Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 50 отговора


Мнения: 2 846
Правя вече няколко пъти тази "манджа" след като една приятелка ми я сподели и всички много я харесват  Peace

Продукти
1/2 кайма
1кг.картофи
4-5 лъжици лютеница
7-8 кисели краставички
7-8 червени печени чушки
100гр. кашкавал

Каймата се омесва като са кюфтета - с лук, яйце, галета, кимион, черен пипер и каквито подправки по принцип слагате на кайма.Разстила се на дъното на тава и се запича за около 10-15 мин.
След като се запече,каймата се намазва с лютеницата.Върху нея се нареждат нарязаните на лентички киселите краставички, а върху тях пак на лентички печените чушки.
Картофите се сваряват и се настъргват върху каймата, върху която вече са наредени лютеницата, краставичките и чушките.Подправя се със сол и подправка за картофи.
Пече се още 10-15 мин.
Когато е почти готово, най-отгоре се настъргва кашкавала и се запича за 4-5 мин.

Да ви е вкусно  Very Happy
Цитирай

плевен

Мнения: 780
Добре звучи. Скоро ще го пробвам.
Цитирай

Гоце Делчев

Мнения: 1 227
Оооо, това задължително ще се пробва. Благодарско за идеята!   bouquet
Цитирай

София

Мнения: 3 536
О, Карамелче вкусно звучи. ЩЕ се пробва задължително. Hug
Само да попитам каймата кат осе пече не пръска ли много? Rolling Eyes
Цитирай


Мнения: 2 846
Jeny_Cherry , не, слънце  Love
Никак не пръска.Тя си се запича, но е добре да е в тефлонова тавичка, за да не залепва.
Цитирай

София

Мнения: 3 460
Звучи супер, ама като нямам тефлонова тава newsm78
Цитирай

София

Мнения: 3 536
Мило, нямам тефлонова,но ще пробвам в йенска Smile
Още веднъж благодаря!  bouquet
Цитирай


Мнения: 2 846
Който няма тефлонова, намазва тавичката с олио и готово Smile
Просто в тефлоновата не се налага допълнителна мазнина, а и нали каймата си пуска Smile
Това и е предназначението на тефлоновата, но става и в съвсем обикновена тава.

Женка не съм пробвала, но смятам че и в йенската ще стане  Love
Цитирай


Мнения: 847
Моля,който пробва в йенска тавичка, да сподели резултата, че и на мен ми хареса идейката  bouquet
Цитирай

Torrevieja,España

Мнения: 1 505
Ами няма какво да се споделя резултата,6те стане естественно.Аз обужавам всякакви видове и разновидности на запеканки и съвсем скоро 6те се пробва този вариант.И тъй като не разполагам с тефлонова тави4ка 6те си го направя както до сега в йената.
Цитирай

Варна

Мнения: 92
Като е станало дума за запеканки....

Аз правя една рецепта със картофи и заквасена сметана. Та...

Картофи на кубчета, да покрият дъното на тавата, слагам малко вода, дори да не го покрива, защото като се изпекат картофите добавям заквасената сметана и тя се втечнява. Когато са готови картофите добавям филе, маслини и каквото друго си харесам, настъргвам кашкавал и запичам.
Наслука.

Цитирай


Мнения: 2 846
ana_vandala и аз правя подобна запеканка, но без месо, защото с месо и сметана ни идват малко тежички.
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Карамел`,    bouquet
Цитирай


Мнения: 4 279
Същата рецепта я прави Поли Паскова в Бон Апети и много ми хареса.Ще я пробвам някой ден  bouquet
Цитирай

Mediterraneo

Мнения: 18 355
Много хубава идея, планирам тези дни да приготвя рецептата  Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 50 отговора