Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 44 отговора

София

Мнения: 197
Видах , че има тема за цената на кестените, но пък аз да си призная никога не съм яла и не знам как да ги приготвя в домашни условия. Моля споделете рецепти!
Цитирай

Варна

Мнения: 80
Здравей, колкото и просто да звучи.. Свари ги. Разкошни са само така!
Цитирай

Pomorie

Мнения: 170
аз искам да ги сваря в тенджерата под налягане, но незнам колко време се варят.
някой знае ли???
Цитирай

Варна

Мнения: 80
Не съм варила досега, но в обикновена се варят поне час и нещо...
Цитирай

Germany

Мнения: 3 885
Аз пък ги обичам печени Smile
Цепват се отдолу на кръст с остър нож и се нареждат в тава с цепнатото нагоре, пекат се в загрята на 200-220 градуса фурна, 20-30 мин.
Цитирай

Варна

Мнения: 80
колко вода се слага? или са натюр?
Цитирай

там някъде

Мнения: 320
Аз пък ги обичам печени Smile
Цепват се отдолу на кръст с остър нож и се нареждат в тава с цепнатото нагоре, пекат се в загрята на 200-220 градуса фурна, 20-30 мин.
Ами разбъркваш ли ги по някое време или така си ги оставяш във фурната   newsm78
Цитирай

Germany

Мнения: 3 885
Няма нужда от бъркане, остават си така с "коремчетата" нагоре...
Цитирай

София- Wien

Мнения: 2 142
Аз пък зная една уникална стара рецепта за Аристократична торта или Тортата на софиийските аристократични госпожици (то при тая, цена на кестените си е абсолютно само за аристократи)
Иначе, както са ти казали, варени са перфектни

Ще опитам да ги изпека като Biba Sparrow , благодаря за идеята!   bouquet
Цитирай

Пловдив Белащица

Мнения: 1 444
А така печени неразбрах, слага ли се вода в тавичката или без?
Цитирай

Germany

Мнения: 3 885
А така печени неразбрах, слага ли се вода в тавичката или без?
Не, иначе пак ще станат варени Wink
Пекат се като ядки, само че по-дълго, защото са по-дебели...
Цитирай

Пловдив Белащица

Мнения: 1 444
Благодаря.
Цитирай

USA

Мнения: 50
Аз ги правя така: заливам ги с вряла вода, след половин час кората им е омекнала и започвам да я махам с нож (срязва се и се обелва). Някои кестени са проядени от червеи. Червивите места се изрязват или се изхвърля целият кестен. Заливам ги с гореща вода и ги варя около час или малко повече. Пробвала съм и да ги пека (с кората), но станаха много сухи, а кората им стана много твърда и трудно се режеше. Под кората има една кожичка, която се бели след като се сварят.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
И на мен варени ми харесват повече....Инче печени ми харесват само на жар(заради "пушения вкус)
Цитирай


Мнения: 2 846
Аз също ги харесвам повече варени
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 44 отговора