Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 14 окт. 2008, 20:27 ч.
  • Преглеждания  9 267  Мнения  33  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 3
Как се правят,не съм ги правила от доста време.Благодаря ви.

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 3 763
Това, което аз правя и знам, че е яйца по панагюрски:
във вряща и подсолена вода чуквам определен брой яйца и от кипенето на водата яйцата се забулват. Когато се забулят добре ги изваждам внимателно с решетъчна лъжица и ги поставям върху канапе от кисело мляко и намачкано сирене. Отгоре може да се залее със сгорещено масло, към което е добавена лъжичка червен пипер.

# 2
  • София
  • Мнения: 1 341






Слагаш вода със сол и оцет/лим.сок да заври и от ниско пускаш вътре яйцата.
Когато се забулят ги вадиш с решетъчна лъжица и разпределяш по чиниите.
Разбиваш к.мляко със сол,пресован чесън и ги заливаш
Разтопяваш малко кр.масло и слагаш червен пипер - с него поливаш в/у млякото.

# 3
  • Габрово
  • Мнения: 3 036
Аз моите ги пържа в тиган и с лъжичка ги забулвам ,
като от време на време ги поливам с мазнина.
Докато се пържат си приготвям в една чиния  кисело мляко и пресован чесън.
Като сложа пържените яйца върху млякото
в отделен съд запържвам масло с червен пипер и заливам яйцата със запърженото масло.

# 4
  • Мнения: 4 279
Как се правят,не съм ги правила от доста време.Благодаря ви.
аз ги правя в микровълнова
слагам вода в дълбока купа,като заври пускам яйцата и те се забулват.Ако не е вряла водата няма да стане,тогава ги мушкаш пак в микр.за малко и готово.Отделно правя соса от кисело мялко,олио,чесън,черв.пипер и сол.

# 5
  • Мнения: 483
Аз ги правя така:

Забулвам яйцата във вряща вода. Карамелизирам лук. Правя чесново кисело мляко.
Натрошавам сирене.

Редя така:

Най-отдолу слагам лукът, отгоре натрошено сирене, яйцата, заливам с киселото мляко, заливам с масло с червен пипер, поръсвам с магданоз.
Да си оближеш пръстите   chef

# 6
  • София
  • Мнения: 5 001
Това, което аз правя и знам, че е яйца по панагюрски:
във вряща и подсолена вода чуквам определен брой яйца и от кипенето на водата яйцата се забулват. Когато се забулят добре ги изваждам внимателно с решетъчна лъжица и ги поставям върху канапе от кисело мляко и намачкано сирене. Отгоре може да се залее със сгорещено масло, към което е добавена лъжичка червен пипер.
И аз така ги приготвям,само без сиренето.Много вкусно!  Praynig

# 7
  • Мнения: 2 869
Аз изпържвам яйцата и ги мятам в кисело мляко със счукан чесън.
Отгоре запържвам малко масло с червен пипер и поливам.

# 8
  • гр.София
  • Мнения: 60
Слагаш вода със сол и оцет/лим.сок да заври и от ниско пускаш вътре яйцата.
Когато се забулят ги вадиш с решетъчна лъжица и разпределяш по чиниите.
Разбиваш к.мляко със сол,пресован чесън и ги заливаш
Разтопяваш малко кр.масло и слагаш червен пипер - с него поливаш в/у млякото.
Това е  и моята рецепта само при маслото аз добавям и трошички от хляб и след това червен пипер. Става много вкусно

# 9
  • Мнения: 110
Като истинска панагюрка трябва да ви кажа че рецептата е точно такава както я е дала Рени55!Приготвя се бързо и е много вкусно! Peace

# 10
  • София
  • Мнения: 3 268






Слагаш вода със сол и оцет/лим.сок да заври и от ниско пускаш вътре яйцата.
Когато се забулят ги вадиш с решетъчна лъжица и разпределяш по чиниите.
Разбиваш к.мляко със сол,пресован чесън и ги заливаш
Разтопяваш малко кр.масло и слагаш червен пипер - с него поливаш в/у млякото.
Точно така,но аз слагам и натрошено сирене.

# 11
  • Пловдив
  • Мнения: 2 158
Аз също ги правя ката Рени.Супер вкусни  Party

# 12
  • София
  • Мнения: 1 341






Аз съм си купила една купа,в която се слага друга по-малка и с дупки - нещо като цедка,
с капак.Сипвам вътре вряща подолена и подкиселена вода,внимателно слагам вътре яйцата
и захлупвам с капака.След 10 -тина мин. те са готови и само вдигам цедката  за да се отцеди водата и сервирам по чиниите.

# 13
  • Варна
  • Мнения: 592
Аз ги правя като мишле, но съм доволна че се уточни истинската рецепата Hug Много ме заинтригува карамелизирания лук newsm78 някой ще поясни ли моля на непросветените, като мен?

# 14
  • София
  • Мнения: 4 748






Слагаш вода със сол и оцет/лим.сок да заври и от ниско пускаш вътре яйцата.
Когато се забулят ги вадиш с решетъчна лъжица и разпределяш по чиниите.
Разбиваш к.мляко със сол,пресован чесън и ги заливаш
Разтопяваш малко кр.масло и слагаш червен пипер - с него поливаш в/у млякото.
Точно така,но аз слагам и натрошено сирене.

Точно тове е и моята рецепта  Peace.

Яйцата по панагюрски НЕ са пържени, а сварени по описаният начин.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт