Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 23 отговора


Мнения: 956
В Щатите тази подправка е доста популярна, представлява настъргана лимонова кора, изсушена и смляна смесена с едро смлян чер пипер. Скоро я открих и много ми харесва вкусът и. Ако сте я ползвали ще се радвам да получа някоя рецепта. Благодаря!
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 278
Към натрошено сирене  Peace
сиренето го натрошавам и слагам около 1 с.л. кисело мляко и бъркам да стане кремообразно. може и с масло...
слагам подправката.
после ядем с препечени филийки.

за пилешко на скара също много подхожда Peace
Цитирай

out of space

Мнения: 7 333
аз я слагам в супи, гювечи, ястия с яйца. И на мен ми е от любимите. Имам колекция от почти всички подправки продавани по магазините, друга любима ми е лук+червени чушки+къри.
Цитирай


Мнения: 2 846
Аз също я използвам много, но най-вече за пилешко месо.
Цитирай

София- Wien

Мнения: 2 142
И аз я ползвам много. Предимно за пилешко или риба
Цитирай

София

Мнения: 1 310
Аз също я ползвам тази подправка, в меса и риба, но тук е акцент и за това ти предлагам тази симпла, но много вкусна рецептичка Peace
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 434
Звучи интересно, как съм пропуснала  ooooh! Мисля че ще подхожда на всякакво месо на скара, просто добавяш в марината. Хреса ми и идеята на asyalein(както винаги  Love  Laughing ). Само да попитам софиянките, откъде си я набавят въпросната подправка?
Цитирай


Мнения: 951
Искам предварително да се извиня за въпроса, но бихте ли ми казали къде в БГ можем да открием тази подправка.
Фен съм на подправките и ме заинтригувахте. Ако ми покажете и как изглежда ще Ви бъда много благодарна  Hug
Цитирай

out of space

Мнения: 7 333
Купувам я от ужасния магазин Европа, в стандартно стъклено шишенце е, не се сещам на коя фирма обаче....
Цитирай


Мнения: 951
Erica - благодаря   bouquet
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 434
Ерика, и аз ти благодаря, Hug  ще видя обаче кога ще имам път дотам  Tired
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 278
аз си я правя... Wink

настъргвам кората на необработен лимон и добавям току-що смления пипер.
прясна е доста аромантна, правя само колкото ми трябва.

пробвала съм да правя пилешко филе на скара, като добавих и кора от лайм.
ароматът беше божествен Crazy
лаймът има леко канелен оттенък...

незнам дали подправката е типично американска (по-скоро се съмнявам), но италианският деликатесен магазин предлага дипове с тази подправка  Smile
« Последна редакция: ср, 15 окт 2008, 17:07 от asyalein »
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 434
Ох, вярно, че може да се направи, все пак е само лимонова кора и черен пипер. Това ми е по-лесно от ходенето до Европата  Mr. Green
Цитирай


Мнения: 956
Моята специално освен лимон и пипер има и нещо като вегета, но ако не можеш да си я купиш готова, идеята да си я направиш е добър вариант. Някъде четох , обаче, че кората се пече след настъргването newsm78
Цитирай


Мнения: 655
не я бях чувала,но като ходя до Пикадили ще проверя дали я има там,пък ако не -прочетох как да си я направя Wink
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 23 отговора