Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Cтраната на лалетата...
 • Мнения: 7 914
ДИЕТА ЗА ИДЕАЛНО ТЕГЛО И ОТЛИЧНО ЗДРАВЕ

стартираме така:
 


финишираме така:

Целта на диетата не е само намаляване на килограмите, а също промяна на обменните процеси в организма, тъй като в края на диетата задържаме килограмите, които сме постигнали в края на диетата.Ако диетата се прекъсне не се получава желания резултат.


Защо тази диета е много добра?

• продължителността й е 90 дни и в това време може да се отслабне от 18 до 25 кг.
• по количество може да се храните нормално, но трябва да знаете, че идеални са резултатите при по-малко количество храна.
• диетата не е тежка за издържане,важно е само да следвате комбинацията между храните и правилно да заменяте дните.


Хора с повишено кръвно налягане, няколко седмици след започване на диетата спират да употребяват лекрства за високо кръвно.

Ако килограмите ви първите 10 дни не намалеят, не се отказвайте в никакъв случай и не изгубвайте вяра и воля.Продължавайте диетата до края на,тъй като е възможно в един момент да свалите наведнъж 5 кг.

Диетата продължава 90 дни и само 90 дни.След като приключите е необходима 90 дни почивка.След този отдих можете да повторите още веднъж.

Закусва се задължително само плодове(през 90 дневната диета и също по време на 90 дневната почивка), защото от тях организма черпи плодова захар,необходима за нервната система!


ЦИКЛИ НА ХРАНЕНЕ

Тялото е уредена система, която изисква уреден и хармоничен начин на хранене.Изследванията показват,че човешкият метаболизъм има 3 цикъла:
• 4.00 до 12.00 ч.-цикъл на чистене на организма
• 12.00 до 20.00-цикъл на хранене
• 20.00 до 4.00-храносмилателен цикъл

ЦИКЪЛ НА ЧИСТЕНЕ НА ОРГАНИЗМА(4.00-12.00)


По време на този цикъл се консумира минимално количество храна(задължително плодове) и се пие по-голямо количество вода, чай или ниско калорични напитки.По време на диетата се закусва само с плодове!

ЦИКЪЛ НА ХРАНЕНЕ(12.00-20.00)

По време на този цикъл се храним неограничено.Тук не е важно колко количество ще консумираме, а как ще консумираме храната и е задължително да спазваме времетраенето между отделните хранения.
При белтъчния ден между отделните хранения трябва да има 4 часа.В деня за бобови растения и варива,както и през въглехидратния ден-2 часа.
По време на плодовия ден е необходимо да се консумират повече плодове, но трябва да се знае, че един вид плод се смята за едно хранене.Между отделните хранения може да има от 1 до 2 часа.


ХРАНОСМИЛАТЕЛЕН ЦИКЪЛ(20.00-4.00)

По време на този цикъл се храносмила и усвоява храната, затова е необходимо да не се яде нищо.Ако не можете да издържите и сте много гладни вземете си някакъв плод или чаша вода, може и чай без захар.


ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ НА ДНИТЕ ЗА ХРАНЕНЕ

Тези дни са най-важния елемент от диетата.Спазването на редът, по който трябва да се храним, както и правилната комбинация между храните ще доведат до отлични резултати.
Диетата се състои от 4 дни редовно хранене и един ден (воден) на всеки 29-ти ден.Тази диета се започва винаги с белтъчен ден, продължава с бобовия ден,въглехидратен и завършва с плодов.
Този цикъл се повтаря до 29-ия ден, когато се пие само вода.


......................................
ДЕН 1-БЕЛТЪЧЕН ДЕН

Кои храни спадат към белтъчини:

МЕСО,СИРЕНЕ,КАШКАВАЛ,ЯЙЦА,МЛЯКО И МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ,СПАНАК,РЯПА,СОЯ И СОЙНИ ПРОДУКТИ,ЗЕЛЕ,ДОМАТИ,ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО,КАРФИОЛ...

Белтъчните са големи молекули, изградени от амино-киселини.Амино-киселините се съдържат в храните от растителен и животински произход.8 от амино-киселините нашето тяло не може да произвежда и затова тях ние трябва да получаваме от храната,която консумираме.Белтъчните са необходими за поддържане на растежа, тъй като всъщност от тях е изградено нашето тяло(коса,нокти,мускули и т.н.).Необходими са също за много други важни процеси в организма.

ПРИМЕРНО МЕНЮ:

ЗАКУСКА:За закуска се консумира само един вид плод(2 ябълки,2 портокала,2 праскови,2 мандарини,2 круши, диня, пъпеш, купичка ягоди, малини и т.н.).

Много важно е да се знае:НИКОГА НЕ СМЕСВАЙТЕ ПЛОДОВЕ ОТ РАЗЛИЧЕН ВИД.

ОБЯД:За обяд консумираме белтъчни.Примери:
1. Две печени пържоли(свински,пилешки,говежди).Може риба или морски животни(калмари,миди,раци и др.).Към това прибавяте филия хляб и зеленчуци(може задушени-моркови,карфиол,зеле,чушки и др.или неограничено количество салата(домати,краставици,чушки,зелена салата, може и шопска.
В салатата не слагайте фасул,царевица или грах, защото тези продукти спадат към варивата и се консумират през втория ден.

2.2-3 по големи парчета сирене или кашкавал(може и паниран), филия хляб, салата, вода.

3.2-3 кисели млека, хляб, салата, вода.

4.2-3 яйца варени, на очи или бъркани със сирене, салата или задушени зеленчуци, хляб,вода.

Накрая след всяко хранене се пие бульон от различни супи(зеленчукова, гъбена, пилешка и др.,но без фиде или др. тестени неща в нея.

ВЕЧЕРЯ:За вечеря консумирайте това,което е било за обяд,но задължително само половината от количеството.ТОВА Е МНОГО ВАЖНО.

ДЕН 2-БОБОВИ ХРАНИ И ВАРИВА:

Кои продукти спадат тук:

ОРИЗ, ЗРЯЛ БОБ, ЗЕЛЕН БОБ, ГРАХ, СОЯ, ЦАРЕВИЦА, ЛЕЩА, КАРТОФИ...

ПРИМЕРНО МЕНЮ:

ЗАКУСКА:ПЛОДОВЕ.Не смесвайте плодовете!
ОБЯД:За обяд консумирайте варива.Примери:

1. Готвен зрял боб без месо + всички видове зеленчуци, хляб и неограничено количество салата.
2. Яхния от картофи или печени на фурна с подправки, хляб и зеленчуци(неограничено).
3. Яхния от ориз, може и варен с подправки, салата, хляб, вода.
4. Грах или леща( без яйца или др. белтъчни ) с подправки, салата, вода и хляб.

ВЕЧЕРЯ:Консумирате само половината от това, което е било за обяд.

ВАЖНО:На ориза, картофите, фасула, граха и лещата се слагат сол и всички подправки на вкус.Подправките трябва да се употребяват, тъй като са необходими за организма.

ДЕН 3-ВЪГЛЕХИДРАТЕН

Кои продукти спадат под въглехидратни:ЗАХАР,ТЕСТЕНИ ИЗДЕЛИЯ И СПАГЕТИ,ПИЦА,СЛАДКИШИ...

Въглехидратите са извор на енергия за организма,подобряват умствената работа и стабилизират централната нервна система.Ако консумираме повече въглехидрати,отколкото тялото може да преработи в глюкоза и гликоген,те се натрупват в масни депа.Делят се на:Монозахариди, Дизахариди и Монозахариди.
Тъй като въглехидратите са най-много виновни за нашите килограми,през този ден е необходимо да се придържаме строго и да избираме правилната въглехидратна комбинация.
В нашата диета спадат следните въглехидрати:
ПИЦА СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ ИЛИ ПЛОДОВЕ(БЕЗ БЕЛТЪЧНИ), СПАГЕТИ С ДОМАТЕН СОС,КЕТЧУП ИЛИ СОС ОТ ГЪБИ. В СОСОВЕТЕ НЕ СЕ СЛАГА МЕСО ИЛИ ДР.БЕЛТЪЧНИ. МОГАТ ДА СЕ КОНСУМИРАТ СЪЩО И ТОРТИ,КАКТО И СОЛЕНИ СЛАДКИШИ,А СЪЩО ТАКА И СЛАДОЛЕД.
ПРИМЕРНО МЕНЮ:
ОБЯД:

1. Пица със зеленчуци и подправки (може и с плодове), вода
2. Солен сладкиш с големината на пица, вода
3. Спагети със зеленчукови сосове,кетчуп или сос от гъби без месо.

