Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 13 окт. 2008, 12:34 ч.
  • Преглеждания  799  Мнения  1  Онлайн  1
Отговори
  • тракийка съм
  • Мнения: 1 966
Здравейте!
Споделям с вас ,рецептата ми за туршия.
Много е вкусна и хрупкава
продукти:
-5 кг.камби
-5 кг. карфиол
-1,5кг. моркови
-1 връзка керевиз
-0,200 гр.сол
-0,200 гр.захар
-1 литър винен оцет

начин на приготвяне:
Карфиола се накъсва на ситни розички,камбите се режат на ивички,
морковките на колелца.Слага се солта и захарта,разбърква се добре и се оставя 24 часа на хладно.
След това се отцежда сока,прибавя се оцета и се слага да заври.Туршията се слага в буркани,залива се с марината,отгоре слагаме перце керевиз.Вари се 5 минути за капачка.
Зеленчуците остават хрупкави ,и е много вкусна.Ако разполагате с 3 литрови буркани,може да оставите камбите цели,и да ги напълните със смес от карфиол и морков.Много по-красиво е при поднасяне

Последна редакция: пн, 13 окт 2008, 18:03 от Пали

Реклама
# 1
  • Мнения: 2 829
лесна изглежда, ще я пробвам Hug

камби ,обаче няма да слагам Thinking

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт