Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора


Мнения: 121
Здравейте,
Имам една торба с ябълки и круши и, за да не изгният бих искала да ги изпека на фурна.Чувала съм, че са много вкусни.Моля помогнете ми с идеи как да ги направя печени на фурна, а може ли да им сложа и малко мед, че са леко киселки.
Предварително благодаря и Ви желая слънчев и усмихнат ден.
Цитирай

Torrevieja,España

Мнения: 1 505
Да можеш да ги издълбаеш и да ги напълниш и с някаква смес от ядки и мед примерно.
Ето тук имам една рецепти4ка за круши,виж я и дано ти хареса.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=289780.0
Цитирай


Мнения: 1 445
Ябълки съм пекла - издълбавам  семките, пълня със захар и пека на умерена фурна.
Защо да не стане и с мед, вместо със захар newsm78
Цитирай

Варна

Мнения: 4 128
Аз ги правя така :
Издълбавам семките и на дъното поръсвам със смлени орехи или бадеми, после слагам захар (кафява), малко канера и отгоре тънко парченце масло.
Стават страхотни.

Може да пробваш и този "сладкиш" -
В тава слагаш малко насло и нарязани на парчета ябълки, поръсваш със захар ,канела,  а отгоре с овесени ядки. Печеш докато овесените ядки станат залтисто-червени.
Няма нужда от вода, ябълките си пускат сок.
Цитирай

Разград

Мнения: 3 028


Може да пробваш и този "сладкиш" -
В тава слагаш малко насло и нарязани на парчета ябълки, поръсваш със захар ,канела,  а отгоре с овесени ядки. Печеш докато овесените ядки станат залтисто-червени.
Няма нужда от вода, ябълките си пускат сок.

Ей това ще го опитам в най-скоро време.
Цитирай

ГОре на черешата...

Мнения: 11 205
Само да добавя - ако са по-твърди и неузрели ябълките - загъни тавата отначало с фолио - така ще се изпекат по-бързо.
Цитирай

Разград

Мнения: 3 028
Само да добавя - ако са по-твърди и неузрели ябълките - загъни тавата отначало с фолио - така ще се изпекат по-бързо.

Благодаря за съвета,ще се възползвам.  bouquet
Цитирай

край морето

Мнения: 3 623
Като ги издълбая ги пълня със захар, орехи и стафиди
Цитирай

Варна

Мнения: 1 432
Издълбани, пълнени с мед ,ядки и поръсени с канела   chef
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Издълбани, пълнени с мед ,ядки и поръсени с канела   chef
Ммммм! Супер!  Peace
Цитирай


Мнения: 2 846
Издълбани, означава само семките издълбани, нали?  newsm78
Цитирай


Мнения: 951
Да само семките се издълбават. Ето

Олинце - страхотна рецепта. Звучи много добре
Цитирай

там някъде

Мнения: 320
Аз ги пека в микровълновата   Wink беля ги, издълбавам слагам в йена поръсвам със захар и ги мятам в мировълновата стават супер  Peace
Цитирай


Мнения: 2 800
Издълбани, пълнени с мед ,ядки и поръсени с канела   chef

Така ги правя, стават разкошни.
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 436
Издълбани, пълнени с мед ,ядки и поръсени с канела   
И аз така процедирам, понякога слагам захар вместо мед, да се карамелизира.
Олинце, страхота идея ми даде, ще пробвам  Flutter
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора