Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора


Мнения: 487
Моля за всякакви идеи .Не ми се иска да се опъна на тигана да пържа и за това ми се ще нещо на фурна нямам идея дали въобще би станала така ? newsm78
Цитирай


Мнения: 506
Аз съм правила - овалвам ги в брашно и ги нареждам в намаслена тава и ги пека. Стават хубави, само че се залепват една за друга.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Става разбира се  Hug
 
Първи начин:
Измитата и посолена рибка се слага в намазнена тава,добавят се зърна черен пипер,дафинов лист и се заливат с доматен сос(настъргани домати или такива от консерва се слагат в тенджера или тиган да поизври течността,3-4 скилидки чесън на филийки,магданоз).Та....рибата се залива със соса и се бъта да се позапече във фурната.

Втори начин:
Измитата и посолена рибка се овалва в брашно и се слага в намазнена тавичка.Пече се.
Цитирай

София

Мнения: 1 341







Аз смесвам брашно с галета в купа с капак.Слагам част от рибата,затварям с капака и раздрусвам - така рибата се овалва сама.
Изтръсква се и се пържи или пече.
Цитирай


Мнения: 487
За колко време става ?
Цитирай

София

Мнения: 10 816
При положение, че е дребна риба не повече от 15-20 минути и то на не много висока температура.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Бързо става.Ще следиш.
Цитирай

София

Мнения: 479
Майка ми я прави осолена, оваляна в брашно и поръсена с оцет. Слага я в тавичка и я пече във фурната. Става много вкусна!  Peace
Цитирай

Пловдив

Мнения: 2 158
Овалени в брашно рибките се пекат в намаслена тава, но малко се слепват поне при мен  Peace
Цитирай

до морето

Мнения: 494
Рибите се почистват от главичките и червата, за да не горчат. Измиват се добре, подреждат плътно една до друга в тавичката. Посоляват се, слагат се зърна бахар, дафинов лист. Нарязва се  домат и лимон на шайби, които се  подреждат върху рибките. Заливат с е с малко олио и една кафена чашка вода. Пече се максимум за 30 мин на 200 градуса. Като се сервира се поръсва със ситно нарязън магданоз.
Цитирай


Мнения: 487
Благодаря ви момичета  Smile рибата стана прекрасна не ми и отне много време даже не успях и да се вмириша както обикновено става при пърженето на риба.Не се слепна , стана страхотно!
Цитирай


Мнения: 7 473
Точно имам един пакет, ще пробвам и аз във фурната Party
Цитирай


Мнения: 1 705
Осолявам и слагам в намазнена тавичка. Подреждам плътно рибките, даже малко да се застъпват. Отгоре поливам с олио и включвам фурната след като я сложа, за да изсъхне.
Става много хрупкава, като чипс  Peace . Перфектно мезенце   chef
Цитирай


Мнения: 4 358
Incognito а брашно не слагаш ли newsm78
От години правя цацата само на фурна.Измивам я, набрашнявам я, редя в намаслена тава.Може дори рибките да се застъпват.Пека в загрята фурна.
Наистина е супер мезе за бира Peace
Цитирай

Шумен

Мнения: 458
Ще ти предложа  рецепта "Гювеч от дребна риба"Най- вкусен става приготвен в глинен гювеч ,но ако нямате може и в иена или друга тавичка.
Дребната риба в случая цаца се изчиства/в противен случай горчи/ , измива се добре,посолява се /ако е прясна/ и се слага в съда,в който ще се пече.На 1 кг. риба се прибавят 1 ч.ч олио, 1 ч.ч бяло вино/вместо вино може 4-5 с.л ябълков оцет и 1/2 ч.ч вода/,5-6 скилидки чесън ситно нарязани,2-3 глави лук,нарязан на филийки,1 връзка ситно нарязан магданоз,1-2 дафинови листа и няколко зърна черен пипер.Гювечът се пече в умерена фурна.
Най вкусен е поднесен студен.

Друг вид гювеч се приготвя без лук ,с домати.

РИБАРСКИ ГЮВЕЧ

В гювеча  се нарязват  2-3 скилидки чесън, 2-3 моркова също на колелца,1  малка глава целина- на дребни кубчета,2-3 домата,обелени и нарязани /може и от консерва/.Слагат се даф. лист,чер пипер,бахар и около 700гр. дребна риба.Посолява се всичко,обърква се,полива се с 1 каф. бяло вино и се слагат няколко резена лимон.Залива се с мазнина и пече гювеча в средно силна фурна.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора