Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 13 окт. 2008, 12:29 ч.

Печени ябълки

  • 20 197
  • 19
  •   1
Отговори
  • Мнения: 124
Здравейте,
Имам една торба с ябълки и круши и, за да не изгният бих искала да ги изпека на фурна.Чувала съм, че са много вкусни.Моля помогнете ми с идеи как да ги направя печени на фурна, а може ли да им сложа и малко мед, че са леко киселки.
Предварително благодаря и Ви желая слънчев и усмихнат ден.

# 1
  • Torrevieja,España
  • Мнения: 1 505
Да можеш да ги издълбаеш и да ги напълниш и с някаква смес от ядки и мед примерно.
Ето тук имам една рецепти4ка за круши,виж я и дано ти хареса.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=289780.0

# 2
  • Мнения: 1 539
Ябълки съм пекла - издълбавам  семките, пълня със захар и пека на умерена фурна.
Защо да не стане и с мед, вместо със захар newsm78

# 3
  • Между гори и планини
  • Мнения: 4 165
Аз ги правя така :
Издълбавам семките и на дъното поръсвам със смлени орехи или бадеми, после слагам захар (кафява), малко канера и отгоре тънко парченце масло.
Стават страхотни.

Може да пробваш и този "сладкиш" -
В тава слагаш малко насло и нарязани на парчета ябълки, поръсваш със захар ,канела,  а отгоре с овесени ядки. Печеш докато овесените ядки станат залтисто-червени.
Няма нужда от вода, ябълките си пускат сок.

# 4
  • Разград
  • Мнения: 3 029


Може да пробваш и този "сладкиш" -
В тава слагаш малко насло и нарязани на парчета ябълки, поръсваш със захар ,канела,  а отгоре с овесени ядки. Печеш докато овесените ядки станат залтисто-червени.
Няма нужда от вода, ябълките си пускат сок.

Ей това ще го опитам в най-скоро време.

# 5
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 441
Само да добавя - ако са по-твърди и неузрели ябълките - загъни тавата отначало с фолио - така ще се изпекат по-бързо.

# 6
  • Разград
  • Мнения: 3 029
Само да добавя - ако са по-твърди и неузрели ябълките - загъни тавата отначало с фолио - така ще се изпекат по-бързо.

Благодаря за съвета,ще се възползвам.  bouquet

# 7
  • край морето
  • Мнения: 3 623
Като ги издълбая ги пълня със захар, орехи и стафиди

# 8
  • Варна
  • Мнения: 1 432
Издълбани, пълнени с мед ,ядки и поръсени с канела   chef

# 9
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 279
Издълбани, пълнени с мед ,ядки и поръсени с канела   chef
Ммммм! Супер!  Peace

# 10
  • Мнения: 2 873
Издълбани, означава само семките издълбани, нали?  newsm78

# 11
  • Мнения: 951
Да само семките се издълбават. Ето

Олинце - страхотна рецепта. Звучи много добре

# 12
  • там някъде
  • Мнения: 320
Аз ги пека в микровълновата   Wink беля ги, издълбавам слагам в йена поръсвам със захар и ги мятам в мировълновата стават супер  Peace

# 13
  • Мнения: 2 804
Издълбани, пълнени с мед ,ядки и поръсени с канела   chef

Така ги правя, стават разкошни.

# 14
  • weltweit
  • Мнения: 6 279
Издълбани, пълнени с мед ,ядки и поръсени с канела   
И аз така процедирам, понякога слагам захар вместо мед, да се карамелизира.
Олинце, страхота идея ми даде, ще пробвам  Flutter

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт