Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 3 230
Момичета, колебая се дали да преместя сина ми, който е ходил 3 седмици на ясла в градина по второ желание, в градината по първо желание, където вече е наш ред за приемане. Моля да споделите как се е отразявало на децата ви подобно преместване!

# 1
 • София
 • Мнения: 1 344
Аз преместих дъщеря ми от градина в която беше 2 седмици и половина в нова. В нашия случай утежняващо вината обстоятелство беше, че преди това беше 2 години в ясла в същата градина и част от новата група бяха и децата от яслата. Но говорих защо е по-хубаво,  че ще има нови гспожи, нови приятели, че ще научи много нови неща. Обясних й как ще я вземам по-рано и че вместо да седи в градината ще изкарва повече време с мен докато прекосяваме половин София. Казах й, че татко й е бил в същата градина и тя сигурно ще спи в неговото легло. И каквото още успях да измисля. След два дни обработка като я закарах за последно в старата ми се накара защо не я водя в новата градина. Въпреки това има моменти, когато иска да отиде при старите си приятели, но като цяло се адаптира много добре в новата градина.

Говори му, много му говори. Децата са много по-адаптивни от нас, възрааастните и не приемат нещата толкова трагично като нас. Това, че ти страдаш за переместването в никакъв случай не означава, че и детето ти страда!

Пожелавам ти успех! Hug

# 2
 • Мнения: 2 950
Точно така: много говорене.
Йоана беше на ясла две години в едно ОДЗ, сега ходи в нова градина. Около 1000 пъти обясних, че в старата градина остават само бебета и малки деца, пък тя е вече кака и трябва да ходи в градина с големи деца. Тя все иска да е голяма и това подейства. Всеки път "подскачах" от радост като говорех за новата градина - двор, стая, играчки, госпожи и т.н. Тя бързо свикна с идеята, че новата градина е по-хубава и сега нямаме проблеми, дори казва, че е по-хубаво, отколкото в старата.
Успех! Hug

# 3
 • Мнения: 3 230
Благодаря, момичета! Проблема е в баща му, който е против преместването от страх как ще му се отрази на детето. Пролетта ходи 3 дни на една само ясла и доста ревеше и баща му много зле го понесе, защото той го водеше. Спряхме го, защото ни приеха в ОДЗ-то. Сега се страхува пак да не плаче и да не се травмира!
Още не съм говорила с детето, защото то първо бащата трябва да преборя. Но нямам много време - в събота е класирането.

# 4
 • София
 • Мнения: 6 980
... Сега се страхува пак да не плаче и да не се травмира!

Бащата или сина да не се травмира?  newsm78 /шегувам се/

Ако вие сте настроени спокойно и детето ще е спокойно, притесненията на родителите се усещат от децата им.
успех  Peace

# 5
 • София
 • Мнения: 1 344
Вени, опитай се да говориш с бащата. Както писах и по-горе ние приемаме нещата много по-тежко от децата. А те най-често плачат за да ни манипулират.

# 6
 • Gabrowo->Sofia
 • Мнения: 1 432
Ние местихме сина ми от една ясла в друга. Преместването не оказа абсолютно никакво влияние на детето. От първия ден беше абсолютно спокоен на новото място, сякаш винаги там е бил. Аз също много се притеснявах, защото свикването в първата ясла беше доста дълго и трудно.

# 7
 • Мнения: 456
Аз съм местила моята два пъти.
Първи - от яслата / плака месец и половина ежедневно/ я спрях, почина си две години и я пуснах на градина. Градината беше прекрасна, детето се адаптира за около три дни, мина се само с лек хленч и не съм имала никакви проблеми. Изкара там една година.
Втори път - преместих я в друга градина, без пауза както имаше между яслата и детската. Градината, обаче, беше и все още е по- лоша от първата... Като условия/ на един латекс и балатум е/, като отношение и като учебен процес. Тук адаптацията трая месец и половина. Детето, вече на 4,5 години си искаше старата градина и другарчета. Сутрин плачеше, вечер плачеше вкъщи. Беше много тежко. Свикна. Сега започва втора учебна година там, нямам особен избор. Ходи, има приятелчета, весела е, но не е възхищението и атмосферата, усещането, което й даваше старата детска.
Така че мисля, че ако местенето е от по- хубаво на по- лошо място е доста по- трудно. Помисли си и ви желая успех Hug
 

# 8
 • Мнения: 9 990
Децата са си адаптивни...повече от нас даже, споко.Местила съм голямата.Внедрих я даже на сформирана вече група, сработена, създадени бяха и групички приятелства и моето момиче трябваше да намери мястото си самичко.Справи се.А на 2-3 седмици дете-ще се справи още по-лесно.Моето остави приятели, любима госпожа, до ден днешен я споменава, а беше малка.И създаде Нови.Любими госпожи и Нови приятелства. Grinning

# 9
 • Върху лъчите на Слънцето.
 • Мнения: 1 671
Вени* , може би точно сега е момента, защото все още се адаптира и не е свикнал напъно и с обстановкете и с персонала. Може пък на новото място да му хареса повече! Защо не използваш нещо от сорта, че в старата ясла дядо Коледа не ходи да дава подъръци на децата, защото й е запушен комина,а в новата ходи?

# 10
 • Мнения: 1 322
И аз местих моите деца това лято.Преместихме се в друг квартал и нямаше как да останат в старата градина(за съжаление)Новата градина е в пъти по-добра като база и условия,но пресоналът е един такъв....Ходят децата,първо бяха в сборна група,сега вече са в тяхната си група,но на мене нещо не ми е спокойно.Мъчи ме носталгия по старата градина и госпожите там Sad

# 11
 • Мнения: 3 230
Таткото пък взел че преспал и премислил. Снощи беше доста по-благосклонен. Явно му е дошло като гръм от ясно небе като разбра, че нещата изведнъж се задвижиха в другата градина. Бяхме 4 чакащ и немислех, че някой ще се откаже! Защо си записват хората децата се питам като нямат намерение да ги пускат и само задържат местата?

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт