Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 29 отговора

София

Мнения: 125
Момичета, моля за помощ.Имам 2 огромни плика с пресни гъби Сърнели, но понеже не съм фен на гъбите само мъжлето е, та си нямам и идея как да ги приготвя /освен пържени в масло/.
Ако могат да се консервират в буркан, то как да стане това чудо? newsm78
Цитирай

София

Мнения: 3 268
Гъбите Сърнели стават страхотно панирани.Напрово все едно шницели ядеш.Панират се по най обикновения начин ,топват се б брашно и после в яйце и се пържат в сгорещено олио.Стават страхотни,но трябва да ги ядете топли.
Цитирай

"горееееее,горееее"

Мнения: 220
Гъбите Сърнели стават страхотно панирани.Напрово все едно шницели ядеш.Панират се по най обикновения начин ,топват се б брашно и после в яйце и се пържат в сгорещено олио.Стават страхотни,но трябва да ги ядете топли.
И аз ги приготвям по този начин само, че предварително ги бланширам в подсолена вода. Ако са ми много след като ги бланширам ги замразявам и после панирам.
Цитирай

София

Мнения: 3 268
Да,забравих да кажа,че и аз ги бланширам за няколко минути.
В буркан не стават хубави,разваля им се вкуса.
Цитирай


Мнения: 506
Ако са полуотворени, се нареждат в намаслена тавичка и във всяка гъба се слага по парченце масло и малко черен пипер и се пекат във фурната.
Цитирай

София

Мнения: 125
Момичета златни сте ми Hug
Не бях се сетила за панирани сърнелки, но утре това ще приготвя в къщи.А останалите ще бланширам и право във фризера Wink
А някаква салатка от гъбки да се сещата, тип трушия в смисъл с оцет и т.н.
Цитирай

София

Мнения: 1 651
Нарязваш ги на парчета, както ти си прецениш, и ги задушаваш в масло. Като им изври водичката и се позапържат леко се свалят от огъня. Слагаш счукан чесън, сол, черен пипер и оцет на вкус. Аз лично слагам и копър. Страхотно мезе. В къщи много го обичаме  Peace
Цитирай

Варна.....

Мнения: 1 684
ОООх, изтекоха ми лигите......
Като ги бланшираш, сложи и маалко лимонтозу във водата/ освен сол, разбира се/.
Майка ги бланшираше и в буркан, но не съм сигурна колко точно време ги вареше. Но тогава нямаше фризер, така че смело ги мятай там.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Гъбите Сърнели стават страхотно панирани.Напрово все едно шницели ядеш.Панират се по най обикновения начин ,топват се б брашно и после в яйце и се пържат в сгорещено олио.Стават страхотни,но трябва да ги ядете топли.
И аз правих такива онзи ден(собственоръчно брани бяха...)....Даже без бланширане ...Направо топих в брашно и яйце и в тигана....Ммммм.....
Цитирай


Мнения: 506
Мариновани гъби в буркани

Гъбите се бланшират и се прецеждат от водата. Овкусяват се със сол, оцет и олио на вкус, слага се нарязан чесън, може и нарязани на кръгчета моркови, зърна черен пипер и бахар и няколко дафинови листа. Оставят се да постоят 2-3 часа, да си поемат подправките, като се разбъркват от време на време и се сипват в бурканчета, като се притискат много добре, да няма въздух. Бурканите се варят задължително поне 2 часа.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Хайде и от мен....

Гъби в буркан

Гъбите се бланшират,слагат се по бурканите(от мармалад).На всеки буркан се слага по 1/2 ч.л. сол и се долива от водата където са бланширани.Затварят се с капачки и се стерилизират 50 мин.
Цитирай

софия

Мнения: 2 140
Сърнелите панирани са много вкусни. Peace
Цитирай

Germany

Мнения: 642
Хайде и аз да дам една по-различна идея. Нарязваш сърнелките и запържваш в олио или масълце докато поизври водата. Изваждаш гъбите и запържваш една голяма глава лук и ако обичаш малко ориз, след това добавяш и малко доматки и връщаш гъбите, ако си сложила ориз се добавя и малко водичка или бяло вино, черен пипер, да се задушава докато се посгъсти, става страхотна кавърма!
Цитирай


Мнения: 2 846
И аз съм ЗА панираните Сърнели  Peace
Цитирай

малкия йеросалим

Мнения: 561
аз ги правя по простичък,но вкусен начин.измивам ги,посолявам и направо на котлона с малко масълце вътре.става страхото Love
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 29 отговора