ВЕЧЕРЯ:

СЛАДКИШИ!Малко количество.

ПРИМЕРИ:

1. Две парчета торта по ваше желание.
2. 3-4 парчета сладкиш.
3. 3 топки сладолед.

На края е задължително 1-2 парчета шоколад!

допълнение : желателно е следкишите да са без млечни продукти.Сладкиши - сухи, без мляко, само яйца, захар и брашно. Желателно черно. И евентуално плод и ядки.
Хапват или 2-3 парченца сладкиш, или 2-3 някакви сладки, или 3 топки сладолед. И накрая - блокче шоколад


ЗАКУСКА:ПЛОДОВЕ.Не смесвайте плодовете!

ДЕН 4-ПЛОДОВ ДЕН

Яде се само плодове. Те съдържат много витамини и енергия,затова вие ще се чувствате много добре, а също така ще се предпазите от многобройните заразни болести.Много скоро плодовият ден ще стане ваш любим ден в дневния цикъл.
допълнение: плодовете в плодовия ден, могат да се ядат както сурови, така и печени (печени ябълки, печен микс). Разрешени са и сухите плодове - може както са сухи, може и накиснати във вода от вечерта. Разрешени са и компотите - желателно без захар и разредени
В плодовия могат да се хапват смесено с плодовете (например за обяд - плодова салата, поръсена със счукани или смлени орехи, бадеми), а могат и самостоятелно (за следобедна закуска - 1 лъжица семки и чай). Важното е, да не са солени и пържени.

За този ден също важи правилото да не смесвате плодовете по време на едно хранене!За закуска-един вид плод,за обяд-друг вид,за вечеря-трети вид
29 ДЕН-ВОДЕН ДЕН
ТОЗИ ДЕН Е СЛЕД ПЛОДОВИЯ ДЕН,ВСЕКИ 29-ТИ ДЕН ОТ НАЧАЛОТО НА ДИЕТАТА.ВСЪЩНОСТ ЩЕ ИМАТЕ 3 ВОДНИ ДНИ ПО ВРЕМЕ НА ЦЯЛАТА ДИЕТА-90 ДНИ.ВОДНИЯТ ДЕН Е НАЙ-ТЕЖЪК, НО НЕГОВИЯ ПОЛОЖИТЕЛЕН ЕФЕКТ ЩЕ ЧУВСТВАТЕ ПОНЕ ДВЕ СЕДМИЦИ.СЛЕД ВОДНИЯ ДЕН МОЖЕ ДА ОТСЛАБНЕТЕ ОТ 1,5 ДО 2 КГ.


ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПРАВИЛА,КОИТО ТРЯБВА ДА СПАЗВАМЕ ПРИ ДИЕТАТА:
1. Стриктно трябва да се спазва последователността на дните-белтъчен ден,ден за варива,въглехидратен ден и плодов ден
2. Преди започването на диетата си измерете кръвното налягане и поне един път месечно го проверявайте
3. Диетата е отлична за хора с високо кръвно налягане,но ако приемате таблетки за високо кръвно,не ги спирайте без съвета на личния лекар
4. За приготвяне на храната използвайте предимно маслиново масло и подправки
5. Спазвайте часовете между храненията.Ако в определено време много огладнеете изяжте един плод или изпийте чаша вода или плодов сок
6. Когато пиете свеж плодов сок, знайте, че той замества едно хранене
7. Абсолютно е забранено пиенето на газирани напитки
8. Кафето и чаят се пият без захар
9. По време на хранене не пийте вода или чай, защото раздразвате храносмилателнате сокове и по този начин пречите на правилното разграждане на храната.Вода или чай пийте половин час след хранене
10. Никога не пийте мляко между храненията, защото се счита за едно самостоятелно хранене.
11. Внимавайте да не употребявате голямо количество сол
12. По време на диетата не забравяйте повече да са движете, защото движението е здраве!
13. Ядките могат да се ядат и в плодовия, и във въглехидратния ден - но сурови!!!

забележка:

Нека не ви подлъгва количеството храна , което е определено за деня, понеже това си е диета и идва момент, в който като всеки диетичен режим дотежава!

кърмачки , прочетете първо специалния коментар за диетата и кърменето в "допълнителни съвети и коментари"


Рецепти подходящи за "90 дневна диета"
ДЕН 1-БЕЛТЪЧЕН ДЕН
ДЕН 2-БОБОВИ ХРАНИ И ВАРИВА
ДЕН 3-ВЪГЛЕХИДРАТЕН

нашата табличка


всички рецепти и съвети са сборни, така че не претендираме за авторките права


# 1
 • Испания и Стара Загора
 • Мнения: 1 036
запис в новата тема.Аз съм първа!

# 2
 • Русе
 • Мнения: 102
Ау Аничка изпреварила си ме, пупу втора в новата тема. Момичета пожелавам повече свалени килограми. Довечера ще пиша повечко, че сега са ме налегнали стипендиите.  Hug

# 3
 • Мнения: 188
Хайде и аз в новата!
Повечко минусчета за всички!

# 4
 • Варна
 • Мнения: 47
Здравейте фиданки Hug честита темичка на всички  bouquet пожелавам ви много смъкнати кг придрожени с още повече усмивки Hug да има да се хвалим на финала  bouquet  bouquet

# 5
 • в сърцето на моето Слънце
 • Мнения: 708
Я къде сте се скрили всички!
Аз съм малко болнава, даже днес си взех 3 дни болнични. Не е нещо сериозно, но се чувствам уморена. Иначе съм режимна, като се изключат 2 филийки типов хляб, които си хапнах с лещата за обяд.
  lovekiss на всички!

# 6
 • София
 • Мнения: 19
Ето ме и мен. Днес съм на две ябълки и ще вечерям банан. А от утре отново ставам стриктна и започвам да ям каквото  на обяд такова и за вечеря. И ще видим килата мен или аз тях  #2gunfire

# 7
 • Русе
 • Мнения: 102
Добър вечер стройни девойки. Изкъпана и по пижама  съм се паркирала пред любимия си сайт и си ви чета. Та днес мина добре, на работа кафе + сока Дерби / много ми хареса взех си кайсия /, но вечерта си хапнах, ще видим кой на кого ще се хили утре сутринта, Аз ли на Кантара, или Кантара на Мен  Laughing, но утре идва плодов ден и го замислям през деня да е ябълки, а вечерта от домашното грозденце.
Ей Drunvi с нетърпение си чакам въглехидратните дни, защото си обожавам Миражките и една кутия си хапвам сама без проблем на работа  Embarassed
Ani как мина плодовия, издържа ли?
Stelxen мила какво става, разбрах че си болничка, то и в училище доста колеги са болни, а децата се радват че друга я няма.
zchi  как си душа, как мина днешния ти ден?
jenq20 добре дошла, май не съм те посрещнала затова ме извини  Embarassed
irinka28 при теб как вървят нещата, с нещо да се похвалиш?
Ей valentinche  нещо ти загубих дирите, при теб какво става, разкажи малко липсваш.
ninochka ако се притесняваш много за бебока, по - добре започни след като приключиш с кърменето, или пък послушай звездичка, тя е по - наясно с нещата и си е дала мнението.
Emili ти да не работиш в училище, да не си от непедагогическия персонал, ако не е тайна де. А относно сока Дерби какво да ти кажа, има няма захар доста ми хареса и ме насища, така цял ден на работа изкарах с малко по - малко от литър сок Дерби - кайсия /шишето е 1,250 но почерпих и колежките в стаята /. Та специално за теб преписах съдържанието от етикета на сока: вода, сок от кайсия 50%, захар и/или глюкозо фруктозен сироп, стабилизатор пектин, аромати подкиселител лимонена киселина. Без консерванти. Асептично бутилиране.
Вчера колежката ми даде една рецепта за едни пастички и си мисля във въглехидратния си ден, който се пада неделя да си ги спретна, ако естественно не ми мине черна котка пътя Simple Smile
Хайде момичета, аз предавам щафетата на Drunvi тя си знае сутришното задължение с кафенцето.
 Hug Hug Hug на всички, които съм пропуснала да спомена, както и  Hug на всички които споменах в поста си.
До утре.

# 8
 • Мнения: 336
Здравейте, момичета!

Приемате ли още една кандитат - фиданка?
Поставила съм си за цел да сваля 10 кг, които понатрупах през бременността. Надявам се да имам сили да успея.
Започнах от понеделник. Днес бях на макарони. Утре за плодовия съм си приготвила ябълки.

# 9
 • Мнения: 72
Извинете , че ви се бъркам в темета- не съм на този режим! Но ми е интересно , от този "въглехидратен" ден( пици, спагети,и т.н.) не ви ли се съсипва цялата работа? И горе долу ( средно) колко кг сваляте за седмица ?

# 10
 • Русе
 • Мнения: 102
MeryLu добре дошла, разбира се че ще те приемем с най - голямо удоволствие. тук при нас е доста приятно, уютно и весело, ще се увериш сама.
Лили -  Miki специално при мен и Drunvi това е денят, в който сваляме. Относително е, но след този ден идва плодовия, който уравновесява нещата. Но пак казвам всичко е до организма на човека, аз примерно в белтъчен и бобов качвам леко и най - вече в деня на варивата. А ти спазваш ли по - принцип някакъв режим?

# 11
 • Мнения: 72
да, спазвам по една книга "ултраметаболизъм" - препоръчвам я с две ръце, тя е здравословно хранене  и мога да ям и белтъчини, и плодове и зеленчуци и така на татък за това си помислих да го съчетая с нещо защото последните кг ги свалям много бавно и исках малко да ускоря нещата.... но тези пици.....бискивтки ит.н.....и още едно въпросче защо въпросния ден сте го скръстили въглехидратен - и плодовете и зеленчуците  са въглех.
но мога да го направя и 3-тия ден да хапвам мед и шоколад над 70 % какао - те са здравословни ! Simple Smile

# 12
 • Враца
 • Мнения: 484
Здравейте на всички!!! Hug
Ние почти цял ден бяхме по разходки и после готвих за домочадието.
Аз си хапнах малко от днешния ориз и една малка филийка хляб(на опаковката пише,че е без брашно) и малко салата,че се чувствах уморена и малко ми трепериха краката.Иначе кантара не ме обича днес  #2gunfire,не съм мръднала от 55 кг,но от два дни не съм посещавала едното място,иначе половинката каза,че част от дупето ми го няма  Joy Joy
Утре продължавам,даже мисля да не се качвам няколко дни на кантара-и аз ще му се сърдя  Wink Така след няколко дни ще си направя подарък  Joy

Лека вечер и утре многооо да се хвалите!!!  bouquet Hug Hug

# 13
 • Мнения: 49
здравейте,момичета.скоро ми я дадоха тази диета и аз искам да я почвам,но имам проблем.
през другите дни смятам,че ще се справя,но по коледа и нова година няма да издържа и ще наруша диетата.та питането ми е ще стопирам ли нещата тогава.ако има някой съгрешил да сподели.предварително,много благодаря.

# 14
 • Испания и Стара Загора
 • Мнения: 1 036
MeryLu,kikii добре дошли и дано ви хареса при нас. Hug
Лили-Miki вярно е,че във плодовете и зеленчуците има въглехидрати,но в тестените храни,пиците и сладкишите те са най-много.За това деня се казва "въглехидратен".И точно той раздвижва метаболизма.Относно килограмите-зависи колко искаш да свалиш.В началото се свалят най-лесно.Първия месец аз свалих 6кг,но сестра ми свали 10кг.Всичко е индивидуално.Но най-хубавото е ,че след като свършиш диетата,не се качват свалените кг. Peace
 irinka28 и аз мисля,да започна по-рядко да се качвам на кантара.Може би само след водния ден. newsm78
elinor80 искам снимка на пастичките Heart Eyes
На всички лека вечер и много  Hug Hug

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт