Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 128 отговора

Sofia

Мнения: 7 140
 Оранжево небето,оранжево морето.... newsm68
  
    Този е с моркови.
   А този е с тиква
  
  А това е  шоколадовият вариант на същата рецепта.Разликите в съставките са отбелязани с лилаво.
Wink
  
  Ето,и едно кексче може да бъде оранжево  Very Happy  и много ароматно!Освен това и мекичко,като пух! Flutter
  Приготвя се много лесно!

  3 яйца
  2/3 ч.ч. захар(може 1 ч.ч.)
  130 г маргарин/масло
  1 бакпулвер
  3-4 с.л. прясно мляко
  1 ванилия
  2 настъргани моркова(може да ги замените с тиква за тиквения вариант).  (или ***2 намачкани банана за шоколадовия вариант)
  1 пакетче карамелов пудинг д-р Йоткер.   (или ***1 пакетче шоколадов пудинг д-р Йоткер за шоколадовия вариант)
  малко по-малко от 1.5 ч.чаша брашно(гледайте обясненията по долу)
 
   Смесвате горепосочените продукти в реда,в който са изписани.
   В една чаена чаша(аз ползвам от пластмасовите,както по заведенията) сипвате пудинга на д-р Йоткер(както си е на прах,без да го варите),допълвате чашата с брашно.Прибавяте това към сместа.Добавяте и още половин чаша брашно.Разбърквате всичко.
   Готовата смес изсипвате в намаслена и набрашнена форма.
   Печете на умерена температура до готовност.
   Да ви е сладко! Love




   P.S.Една почитателка на карамел Милен@ е предложила рецепта на карамелова глазура,с която успешно може да се покрие и "Оранжевият" кекс.Намерила я е в "Гответе с мен".Аз още не съм я пробвала,но ми изглежда много добре. Peace
   Позволявам си да прекопирам рецептата.

    
  Карамелова глазура:
3 супени лъжици мед,
20 г шоколад,
2 с.л.вода,
30 г краве масло,
1 прах ванилия
Водата се вари с меда докато се карамелизира. Добавя се натрошения шоколад и ванилията, като се вари на слаб огън при непрекъснато разбърквате. След като се сгъсти се отнема от огъня и се добавя маслото. Глазурата се използва в топло състояние.


  

  
« Последна редакция: ср, 10 мар 2010, 18:54 от Селма »
Цитирай

...

Мнения: 2 872
Селма ,много апеитно това кексче  smile3501  ще го пробвам ама с тиква  Peace
Цитирай

София

Мнения: 1 792
Селма ,много апеитно това кексче  smile3501  ще го пробвам ама с тиква  Peace

 newsm78 как с тиква
Цитирай

...

Мнения: 2 872
ами понеже не мисля,че в нас ще се яде кекс с моркови Селма е написала,че може да се заменят с тиква  Peace 

 
  2 настъргани моркова(може да ги замените с тиква)


Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Селма,   bouquet
Цитирай

у нас

Мнения: 3 562
Ама вие сигурни ли сте, че може да ползваме пудинга като брашно  newsm78
Цитирай

БГ

Мнения: 607
Непременно ще пробвам и този кекс! Селма, благодарности за страхотните рецепти!!!   bouquet  Имам и моркови и тиква, още съм в чуденка кое да сложа?!

А, за пудинга, Roshalche, няма страшно, и друг път съм прибавяла към кексови смеси нишесте, резултата винаги е чудесен!
Цитирай

София

Мнения: 2 635
Ама вие сигурни ли сте, че може да ползваме пудинга като брашно  newsm78
Може, разбира се. Има рецепти, които се правят изцяло или частично с нишесте. Аз лично ще пробвам рецептата с тиква, много я обичам.
Цитирай

София

Мнения: 3 747
Селма, благодаря за рецептата!  bouquet
В къщи харесваме кексовете с нишесте, защото стават като гъбки - мекички, леки и дунапренови.
Правя подобен "Дунапренов" кекс, само с нишесте и резултата всеки път е уникален! Flutter
Цитирай

Банкя

Мнения: 1 161
Току що опитахме шоколадово банановия-супер.
Ще пробвам и този само че не вярвам децата да го ядат .Ще е за колежките.
На снимката не се виждат моркови .Усещат ли се , размекват ли се ,как е ?

Иначе скоро правих пандишпанов блат и имах нишесте малина и стана много приатно-с аромат на малина и розов на червени точици
« Последна редакция: сб, 18 окт 2008, 16:56 от tarlio »
Цитирай


Мнения: 4 279
Селма само ни изненадваш с лесни неща Hug Peace
Цитирай

Sofia

Мнения: 7 140

На снимката не се виждат моркови .Усещат ли се , размекват ли се ,как е ?

    Дa ,морковите размекват и се сливат със тестото.Правят кексчето по-сочно. Smile
    Благодарение на тях, той не се получава прекалено дунапренов. Naughty
« Последна редакция: сб, 18 окт 2008, 21:42 от Селма »
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
Какво означава 1.5 ч.ч. ?
Цитирай

Sofia

Мнения: 7 140
Какво означава 1.5 ч.ч. ?
   една чаена чаша и половина
Цитирай

Sofia

Мнения: 7 140
  Докато се чудите ...... аз спретнах и шоколадовия вариант на същата рецепта.В супера до нас имаше някаква промоция на шоколадовите пудинги на Йоткер с играчка,а в хладилника вкъщи имаше недоизядени банани.....
  Резултата малко прилича на шоколадово-банановия кекс,но е доста по-рохкав и по-сочен!

   
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 128 отговора