Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Лазаня

  • 14 окт. 2008, 16:37 ч.
  • Преглеждания  711  Мнения  5  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 3
Трябва ми спешно рецепта за лазаня.Моята съм е изгубила някъде.Моля помогнете ми.Благодаря ви.

Реклама
# 1
  • Sofia
  • Мнения: 1 949
Аз в неделя правих за 1ви път и стаха хубава Simple Smile
С готови кори (някакви италиански)

За соса:
3-4 домата
босилек (аз ползвах пресен)
сол
колбас или кайма (аз ползвах нарязан на ситно луканков салам)
гъби (може пресни и от консерва)
зехтин
2-3 скилидки чесън

Запържваш в малко зехтин чесъна и като потъмнее го вадиш от мазнината. После слагаш колбаса (каймата) да се запържат, слагаш гъбките, като поизври водата, слагаш и настърганите домати, босилека, може и черен пипер, сол на вкус.
После в намазнена тава редуваш ред кори, ред сос, ред настърган кашкавал. И така до горе. Накрая настъргваш кашкавал. Слагаш фолио или капак за да се задуши и по някое време го махаш, за да се запече кашкавала.

На кутията на корите имаше рецепта със сос бешамел, но аз не съм му фен, така че импровизирах  Hug

# 2
# 3
  • София
  • Мнения: 3 768
Аз я правя с  всякакви кори за лазаня, слагам ги сурови, те си поемат течността от двата вида сос и винаги е много сочна и вкусна.
Между корите редувам сос бешамел и червена плънка, която приготвям от:
нарязан на ситно лук
босилек
кайма
доматен сос/пюре/нарязани наситно доматки
чаша бяло вино
Задушавам първоначално леко в много малко мазнина лука, добавям каймата и чапържвам. Добавям доматите, бялото вино и задушавам, докато повечето течност изври. Добавям босилек, черен пипер, пикантина

Редувам кори - червен сос-бял сос-кори........
Когато се изпече до полуготовност - засипвам с настърган на едро ренде кашкавал и запичам до златисто

# 4
  • Мнения: 1 736
Аз слагам сос бешамел само отдолу и най-отгоре.
Доматения сос го правя от кайма, доматено пюре, моткови, сурови гъци и чубрица.
Редувам кори, доматен сос, кори и т.н., но в средата слагам дебели парчета кашкавал.
Става невероятно вкусно.
Май не го обясних много ясно  Embarassed

# 5
  • София/Света на Диска
  • Мнения: 3 831
Правех лазаня с кайма единствено, докато бях в Италия, но там си има всички необходими продукти. Тук трябва всичко да изнамираш и не става същия вкус.
Любимата ми е с кайма и домати, но или ям в ресторант или си купувам готова. Rolling Eyes

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт