Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Пловдив
 • Мнения: 257
Здравейте!Синът ми е на три години и от месец вече е на детска градина.Ходи без проблеми,но........от една седмица госпожата  постоянно се оплаква от него.
Не слушал.Правел бели.Не искал да стои наказан на столчето.Сядал,но не се задържал и минута.Имал проблем с осъзнаването на вината и затова бързал да стане.
И за капак на всичко миналата седмица надраскал вратата на секцията.Цял ден не го пипнали да го изтрият за да ни покажат какво е направил.
Трябваше да отидем ние с препарати и да го изчисти,но вратата се матира.И сега всеки ден ни се казва,че трябва да измислим нещо.Тази секция била на учителката и не можело така да и повреждаме мебелите.Каза още,че така практикували.Ако счупи столче носим ново.Ако повреди нещо отиваме ние да го поправим..... Rolling Eyes

Пиша тази тема,защото ми  е интересно каква е пралтиката  в другите градини.Така ли е навсякаде?
Вашите деца бели правят ли?Само моето ли не слуша? newsm78

# 1
 • София
 • Мнения: 4 813
Редно е да се поправят нанесените щети, каквито и да са те. Във вашия случай бих потърсила подходяща апликация/пано/табло, за да се закрие повреденото място на вратата. И бих убедила детето да се извини, след като е почистило самО надрасканото (вероятно няма да успее да го почисти, но поне да се постарае).

# 2
 • София
 • Мнения: 2 437
Ами не знам...не сме се сблъсквали с подобен проблем. Но не ми се струва редно така. Би трябвало да се събират пари от всички и да се оправят нещата с общи услия. Ако градината не може да си го позволи. Така, както се събират пари за общи играчки.

Но какво трябва да се случи за да се чупят столчета от децата, например?!? Те къде ще са през това време, без контрол ли ги оставят?!? И ако столчетата са стари, останали от предишни години, какво е виновно детето, че не е имало късмет и е седнало на най-разглобеното столче  ooooh!

Но за една матирана врата...тази госпожа си плаче за разговор с директорката. Да ви го беше показала и после изчистила сама. Не е права в случая. Не познавам родител, който да са го накарали да чисти в ДГ надраскано

За останалото, мисля, че те са възпитателки и трябва да намерят подход и причината. Те са по цял ден с него, могат да установят от къде идва този проблем и да го обсъдите. В противен случай трябва да станеш част от персонала Mr. Green

# 3
 • София / Пловдив
 • Мнения: 8 067
Ако счупи столче носим ново.Ако повреди нещо отиваме ние да го поправим..... Rolling Eyes

Така сме се разбрали да практикуваме с играчките. Предполагам, че ако се случи нещо със столче или гардеробче принципът ще е същият.

Можете да опитате да оправите секцията с фолио - има богат избор от разцветки и ако се сложи добре изобщо няма да личи  Peace

# 4
 • Мнения: 4 937
Ако счупи столче носим ново.Ако повреди нещо отиваме ние да го поправим..... Rolling Eyes

Така сме се разбрали да практикуваме с играчките. Предполагам, че ако се случи нещо със столче или гардеробче принципът ще е същият.

Можете да опитате да оправите секцията с фолио - има богат избор от разцветки и ако се сложи добре изобщо няма да личи  Peace

И аз мисля, че така е правилно. И също мисля,че детето трябва да се ангажира с почистването, като превантивна мярка. Хубаво е децата да се отнасят с вещите в детската градина като към своите в къщи - с внимание и грижа.

# 5
 • Мнения: 3 673
Първо, след като госпожата е занесла собствената си секция в детската градина, би трябвало да е наясно, че няма да остане без повреди. Освен това никой не я е карал насила, предполагам да носи мебелите си от вкъщи. Най-вероятно това е някоя стара секция, която вместо да изхвърли, е занесла там.
Моят син също не може да стои на едно място, но никой не се оплаква от това, даже му се радват. Нормално е малко дете да иска да играе и да не му се седи на столчето. Освен това за какво осъзнаване на вина говорим при дете на три години newsm78. Трудно ми е да повярвам, че никое от другите деца не чупи и не поврежда. При положение, че цял ден надрасканото е стояло, без никой да го изчисти, значи не е толква проблемът в издрасканото, а в това, че не им се занимава с по-активното дете и се чудят как да стъжнят живота на родителите.
Аз лично мисля, че опитът за почистване е достатъчен, да не си е носила секциите в детската градина. Нова не би получила от мен.


# 6
 • Мнения: 1 668
Учителката къде е била, докато детето ти е драскало необезпокоявано секцията? Учителката да не си е помислила, че дете с фулмастер, оставено необезпокоявано на 3 годишна възраст ще седне кротко на столче и ще рисува пайзажи върху платно? И докога ще третират родителите като лоши деца!!!! Откъде, накъде ще триете вие нещо, за което учителката единствена има вина. Не могат да се оставят децата безпризорни и после да се чудят защо правят пакости  Shocked... Не мога да повярвам, че детето ще нанесе такива поражения от секунда невнимание - явно е оставено да твори на воля. Това за домашната секция няма да го коментирам - даде ли ви каталог с какво иска да и го замените или очаква само от намеци да се сетите  #Crazy... Това с осъзнаването на вината пък е супер! Запитайте учителката осъзнава ли своята и ако не я осъзнава защо очаква това от вашето 3 годишно дете?

# 7
 • Пловдив
 • Мнения: 257
Значи така и не стана ясно къде е била учителката през това време.Разказала е на съпругът ми(понеже той го взима),че НА ОБЯД ЛЕЛИЧКАТА ВИДЯЛА НАДРАСКАНОТО........Тя даже не го е забелязала.И решили да ни го покажат,за да видим какво е направил непослушника.Но все пак двамата с баща си отиват да го почистят.Посрещат ги учителките от другата група.И едната започва да се кара на малкия (уж на майтап),че тая секция била лично нейна и много и е скъпа.Стоят и гледат как тати трие и едва ли не му се присмиват,че чисти.Това най ме ядоса.
А за капак вчера малчо е паднал и по лицето е яко охлузен.Чак стряскащо.Никога не сме правили проблем от това.Случва се.И в яслата беше паднал,но госпожата беше любезна и обясни,че сам е паднал.Беше и кофти на жената,че ни го предава в това състояние.А тази казала :Той сам си е виновен.Много бяга,не се спира......И започнала да се оплаква как не слуша и няма чувство за вина.Така не можело да продължава....... Shocked

Последна редакция: вт, 14 окт 2008, 16:38 от cvet_i

# 8
 • Мнения: 3 845
Значи така и не стана ясно къде е била учителката през това време.Разказала е на съпругът ми(понеже той го взима),че НА ОБЯД ЛЕЛИЧКАТА ВИДЯЛА НАДРАСКАНОТО........Тя даже не го е забелязала.
Като не е видяно навреме, как е установено, че твоето дете е "злосторника", се чудя аз. Или то е набедено, щото напоследък не слуша  newsm78

# 9
 • Мнения: 798
... и така фокусът на темата става материалната страна на въпроса.
А дали не е по-важно какво изпитва детето, защо "не слуша", какво иска да изрази с това надраскване? (простете, но това дали да се поправят повредени мебели ми се струва по-различна тема от едно надраскване!) Детето по някаква причина не се чувства комфортно и трябва учители и родители заедно да се справят с проблема, като първо го потърсят. Съгласна съм, че то тряба да участва в почистването, но това е само едната страна. Може то да чувства, че е несправедливо наказано и затова да не е искало да стои. А може и наистина така да е! По-важно е първо да се погледне какво става в неговата душица, пък мебелите са все пак вещи, може на родитеска среща да се обсъждат от всички тези неща.

# 10
 • Пловдив
 • Мнения: 257
Ами изглежда  другите деца са го издали  Wink Има и по големички.А и малкия не отрича.Казва,че е драскал......И сме склонни да вярваме.

Сетих се и друго нещо,което ми направи впечатление.
Понеже правят ремонт на стаите,в които трябваше да са новите деца,групичката на малчо  така да се каже са на гости,в чужда стая.
Та сутринта докато си говорихме с госпожата едно от децата беше взело някаква играчка.И нейната реакция когато го видя беше:"Остави,мило тази играчка,че не е наша.Тя е на другата група." Rolling Eyes
Чудя се щом не могат да пипат тези играчки .......защо са им ги оставили на видно място.Да ги дразнят ли само?! newsm78

Това не е точно по темата,но наистина искам да споделя и да чуя и други мнения по въпроса.

# 11
 • Пловдив
 • Мнения: 257
лю ами да ви кажа честно мисля,че в градината се фокусира главно на материалната част.Тази сутрин отивам да говорим за ГОЛЕМИТЕ  проблеми с малкия,а учителката започна  да ме разпитва с какво мога да им помагам в градината.
" А ,ти работиш с компютър- може да ти дам да ми напишеш еди какво си(не се сещам какво беше)"
" А завършила си художествено- може да ни нарисуваш нещо"

# 12
 • Мнения: 4 187
Бих  ремонтирала повредената мебел. Не мога да си представя дори да ме подканят, би ми било адски неприятно.

# 13
 • Мнения: 550
Според мен сте направили достатъчно,нали надрасканото е изтрито,а това,че е побеляло там ,където сте чистили...дали пък въпросната госпожа да не се опита да почисти и останалата част от секцията,тогава може да се окаже ,че всъщност истинският и цвят е различен! Laughing
В нашата градина никога не е ставало въпрос за подобни проблеми,ако могат да се нарекат такива.То е като да отидеш например на ресторант или на театър,там да попаднеш на "правилният" стол и после да те накарат да си го платиш или да го поправиш newsm78

# 14
 • Мнения: 798
Цитат
мисля,че в градината се фокусира главно на материалната част
Това звучи тъжно. Но всъщност градините си имат едни бумаги с правила и ако ги издириш ще е добре. Ние миналата седмица имахме родителска среща и преди да обсъждаме как да помогнем финансово за градината първо ни обясниха кои са приоритетите при възпитанитето на децата (като четяха тези документи), какво следва да увладеят като знания, умения и навици (трите опорни педагорически точки  Laughing) по различни учебни дисциплини и т.н.
Според мен е добре да настояваш да разговаряш за проблема, така както е от гл. точка на майката. Какво е направило детето, че е наказано? Дали не го наказват прекално често и това да го фрустрира? Въобще как подхождат при възпитанието по принцип??? Може да са му забранили нещо, което то е свикнало да е разрешено вкъщи и това да го обърква (като например да пипне някоя иргачка). Може времетраенето на наказанието да е прекалено дълго за възрастта му. За доброто на детето е да решите първо този проблем, пък личното шкафче в градината е бял кахър  Joy
Моето дете много отрано не прие наказанията вкъщи. С него по друг начин общувам когато съм му ядосана. Но в градината търпи наказанията - на три и половина е напълно наясно защо му се налагат и вижда, че и на другите деца са в същия размер.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт