Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора


Мнения: 121
Здравейте, имам около 1 кг зелени чушки (от т.н. "върхарки"), та се чудя какво да сготвя с тях. Не стават за пълнене и печене, а онзи ден пълних чушки със сирене, та приемам Вашите предложения...
Цитирай


Мнения: 529
Такива чушки "върхарки" аз  нареждам в чиния,слагам в микровълновата  да поомекнат и после запържвам в олио само ,колкото да се понапука люспата им,а не да изгаря.
После с оцет,чесън и магданоз - стават много приятни на вкус Very Happy
Цитирай

Варна

Мнения: 592
когато имам много чушки (особено зелени) неставащи за печене ги нарязвам на ситно в блендера и замръзявам. после като готвя слагам по малко. зелените чушки придават особне вид аромт и вкус. използвам ги най-вече за гулаш или пилешка кавърма, пиле със зеленчуци....
Цитирай

София

Мнения: 10 816
Ами миш-маш е първото, което се сещам. Нарежи ги на ситно и с яйца, домати и сирене направи един миш-маш набързо Love
Цитирай

Варна

Мнения: 80
Вместо пълнени с яйца и сирене, можеш да направиш пай.
Просто нарязваш на дребни парченца, правиш плънката(сирене, яйца, брашно), намасляваш тавичка, и слагаш на дъното нарязаните чушки.отгоре заливаш със сместта и печеш. Става леко и вкусно.

Имам един вариант на свинско със сметана, лук и зелени пиперки, ето  и снимка:

ако искаш, ще ти напиша рецептата
Цитирай

Пловдив

Мнения: 2 158
когато имам много чушки (особено зелени) неставащи за печене ги нарязвам на ситно в блендера и замръзявам. после като готвя слагам по малко. зелените чушки придават особне вид аромт и вкус. използвам ги най-вече за гулаш или пилешка кавърма, пиле със зеленчуци....


 Peace и аз
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
Аз като имам в повече ги пържа нарязани с много лук и после ги ядем като салата.
Цитирай


Мнения: 4 279
Когато имам много чушки правя мнооого миш маш Love
Цитирай


Мнения: 382
"Лятна манджа" с домати,..любима ми е.
Цитирай


Мнения: 4 496
Пипер с мляко е първото, за което се сещам. Другото му име е "Печен пипер с млечен сос" или нещо подобно. Но аз си го знам пипер с мляко.
Цитирай


Мнения: 506
Пипер с мляко е първото, за което се сещам. Другото му име е "Печен пипер с млечен сос" или нещо подобно. Но аз си го знам пипер с мляко.
Може ли рецептата?
Цитирай

Кьолн

Мнения: 972
Мис арк и аз за това се сещам. ММ невероятно вкусно....
Цитирай


Мнения: 2 846
Изпържвам ги и ги наръсвам със сирене, малко преди да ги сваля от котлона - вкъщи страшно се харесва  Peace
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Пипер с мляко е първото, за което се сещам. Другото му име е "Печен пипер с млечен сос" или нещо подобно. Но аз си го знам пипер с мляко.
Може ли рецептата?

Печеният пипер се обелва и нарязва на по-едро. В тенджера се загрява 1 к.ч. олио,слага се пипера да се "врътне" малко ,добавя се 1-2 с.л. брашно и се долива студено прясно мляко.Бърка се до желаната гъстота,посолява се на вкус и готово.

П.П. Може и първо да се запържи брашното и да се залее с прясното мляко.Д асе бърка до желаната гъстота и после да се прибави пипера.Всякак става,но е много вкусно.
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 434
Ако не стават за пълнене и готвене (идея си нямам какви са тези чушки "върхарки"  Blush ) най-добре ги нарежи на дребно и замрази, както е писала Sissa. Чушката наистина придава много приятен аромат на ястията.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора