Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 16 окт. 2008, 16:45 ч.

93 ОДЗ Красно село

 • 4 314
 • 55
 •   1
Отговори
 • Мнения: 8
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=296447

Скъпи мами, за пореден път наблюдаваме един абсурд в нашата "мила родина". Паркингите и колите се оказват по-важни от децата! . Как може децата да вдигат повече шум от автомобилите, при положение, че те излизат само в хубавото време за по 1-2 часа на ден...Какви са тези хора, на които децата им пречат?
Моето дете е в тази детска градина от 3 години и съм много доволна от наистина квалифицирания персонал, за което им благодаря. Искренно се надявам този казус да бъде решен в полза на децата!!!

# 1
 • Мнения: 53
Моето дете също е в това ОДЗ и се надявам наистина проблема да се реши. Пълен абсурд е, в един град, в който недостига на места в детските градини е толкова голям, едно вече съществуващо и функциониращо ОДЗ да бъде разрушено и на негово място да се направи паркинг за "количките" както се изказва бабето от интервюто. Искрено се надявам тези хора да имат здрав разум и да разберат, че колите не са по-важни от децата.
За съжаление не успях да отида на протеста в общината, но бих съдействала на всички с каквото мога!

# 2
 • Мнения: 9 990
Изумена съм......в теми за облекла, филмчета и незнам си кво има по 2-3-4-5  страници мнения, тук само 2....срамота и...побут!!!!! Tired
За сведения-ОДЗ 93 е на косъм и най-вероятно няма да оцелее, заради жалба, която стопира проекта.Отделно-вече трябваше да има и нова градина в квартала, един от най-кризисните, ако псевдо-защитници не стопираха строежа на такава.Срамота е-на бабичките се казва, че ще се строи блок и на юруш правят подписки, ние за собствените си деца блеем някъде в нищото.

# 3
 • София
 • Мнения: 25
Доколкото разбрах следващото обсъждане в общината ще бъде на 06.11, така че има достатъчно време да се организира нещо - протест, подписка .....
Нека се включат и мами, чиито деца посещават тази градина и да се направи нещо общо с ръководството на градината евентуално.

# 4
 • Мнения: 9 990
Значи...ръководството и родителите са всеки път на обсъжданията...и си се организират много добре даже.Но са си самички.Няма масовост, проблема си се локализира само за там си и толкоз.А време Няма.Сградите може и да паднат на главите на децата , а са се заинатили за това Упи и се канят поне 2 години да се стопира проекта и да се влачат с жалби срещу обединяването на Упи-тата.Което значи-затваряне на пожароопасните сгради, тези сгради няма да чакат докато узаконят земята, те просто ще си рухнат.Просто са се заинатили и не искат да "пуснат" този парцел.И не искат не от Общината, а други заинтересовани лица.

# 5
 • Мнения: 8
Наистина според мен, трябва да има повече гласност на този проблем, мисля да пиша до Господари на ефира, но нз дали ще откликнат. Вчера пуснах тема в dir.bg, познайте дали някой я публикува...няма нищо да направим без до има някакъв отзвук в медиите, а наистина като гледам колко коментари има в сайта на родителите, направо страх ме хваща...

# 6
 • Мнения: 4 465
Аз май нещо не разбирам. Как така ще искат да им се построи паркинг на парцел, който е общинска собственост. Да си е техен - да поискат. Нека входа дето искат паркинг да ги накарат да си платят паркоместата - и изграждането и земята под тях. Доста солена сумичка ще им се събере. Пък като платят на общината - да си получат паркинга. Със сигурност няма да стане.

Иначе и аз искам до блока да си направя гараж - ей така в междублоковото пространство - но не мога, защото земята не е моя.

Между другото - бабите в нашия квартал казаха, че бабите от Красно село нещо не са в ред. Май никой освен живущите във въпросния блок не е в състояние да оцени аргументацията за паркинг вместо ДГ.

Някой който е присъствал на обсъждането може ли да даде малко по-подробно инфо.

# 7
 • Мнения: 19 243
Каква помощ е нужна за това ОДЗ, ако мога нещо...след като има организираност от страна на персонал и родители, по масово присъствие ще има лли по- голям ефект, или нещо друго да направим?
За случая с 5 помощно се сещам- там пък жалбите и делата не стопираха затварянето му...как пък все си извъртат нещата, както им е удобно...а за бабите- явно не действат самички, използват ги за извинение, със сигурност. Има по- големи апетити явно към терена...

# 8
 • Мнения: 104
Няма ли начин по съдебен ред да се реши проблема. Нали се пуска предложение за изменение на някакъв ПУП, после тече срок за обжалване, после се разглеждат доводите на жалващите се. Няма ли някаква бърза процедура, която да се справи с проблема, някакъв съдебен иск или нещо такова.Мъжа ми беше там вчера, каза че е имало 3 баби на кръст и доводите им са били смешни - но очевидно достатъчни да бавят и туткат нещата. Ако има майки юристки нека дадат съвет...какво може да се направи по въпроса.
Не може ли да се заяви накакъв иск срещу тези подписали се баби - например за пропуснати ползи. Не се строи детска градина, няма места за децата, майките не могат да почнат работа, не се плащат данъци...нещо такова да се измисли. Ако им дойдат призовки на бабите за съд, дали ще са толкоз смели...Разходите по тези процедури ще си ги делнем, ще са нищожни, пък и общината е с нас по принцип, нали?
Давайте идеи и да се действа.
Аз не съм от квартала, ама съм възмутена!!!

# 9
 • Мнения: 4 465
Ако се събират някакви пари за дела и подобни неща се включвам. Предполагам че няма да е някаква непосилна сума ако сме повече народ.

# 10
 • Мнения: 9 990
КОгато се стигне до съд, времето ще е изтекло.Общественото обсъждане няма тежест на мнозинството.Интересите към парцела са от години.Той не е регулиран като такъв за детско заведение, и именно за това е борбата.Откъсне ли се действително онова парче земя там, градина няма как да се построи заради изискванията за площ за игра, падаща се на всяко едно дете.А няма как да се строи, ако земята не е урегулирана за тази цел.В момента тя е със статут за озеленяване и гаражи.И е била така от мноооого време.Сега, заради подадената жалба и иск земята да си остане за гаражи и озеленяване одз-то е обречено на закриване.Защото сградите са пред рухване, защото целеви ремонти не могат да се приложат там, плаче за ново просто.Колкото и да кърпим къщите-ще паднат на главите на децата.Две-три години дела са ужасно много време, ще стане беля до тогава.Трябва масиран обществен натиск.Господарите до момента не са се отзовали, въпреки, че са викани и те.Телевизии снимаха бол, но обширен репортаж до момента няма излъчен, само кратък анонс една сутрин е имало май.

# 11
 • Мнения: 8
Това, че медиите не се отзовават говори явно за много големи интереси на високо ниво, а бабите са само марионетки...за съжаление. Какво да направим тогава...Не може и да стоим безучастно и да гледаме  Sad

# 12
 • Мнения: 4 465
Добре де - със сигурност има процедура за преотреждане. И какъв е смисълът от общественото обсъждане ако мнозинството няма думата. По тази логика две-три баби могат и строеж на магистрала да спрат.

Сигурно има начин, но не съм експерт в тази област и не мога да помогна със съвет. Давайте, който знае повече, да ограмоти и останалите.

# 13
 • Мнения: 9 990
Проблема не е от вчера.Коментирали сме го и лятото.При първата процедура за преотреждане.Тогава бабите се притесняваха да не строят бизнес-сграда/хахахахахахаха/
Аз знам историята.И предисторията.
Не съм юрист, не знам как да помогна, но съм с директорката, въпреки, че имаше нападки към нея, че е неграмотна и не е оправила това години напред.Жената наистина узна за проблема преди време, не вчера разбира се, но и не дълго във времето назад.До сега градината е съществувала в този си вид над 30 години.Едно от най-големите ОДЗ-та е.Тенденциозно години наред се отказваха ремонти на тази градина в позла на други.Но това е друга тема.Имаше две години подред подписка и за това и пак това лято-не.Еми-как да има, като то вече и не подлежи на ремонт, толкова е зле.Трябва да се събори.

# 14
 • Мнения: 19 243
пенелопа, спомням си, че ти наистина писа преди време за проблемите с това ОДЗ. Лоша работа е, че медиите отказват да дадат по- голяма гласност. Не знам ако подложим Фандъкова на натиск, дали ще помогне.Но едва ли.Мисля че съдбата й е предначертана вече, но не могат ли да компенсират с друг терен?
Кой е най- лошият вариант, който може да се случи?

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт