Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора

Варна

Мнения: 80
Здравейте, имам около 1/2 кг домашно сирене(овче). Искам да го приготвя на нещо, но просто не знам какво да е то... Баница не става, защото приятеля ми не можел да яде такова нещо със такова сирене... чудя се как да подходя.. и изобщо какво да го правя това сирене.. но определено не може да се яде натюр....
Цитирай

"горееееее,горееее"

Мнения: 220
освен баница ... newsm78 за панирано може би ще стане тежко.
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 323
панирано с панировка от сусам, на гювече.
защо не може да се яде натюр  newsm78
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Каквото и с кравето  Smile
Цитирай

София

Мнения: 10 816
Направи гювечета или сирене по шопски.
Цитирай

София

Мнения: 3 268
Защо не може да се яде натюр?Ако е солено,изкисни го във вода.Аз бих го сложила на една хубава салата от домати и краставици или пък на сирене по шопски ще го направя.
Цитирай

Варна

Мнения: 80
За изкисването, ще го изкисна, но половинката, понеже е твърде претенциозна и такова сирене неще ми се искаше да спретна нещо (солено или сладко) и да не се усети какво е сиренето... той не го харесва защото имало много натрапчив вкус, та затова ми трябва "маскировка Laughing"
Цитирай


Мнения: 2 846
Сирене по шопски - с повече подправки, чушчици, доматки, яйца....такива неща.
Ако сложиш колбас и гъбки пак става, макар това да не е съвсем сирене по шопски.
Цитирай

София

Мнения: 3 268
Тогава не го панирай,така миризмата ще се усеща още-повече.Направи го в гювече,с пресни домати,риган чубрица,масло и едно яйце отгоре.Печеш лекичко и сервираш.
Цитирай

Варна

Мнения: 80
Да това е вариант. Другия е соленки.. сега се сетих.. след като го изкисна... тя рецептата е доста проста... А за гювечето - обикн правя домат, кашкавал, сирене яйце без подправки. Правила съм го в гювече, ама като опита и се отказа.. затова мисля че не е вариант.. за съжаление. Но просто от любапитство .. не става ли тежко с подправките?(аз никога не слагам олио), кашкавала си е мазен и без това.
Цитирай


Мнения: 1 705
С домашно сирене правя гювече със замразени зеленчуци и доматено пюре и вкуса коренно се променя.  Peace
Цитирай


Мнения: 506
Ох, такова овче домашно сиренце от колко години не съм опитвала ... Да ми беше паднало на мен ... Леко изкиснато, нарязано на тънки парченца и с чаша вино ... Разкош!
Цитирай


Мнения: 4 748
и да не се усети какво е сиренето... той не го харесва защото имало много натрапчив вкус, та затова ми трябва "маскировка Laughing"

значи абсолютно всичко, което правиш и с купеното сирене, но обезсолявай малко и смесвай 50/50 Peace - соленки, кексове, баници, сирена в гювечета, миш-маш, пълнени чушки, салати.......... 

Аз имам същия проблем с мъжи ми, който вече над 15 години си мисли, че домашно сирене (овче е) не яде   Wink
Цитирай

Варна

Мнения: 80
и да не се усети какво е сиренето... той не го харесва защото имало много натрапчив вкус, та затова ми трябва "маскировка Laughing"

значи абсолютно всичко, което правиш и с купеното сирене, но обезсолявай малко и смесвай 50/50 Peace - соленки, кексове, баници, сирена в гювечета, миш-маш, пълнени чушки, салати.......... 

Аз имам същия проблем с мъжи ми, който вече над 15 години си мисли, че домашно сирене (овче е) не яде   Wink
Благодаря ти много за съвета! Не съм се сещала да комбинирам така. Супер, ще изпробвам с малко количество - примерно в баница, и ако няма забележки ще продължа така  Hug Hug Hug Благодаря ти много!
Цитирай


Мнения: 1 258
Преди малко писах за това сирене в друга тема... подръжте го във вода поне 12 часа... не мирише толкова много, дори е по-вкусно.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора