Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 11 окт. 2008, 15:36 ч.

момичета помагайте

  • 1 103
  • 11
  •   1
Отговори
  • в мечтания дом с любимите мъже...
  • Мнения: 156
как се прави сирене по шопски??? Praynig Praynig Praynig

# 1
  • out of space
  • Мнения: 7 505
Много лесно  Simple Smile
На първо място ти трябват гюведжета. Слагаш малко олио или зехтин на дъното, отгоре по плочка сирене, по желание нарязана чушка, може и люта, но цяла, домат на шайби. Ръсваш с чубрица и малко черен пипер. Отгоре пак ръсваш малко зехтин. Печеш на 220 градуса 20 мин. После чукваш във всяко гюведже по едно яйце, пъхаш обратно във фурната до готовност.

# 2
  • София
  • Мнения: 1 340






Слагаш плочка сирене в гювече.
Сипваш малко разтворено с вода дом.пюре или настърган домат.
В/у него филийка от домат.
Слагаш в МВ за 2 мин.
Отгоре чукваш 1 яйце,разбъркваш малко жълтъка,
слагаш черен пипер и запичаш за още 2 мин.

# 3
  • в мечтания дом с любимите мъже...
  • Мнения: 156
  bouquetБлагодаря

# 4
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 279
И кажи после отзиви като го приготвиш!  Peace

# 5
  • Мнения: 385
Аз напоследък към сиренето и доматите прибавям кашкавал, топено, пушено сирене ... /каквото има в момента в хладилника/, малко масло и накрая едно яйце. Става много вкусно и на микровълнова, при това за по-малко от 10 мин.

# 6
  • Сливен
  • Мнения: 243
Към всичко описано до тук, по желание на съпружеското тяло прибавям и някакъв месен деликатес, наденица, луканка, кренвирш, суджук, както и люта чушка. Всичко това в йенско стъкло и във фурната.

# 7
  • Пловдив
  • Мнения: 2 158
Аз го правя в йенско стъкло в микровълновата.В повечето случаи добавям и колбас макар че вече става не сирене по шопски Laughing

# 8
  • Мнения: 1 839
прибавям и някакъв месен деликатес, наденица, луканка, суджук, както и люта чушка.
Това е сирене по тракийски  Wink

# 9
  • под тепетата
  • Мнения: 2 216
На дъното слагам нарязан лук и малко масло ,захлупвам и задушавам в МВ-то. След това слагам домат на филийки, сиренето на плочка, пак домат, чубрица.Отново в МВ-то и след като е готово чуквам яйцето ,малко магданоз и за последно в МВ-то.

# 10
  • Мнения: 1 130
към всичко написано до тук да добавя, че аз гледам да го правя с по-безсолно сирене, та да мога спокойно да поръся с шарена сол - придава хубав нашенски аромат  Wink

# 11
  • Варна
  • Мнения: 592
Аз напоследък към сиренето и доматите прибавям кашкавал, топено, пушено сирене ... /каквото има в момента в хладилника/, малко масло и накрая едно яйце. Става много вкусно и на микровълнова, при това за по-малко от 10 мин.
чудесно звучи, ще опитам и аз да обогатя вкуса с други производни на сиренето

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт