Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 14 окт. 2008, 11:16 ч.
  • Преглеждания  5 191  Мнения  20  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 124
Здравейте, имам около 1 кг зелени чушки (от т.н. "върхарки"), та се чудя какво да сготвя с тях. Не стават за пълнене и печене, а онзи ден пълних чушки със сирене, та приемам Вашите предложения...

Реклама
# 1
  • Мнения: 686
Такива чушки "върхарки" аз  нареждам в чиния,слагам в микровълновата  да поомекнат и после запържвам в олио само ,колкото да се понапука люспата им,а не да изгаря.
После с оцет,чесън и магданоз - стават много приятни на вкус Grinning

# 2
  • Варна
  • Мнения: 592
когато имам много чушки (особено зелени) неставащи за печене ги нарязвам на ситно в блендера и замръзявам. после като готвя слагам по малко. зелените чушки придават особне вид аромт и вкус. използвам ги най-вече за гулаш или пилешка кавърма, пиле със зеленчуци....

# 3
  • София
  • Мнения: 11 053
Ами миш-маш е първото, което се сещам. Нарежи ги на ситно и с яйца, домати и сирене направи един миш-маш набързо Heart Eyes

# 4
  • Варна
  • Мнения: 80
Вместо пълнени с яйца и сирене, можеш да направиш пай.
Просто нарязваш на дребни парченца, правиш плънката(сирене, яйца, брашно), намасляваш тавичка, и слагаш на дъното нарязаните чушки.отгоре заливаш със сместта и печеш. Става леко и вкусно.

Имам един вариант на свинско със сметана, лук и зелени пиперки, ето  и снимка:

ако искаш, ще ти напиша рецептата

# 5
  • Пловдив
  • Мнения: 2 158
когато имам много чушки (особено зелени) неставащи за печене ги нарязвам на ситно в блендера и замръзявам. после като готвя слагам по малко. зелените чушки придават особне вид аромт и вкус. използвам ги най-вече за гулаш или пилешка кавърма, пиле със зеленчуци....


 Peace и аз

# 6
  • Холандия/Хага
  • Мнения: 1 352
Аз като имам в повече ги пържа нарязани с много лук и после ги ядем като салата.

# 7
  • Мнения: 4 279
Когато имам много чушки правя мнооого миш маш Heart Eyes

# 8
  • Мнения: 395
"Лятна манджа" с домати,..любима ми е.

# 9
  • Мнения: 4 496
Пипер с мляко е първото, за което се сещам. Другото му име е "Печен пипер с млечен сос" или нещо подобно. Но аз си го знам пипер с мляко.

# 10
  • Мнения: 506
Пипер с мляко е първото, за което се сещам. Другото му име е "Печен пипер с млечен сос" или нещо подобно. Но аз си го знам пипер с мляко.
Може ли рецептата?

# 11
  • Кьолн
  • Мнения: 1 109
Мис арк и аз за това се сещам. ММ невероятно вкусно....

# 12
  • Мнения: 2 869
Изпържвам ги и ги наръсвам със сирене, малко преди да ги сваля от котлона - вкъщи страшно се харесва  Peace

# 13
  • София
  • Мнения: 5 001
Пипер с мляко е първото, за което се сещам. Другото му име е "Печен пипер с млечен сос" или нещо подобно. Но аз си го знам пипер с мляко.
Може ли рецептата?

Печеният пипер се обелва и нарязва на по-едро. В тенджера се загрява 1 к.ч. олио,слага се пипера да се "врътне" малко ,добавя се 1-2 с.л. брашно и се долива студено прясно мляко.Бърка се до желаната гъстота,посолява се на вкус и готово.

П.П. Може и първо да се запържи брашното и да се залее с прясното мляко.Д асе бърка до желаната гъстота и после да се прибави пипера.Всякак става,но е много вкусно.

# 14
  • weltweit
  • Мнения: 6 034
Ако не стават за пълнене и готвене (идея си нямам какви са тези чушки "върхарки"  Blush ) най-добре ги нарежи на дребно и замрази, както е писала Sissa. Чушката наистина придава много приятен аромат на ястията.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт