Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

в мечтания дом с любимите мъже...

Мнения: 156
как се прави сирене по шопски??? Praynig Praynig Praynig
Цитирай

out of space

Мнения: 7 341
Много лесно  Smile
На първо място ти трябват гюведжета. Слагаш малко олио или зехтин на дъното, отгоре по плочка сирене, по желание нарязана чушка, може и люта, но цяла, домат на шайби. Ръсваш с чубрица и малко черен пипер. Отгоре пак ръсваш малко зехтин. Печеш на 220 градуса 20 мин. После чукваш във всяко гюведже по едно яйце, пъхаш обратно във фурната до готовност.
Цитирай

София

Мнения: 1 341






Слагаш плочка сирене в гювече.
Сипваш малко разтворено с вода дом.пюре или настърган домат.
В/у него филийка от домат.
Слагаш в МВ за 2 мин.
Отгоре чукваш 1 яйце,разбъркваш малко жълтъка,
слагаш черен пипер и запичаш за още 2 мин.
Цитирай

в мечтания дом с любимите мъже...

Мнения: 156
  bouquetБлагодаря
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
И кажи после отзиви като го приготвиш!  Peace
Цитирай


Мнения: 384
Аз напоследък към сиренето и доматите прибавям кашкавал, топено, пушено сирене ... /каквото има в момента в хладилника/, малко масло и накрая едно яйце. Става много вкусно и на микровълнова, при това за по-малко от 10 мин.
Цитирай

Сливен

Мнения: 235
Към всичко описано до тук, по желание на съпружеското тяло прибавям и някакъв месен деликатес, наденица, луканка, кренвирш, суджук, както и люта чушка. Всичко това в йенско стъкло и във фурната.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 2 158
Аз го правя в йенско стъкло в микровълновата.В повечето случаи добавям и колбас макар че вече става не сирене по шопски Laughing
Цитирай


Мнения: 1 648
прибавям и някакъв месен деликатес, наденица, луканка, суджук, както и люта чушка.
Това е сирене по тракийски  Wink
Цитирай

под тепетата

Мнения: 1 893
На дъното слагам нарязан лук и малко масло ,захлупвам и задушавам в МВ-то. След това слагам домат на филийки, сиренето на плочка, пак домат, чубрица.Отново в МВ-то и след като е готово чуквам яйцето ,малко магданоз и за последно в МВ-то.
Цитирай


Мнения: 1 130
към всичко написано до тук да добавя, че аз гледам да го правя с по-безсолно сирене, та да мога спокойно да поръся с шарена сол - придава хубав нашенски аромат  Wink
Цитирай

Варна

Мнения: 592
Аз напоследък към сиренето и доматите прибавям кашкавал, топено, пушено сирене ... /каквото има в момента в хладилника/, малко масло и накрая едно яйце. Става много вкусно и на микровълнова, при това за по-малко от 10 мин.
чудесно звучи, ще опитам и аз да обогатя вкуса с други производни на сиренето
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.