Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 33 отговора


Мнения: 3
Как се правят,не съм ги правила от доста време.Благодаря ви.
Цитирай

София

Мнения: 3 748
Това, което аз правя и знам, че е яйца по панагюрски:
във вряща и подсолена вода чуквам определен брой яйца и от кипенето на водата яйцата се забулват. Когато се забулят добре ги изваждам внимателно с решетъчна лъжица и ги поставям върху канапе от кисело мляко и намачкано сирене. Отгоре може да се залее със сгорещено масло, към което е добавена лъжичка червен пипер.
Цитирай

София

Мнения: 1 341






Слагаш вода със сол и оцет/лим.сок да заври и от ниско пускаш вътре яйцата.
Когато се забулят ги вадиш с решетъчна лъжица и разпределяш по чиниите.
Разбиваш к.мляко със сол,пресован чесън и ги заливаш
Разтопяваш малко кр.масло и слагаш червен пипер - с него поливаш в/у млякото.
Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
Аз моите ги пържа в тиган и с лъжичка ги забулвам ,
като от време на време ги поливам с мазнина.
Докато се пържат си приготвям в една чиния  кисело мляко и пресован чесън.
Като сложа пържените яйца върху млякото
в отделен съд запържвам масло с червен пипер и заливам яйцата със запърженото масло.
Цитирай


Мнения: 4 279
Как се правят,не съм ги правила от доста време.Благодаря ви.
аз ги правя в микровълнова
слагам вода в дълбока купа,като заври пускам яйцата и те се забулват.Ако не е вряла водата няма да стане,тогава ги мушкаш пак в микр.за малко и готово.Отделно правя соса от кисело мялко,олио,чесън,черв.пипер и сол.
Цитирай


Мнения: 483
Аз ги правя така:

Забулвам яйцата във вряща вода. Карамелизирам лук. Правя чесново кисело мляко.
Натрошавам сирене.

Редя така:

Най-отдолу слагам лукът, отгоре натрошено сирене, яйцата, заливам с киселото мляко, заливам с масло с червен пипер, поръсвам с магданоз.
Да си оближеш пръстите   chef
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Това, което аз правя и знам, че е яйца по панагюрски:
във вряща и подсолена вода чуквам определен брой яйца и от кипенето на водата яйцата се забулват. Когато се забулят добре ги изваждам внимателно с решетъчна лъжица и ги поставям върху канапе от кисело мляко и намачкано сирене. Отгоре може да се залее със сгорещено масло, към което е добавена лъжичка червен пипер.
И аз така ги приготвям,само без сиренето.Много вкусно!  Praynig
Цитирай


Мнения: 2 846
Аз изпържвам яйцата и ги мятам в кисело мляко със счукан чесън.
Отгоре запържвам малко масло с червен пипер и поливам.
Цитирай

гр.София

Мнения: 60
Слагаш вода със сол и оцет/лим.сок да заври и от ниско пускаш вътре яйцата.
Когато се забулят ги вадиш с решетъчна лъжица и разпределяш по чиниите.
Разбиваш к.мляко със сол,пресован чесън и ги заливаш
Разтопяваш малко кр.масло и слагаш червен пипер - с него поливаш в/у млякото.
Това е  и моята рецепта само при маслото аз добавям и трошички от хляб и след това червен пипер. Става много вкусно
Цитирай


Мнения: 110
Като истинска панагюрка трябва да ви кажа че рецептата е точно такава както я е дала Рени55!Приготвя се бързо и е много вкусно! Peace
Цитирай

София

Мнения: 3 268






Слагаш вода със сол и оцет/лим.сок да заври и от ниско пускаш вътре яйцата.
Когато се забулят ги вадиш с решетъчна лъжица и разпределяш по чиниите.
Разбиваш к.мляко със сол,пресован чесън и ги заливаш
Разтопяваш малко кр.масло и слагаш червен пипер - с него поливаш в/у млякото.
Точно така,но аз слагам и натрошено сирене.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 2 158
Аз също ги правя ката Рени.Супер вкусни  Party
Цитирай

София

Мнения: 1 341






Аз съм си купила една купа,в която се слага друга по-малка и с дупки - нещо като цедка,
с капак.Сипвам вътре вряща подолена и подкиселена вода,внимателно слагам вътре яйцата
и захлупвам с капака.След 10 -тина мин. те са готови и само вдигам цедката  за да се отцеди водата и сервирам по чиниите.
Цитирай

Варна

Мнения: 592
Аз ги правя като мишле, но съм доволна че се уточни истинската рецепата Hug Много ме заинтригува карамелизирания лук newsm78 някой ще поясни ли моля на непросветените, като мен?
Цитирай

София

Мнения: 4 652






Слагаш вода със сол и оцет/лим.сок да заври и от ниско пускаш вътре яйцата.
Когато се забулят ги вадиш с решетъчна лъжица и разпределяш по чиниите.
Разбиваш к.мляко със сол,пресован чесън и ги заливаш
Разтопяваш малко кр.масло и слагаш червен пипер - с него поливаш в/у млякото.
Точно така,но аз слагам и натрошено сирене.

Точно тове е и моята рецепта  Peace.

Яйцата по панагюрски НЕ са пържени, а сварени по описаният начин.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 33 отговора