Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 3
Трябва ми спешно рецепта за лазаня.Моята съм е изгубила някъде.Моля помогнете ми.Благодаря ви.
Цитирай

Sofia

Мнения: 1 949
Аз в неделя правих за 1ви път и стаха хубава Smile
С готови кори (някакви италиански)

За соса:
3-4 домата
босилек (аз ползвах пресен)
сол
колбас или кайма (аз ползвах нарязан на ситно луканков салам)
гъби (може пресни и от консерва)
зехтин
2-3 скилидки чесън

Запържваш в малко зехтин чесъна и като потъмнее го вадиш от мазнината. После слагаш колбаса (каймата) да се запържат, слагаш гъбките, като поизври водата, слагаш и настърганите домати, босилека, може и черен пипер, сол на вкус.
После в намазнена тава редуваш ред кори, ред сос, ред настърган кашкавал. И така до горе. Накрая настъргваш кашкавал. Слагаш фолио или капак за да се задуши и по някое време го махаш, за да се запече кашкавала.

На кутията на корите имаше рецепта със сос бешамел, но аз не съм му фен, така че импровизирах  Hug
Цитирай

Германия

Мнения: 899
Заповядай

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=276232.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=281627.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=229103.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=320589.0
Цитирай

София

Мнения: 3 753
Аз я правя с  всякакви кори за лазаня, слагам ги сурови, те си поемат течността от двата вида сос и винаги е много сочна и вкусна.
Между корите редувам сос бешамел и червена плънка, която приготвям от:
нарязан на ситно лук
босилек
кайма
доматен сос/пюре/нарязани наситно доматки
чаша бяло вино
Задушавам първоначално леко в много малко мазнина лука, добавям каймата и чапържвам. Добавям доматите, бялото вино и задушавам, докато повечето течност изври. Добавям босилек, черен пипер, пикантина

Редувам кори - червен сос-бял сос-кори........
Когато се изпече до полуготовност - засипвам с настърган на едро ренде кашкавал и запичам до златисто
Цитирай


Мнения: 1 708
Аз слагам сос бешамел само отдолу и най-отгоре.
Доматения сос го правя от кайма, доматено пюре, моткови, сурови гъци и чубрица.
Редувам кори, доматен сос, кори и т.н., но в средата слагам дебели парчета кашкавал.
Става невероятно вкусно.
Май не го обясних много ясно  Embarassed
Цитирай

София/Света на Диска

Мнения: 3 831
Правех лазаня с кайма единствено, докато бях в Италия, но там си има всички необходими продукти. Тук трябва всичко да изнамираш и не става същия вкус.
Любимата ми е с кайма и домати, но или ям в ресторант или си купувам готова. Rolling Eyes
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.