Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 46 отговора

в сърцето на един прекрасен мъж

Мнения: 4
Здравейте, предварително се извинявам ако вече има такава тема, но търсих, а не открих. Бихте ли ми помогнали - как съхранявате сиренето в хладилника. Аз ако го държа в торбичка след около седмица е пожълтяло и започва да мирише, ако е във вода омеква много и пак се разваля. Дайте ми някакъв съвет - ще съм ви много благодарна.
Цитирай

Plovdiv

Мнения: 39
ВЪВ ВОДАТА ПРИБАВЯШ И МАЛКО СОЛ, ПРИБЛИЗИТЕЛНО 1 Ч.Л., ТАКА СИРЕНЕТО НЕ СЕ СКАПВА И СТОИ ПО-ТВЪРДО И СЪЩЕВРЕВЕННО НЕ СЕ ОБЕЗСОЛЯВА МНОГО ДО БЕЗВКУСИЕ
Цитирай

Варна

Мнения: 592
Съхранявам го в една кутия без всякаква саламура защото до ден-два се изяжда. А иначе бих те посъветвала да купуваш по-малко количество - така няма да пожълтява или омеква.
Цитирай

в сърцето на един прекрасен мъж

Мнения: 4
Благодаря ви за бързите отговори  bouquet
Цитирай


Мнения: 389
Аз си го слагам във вода.Вярно че се разпада след няколко дни,но го обезсолявам,така че нямам друг избор!
Цитирай


Мнения: 1 441
В пластмасова кутия, във вода, понеже го консумираме обезсолено,
и не, не се разпада, държала съм по седмица, без проблем.
В противен случай към водата се добавя сол, за да се получи саламура.
Цитирай

Гоце Делчев

Мнения: 1 227
В пластмасова кутия без саламура.
Цитирай

София

Мнения: 2 199
Зависи от сиренето. Опитно установих, че от време на време попадам на сирене, което може да изкара и две седмици в хладилника без да му има нещо. Това сирене е идеално като сол, твърдо е и е леко мазно. Най-често Пършевица правят такова. Иначе в повечето случаи сиренето или е прекалено меко (тогава директно го правя на баница или сирене по шопски) или е прекалено твърдо и солено (е тогава идеално се съхранява в пластмасова кутия само във вода).
Цитирай


Мнения: 2 091
и аз в пластмасова кутия само с вода, че и малката яде от него
водата сменям на 2-3 дена
преди слагах сол на око да го "държи"
Цитирай

Разград

Мнения: 3 028
Веднъж купих сирене*На баба*,400 гр в кутия,в саламура.След като свърши сиренето не изхвърлих саламурата,купувам по 400-500 гр сирене и го слагам в нея,чудесно се запазва.Почти месец е минало от тогава и саламурата си е добре.По нататък пак ще си купя от *На баба*сиренето и пак ще ползвам саламурата.
Цитирай

София

Мнения: 10 816
В пластмасова кутия. От майка ми знам, че в хладилника не се оставя нищо непокрито, защото се вмирисва. Ако сиренето е много солено, го наливам със студена вода за една нощ и след това я изхвърлям.
Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
Аз имам сирене от свекърва ми - козе.
Тя го съхранява в буркани от по литър и 700
и е с вода и морска сол.
А иначе купувам и друго краве,но малки количества и го държа в пластвасова кутия с вода и малко сол,
понеже се размеква бързо.
Цитирай

ГОре на черешата...

Мнения: 11 195
В пластмасова кутия с капак, но у нас сирене се яде много, така че никога не изсъхва и пожълтява.
Цитирай


Мнения: 2 412
В пластмасова кутия с капак. Заливам го с вода и периодично подменям, защото не мога да го ям солено.
Обаче това, което ми е найлоновата опаковка и е отворено вече веднуъж се е случвало да пожълтява.
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
В пластмасова кутия с капак, но у нас сирене се яде много, така че никога не изсъхва и пожълтява.
И у нас така!  Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 46 отговора