЕСА!!! Пътен "полицай" Васил Лазаров ми наложил глоба " репатриране на неправилно паркиран автомобил!", защото " съм "осуетила полицейска проверка" Shocked.
Да, колкото и нелогично да ви звучи  - Г-н Лазаров, отишъл до мъжа ми и го попитал дали именно той е слязал от колата. След като получил утвръдителен отговор, полицаят му казал, че дошъл да ме проверява!!! (полицаят от паяка, неслязъл от камиона зад мен!), но съм избягала! Следвало да затвори двата изхода на Поморие и да пишем обяснения защо осуетяваме полицейска проверка  Sick. Мъжът ми бил направо стресиран от всичко това , представяйки си как ще висим в някое районно управление и до сред нощите с ревящи деца ще ни разиграват. И точно в този момент дошла брилнятната идея на господинът ПОЛИЦАЙ да заменял наказанието с това, че все едно ни преместили колата с паяк Shocked. И мъжът ми броил всичките си джобни левчета.
Спрях, подадох 2та лева с бясно изражение питам КАКВО СТАВА? Няма да забравя червендалестото лице на този Измекяр, който ми каза " Аз нали ви спрях?" и след като получи канонадата от въпроси - "КОГА ТОЧНО И КАК МЕ Е СПИРАЛ?", той почервеня, обърна гръб, просто защото май му стано неудобно да говори измишльотините си.


Веднага направих консултация с добър адвокат. Предложи ми да стартираме процедура и да съдим полицая, гаратира ми на 100%, че ще направим поне 2 разходки до Поморие и Бургаз, но че ще спечелим делото.

Само,че тук не става дума за смешните  тридесет лева.

Аз нямам акт, който да оборвам, просто защото онзи "униформен" въобще незнаеше коя съм, не ми беше видял документите, както на мен, така и на мъжа ми, а така също и на колата.

Тук става дума за нещо много по-страшно, което съда няма да констатира, няма да промени, изкорени...
Тук става дума затова, че :
 - едно длъжностно лице ЛЪЖЕ И ИЗНУДВА. Този индивид злоупотреби със служебното си положение, отиде при най-обикновен гражданин, който не е нито собственик, нито водач на автомобил в дадената ситуация, излъга го и го изнуди !
 - едно длъжностно лице си измисли нарушение, после наложи глоба за друго нарушение, което ..хммм. ..нека адвокатите да се изкажат що за правоимане е!
 - едно длъжностно лице, назначено да преценява кои автомобили са неправилно паркирани и да дава заповед за репатрирането им, издаде касов бон за автомобил, който НИКОГА НЕ Е РЕПАТРИРАН В БЪЛГАРИЯ, в това число и в Поморие!
 - едно длъжностно лице, облечено в униформа злоупотреби със служебното си положение, плю в лицето на всичките си съвестни колеги, ЗАРАДИ СМЕШНИТЕ 30 лева!!!

След ситуацията се чувствах отвратително. Решихме да започнем първия етап в търсенето на справедливост, а именно - да напишем жалби , разказвайки обстойно за случилото се. Искахме само и единствено да се направи нужната проверка на случая, да се види що за измет петни полицейската институция и заживяхме тайно с наджедата, че ще има някакво възмездие.


УВИ.
Няма.

Днес получихме ето този отговор:


Потресох се. Оказва се, че полицейски началник В. Едрев също е констатирал, че колата ми е била "репатрирана"  #Crazy, във времето, когато аз съм шофирала или когато децата ми са били вътре  Shocked, чакайки ме. Също така е установил, че на датата 30.08 на въпросното кърстовище е ИМАЛО  Shocked знак В28  Shocked, който просто към въпросния ден НЕ СЪЩЕСТВУВАШЕ НА КРЪСТОВИЩЕТО, но и който забранява паркирането, но не и спирането  Shocked. Вижте снимката по-горе, уверявам ви, че е автентична и без никакви обработки.

Хора, чувствам се отвратително.
Гадно ми е, че живея в страна, в която един такъв измекяр като въпросният изнудвач облича униформата на правораздавач, вирее, върши си своеволия, измисля си разни неосъществени екшъни, ходи по улиците и изнудва, измисля лъжи, несъществуващи обстоятелства, крънка си паричките, потънал в неистовата си злоба към курортистите и търсейки поредната измислена причина, как да им вземе някой свободен лев И НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ Е ЗАЩИТЕН ОТ ШЕФОВЕТЕ СИ!

Дълго е, споделих го само и единствено от морални подбуди.
Не, че не го знаете света, в който живеем, но що пък да не го видите в най-ярките му краски!
# 1
 • Кори Селести
 • Мнения: 5 544
 spoko

Полицаят срещу какъв документ ви взе парите?

# 2
 • welcome to the Jungle
 • Мнения: 955
Срещу фискален бон - снимах го върху жалбата - вижда се на втората снимка в ляво горе.

# 3
 • Мнения: 2 664
За съжаление не ме учудва нищо вече в тази държава, но беснея зверски след прочетеното, срамота #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Имам едно питане - вече при репатриране, снимането на автомобила е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, по всичко, което пишеш става ясно, че колата не е била снимана, което по никакъв начин не може да докаже, че е преместването е факт или бъркам?

# 4
 • welcome to the Jungle
 • Мнения: 955
Със сигурност не е снимана от земята, отпред и от позицията на онзи упоменат в отговора на жалбата ми  знак В28, който на въпросното кръстовище (поне до тогава) го нямаше.
Незная само, дали полицаят не се е опитал да я снима през стъклото на паяка, седейки още в кабината.

# 5
 • Cape Town
 • Мнения: 100
Никакво летуване в БГ.Нека местните си броят гаргите.И от тях да си търсят парите.

# 6
 • Мнения: 9 718
Добре де, ти като не си в нарушение, защо хукна да бягаш.

# 7
 • Мнения: 607
Бяга, щото там, както виждаш, вдигат на общи основания. Особено с не-местен номер.
Гадно е да те наебе държавата. Направо си е изнасилване. Аз съм във война с държавата и не мисля да падна без бой.

# 8
 • София
 • Мнения: 2 375
Цитат
Особено с не-местен номер
Много съм си патила от НЕ-местен номер

# 9
 • Мнения: 214
Цитат
Особено с не-местен номер
Много съм си патила от НЕ-местен номер

Чувал съм че в Поморие хич не обичат софиянци и коли със софийска регистрация.

# 10
 • Мнения: 1 067
 #Cussing out #Cussing out #Cussing out
ЪПсурдистан!!!

Защо не се обърнеш към Господари на ефира!

# 11
 • Мнения: 2 664
Със сигурност не е снимана от земята, отпред и от позицията на онзи упоменат в отговора на жалбата ми  знак В28, който на въпросното кръстовище (поне до тогава) го нямаше.
Незная само, дали полицаят не се е опитал да я снима през стъклото на паяка, седейки още в кабината.

Най-малкото такава снимка от кабината или където и да е другаде, освен от четирите страни на колата, където ясно се вижда къде, как е спряна и състоянието на колата не би могла да послужи за нищо.
Аз лично бих изискала снимките, които са длъжни да представят, още повече, при работещ автомобил и шофьор, това е престой, а не паркиране.За него не могат да вземат наказателна глоба за репатриране!Не, че не го знаеш де, ама да си кажа, защото от както прочетох темата мисля по въпроса!

# 12
 • София
 • Мнения: 6 154
Потресох се. Оказва се, че полицейски началник В. Едрев също е констатирал...

Виждам, че жалбата сте я подали до Инспектората в София. Само, че за такъв случай те няма да си мръднат пръста - занимават се с жалби с/у по-висшестоящи служители. Поради това и прехвърлят сигнала на обл. дирекция. Началниците на "виновните" в повечето случаи считат, че нарушение няма.
Затова, ако си сигурна, че не си била в нарушение и т.н. обжалвай в съда.

# 13
 • welcome to the Jungle
 • Мнения: 955
Аз подозирах даже, че спират на пъпа на кръстовището с паяка и да си купуват закуски.  И не съм бягала, просто се прокрадна 1% съмнение, че може да дойде да има някакви претенции и тръгнах. Под "някакви" - не бях сигурна на 100% за знаците, въпреки, че като минах, не видях да има забранителен знак за спиране, а съм спазила закона и да съм на 5 м от кръстовището.
Всъщност основно принцип ми е ако имам възможност да избегна каквато и да е комуникация с орган на реда - да го правя.,още повече, когато съм извън моя град. На улицата, на която си паркирахме колите, в едната посока бе забранено паркирането и паякът от там вдигаше САМО софийски коли. Естествено, местните си паркираха, но нито 1 път в рамките на 11 дни не видях да пипа кола, с рег. номер А.

# 14
 • Мнения: 575
За съжаление си права и още по-голямо съжаление нямаш никакъв шанс да спечелиш, ако не си "овен". Заради такива "колеги" напуснах системата преди години. И знай, че няма началник който да напише че служителят му е виновен - неписан закон! Трябва наистина от "Господари на ефира" да го снимат и тогава може да клекне. Предстои ти дълга и тежка битка, ако имаш сили да я водиш! Успех!
п.п. на първата снимка не е ясно кое е кръстовището и къде е знака, но определено този бял микробус не му е там мястото, но явно е с номер А...

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт